Salı19.03.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - İSTANBUL
23 Aralık 2015 - 05:21:34

Sabiha Gökçen Havalimanı patlama sesi ile irkildi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle 2 kişi yaralandı.
Sabiha Gökçen Havalimanı patlama sesi ile irkildi 0 Sabiha Gökçen Havalimanı'nda patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle 2 kişi yaralandı.

Pendik'te bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Gece saat 02.05 sıralarında havalimanı içerisinde bulunan bir uçağın ön kısmında meydana gelen patlama sonucunda Canan Çelik Burgucu ve Zehra Yamaç isimli iki kişi yaralandı. Yaralanan vatandaşlar Marmara Üniversitesi Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Meydana gelen patlama nedeniyle havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Tedbir amaçlı itfaiye ekipleri de havalimanına geldi. Polis helikopteri havadan çalışma yaparken resmi ekiplerin havalimanı etrafında yaşanabilecek olumsuzluklara karşın güvenlik önlemi aldığı görüldü. Havalimanı girişinde polislerin araçlar üzerinde arama yaptığı görülürken meydana gelen patlamaya sebebiyet verebileceği iddia edilen kişi ya da kişiler üzerinde araştırma yapıldığı öğrenildi.

Olay ile ilgili olarak firma yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada; "23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05'te, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Patlama sırasında havalimanı içerisinde olduğunu ifade eden bir vatandaş,'' Patlama sesleri geldi. Yanılmıyorsam üç seferdi. Görevlilerden öğrendik patlamanın olduğunu. Çevrede polis gördük '' ifadelerini kullandı.

Patlamanın ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'na olay yeri inceleme ekipleri geldi. Havalimanı içerisinde park halinde bulunan uçaklar ikinci bir patlama ihtimali üzerine ekipler tarafından arandı. Polisin olayla ilgili çalışması devam ederken havalimanı çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor.

(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

magazin basını, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, hüseyin sözlü meclis üyesini tokatladı, mira jedi, gönen kırkgeçit kaplıcaları, yıldıray oğur hakkaniyetten, zeynep tosun duygu bak, tarabya residence satılık, tunçbilek termik santrali nerede, can oyuncak silah, hüseyin görüm isa musa, otel oyunları oyna, muhtarlık seçiminde geçersiz oy pusulası, ayasofya hangi semtte, seda sayan yeni program, bilgisayar operatörlüğü nedir vikipedi, ayrancı güzel sanatlar lisesi,