Çok utanmak. 2. sıkılmak. 2. Kaybolmak. 3. göze görünmez olmak.Şuradaydı ama bulamıyorum. yerin dibine geçti sanki! Diğer Türkçe deyimlere için tıklayınız .
Deyim : Yerin dibine geçmek. Deyimin Anlamı: 1. Çok utanmak, sıkılmak. 2. Kaybolmak, göze görünmez olmak.Şuradaydı ama bulamıyorum, yerin dibine geçti.
Yerin dibine geçmek deyiminin anlamı Mumsema Yerin dibine geçmek: 1. Çok utanmak, sıkılmak. 2. Kaybolmak, göze görünmez olmak.
idealtepe afm sinemasını bilenler bilir, içine dönerek inen merdivenlerle girilir. birgün sinemaya giderken merdivenin başında düşmeye başlayıp sonunda.
Belirsiz geçmiş, ben, yedi kat yerin dibine geçmişim. Geniş zaman, ben, yedi kat yerin dibine geçerim. sen, yedi kat yerin dibine geçersin. o, yedi kat yerin dibine.
Reklam. Cevap: Çok utanmak, o anda kimsenin kendini görmemesini istemek. Örnek: Utancımdan yerin dibine geçtim. Bir önceki yazımız olan.
istenilen biçimde ve nitelikte olmama karşısında üzüntü duymak, aşırı utanmak: Süleymaniye nin avlusunu dolaşırken, utancımızdan yerin dibine gireceğimiz.
yerin dibine batırıp çıkarmak · yerin dibine batmak · yerin dibine geçmek · yerin dibine geçmek veya batmak veya yerin dibine girmek nedir? yerin dönmesi.
yerin dibine girmek, yer yarildida icine dustu cumle sinin daha kisa an latilma hal idir. Yada herhangi bir neden le fazla siyla rezil olunup o ortam dan uzak.
Eski Türk dinlerinde Tengricilik Gök Tanrı Dini ve Şamanizm gibi yer ve gök yedi kattan oluşmaktadır. Çok sayıdaki farklı dinlerde de yerin ve gökyüzünün.
3117 Gün 17 Saat 27 dk. önce soruldu
3687 Gün 7 Saat 38 dk. önce soruldu
3717 Gün 22 Saat 19 dk. önce soruldu
3727 Gün 20 Saat 1 dk. önce soruldu
3731 Gün 15 Saat 20 dk. önce soruldu
3739 Gün 14 Saat 26 dk. önce soruldu
3742 Gün 16 Saat 11 dk. önce soruldu
3746 Gün 10 Saat 29 dk. önce soruldu
3748 Gün 18 Saat 10 dk. önce soruldu
3749 Gün 0 Saat 40 dk. önce soruldu
3753 Gün 10 Saat 22 dk. önce soruldu
3760 Gün 17 Saat 35 dk. önce soruldu
3765 Gün 14 Saat 16 dk. önce soruldu
3769 Gün 14 Saat 52 dk. önce soruldu
3771 Gün 12 Saat 14 dk. önce soruldu