Pazartesi01.12.2025

Yetmiş bin (70 000) kelime-i tevhid okumanın dini dayanağı var mıdır?

Yetmiş bin (70 000) kelime-i tevhid okumanın dini dayanağı var mıdır?

Ziyaretçi

Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Sorular

DUA ve ZİKİR

Cevap Gönder:

Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Kelime-i tevhid sözlük anlamı ile "Allah’ı birleme cümlesi" demektir. "La ilahe illallah" sözünden ibarettir ve "Allah’tan başka ilah yoktur." demektir. Bu cümlenin ifade ettiği mana İslam’ın temel ilkesini oluşturur. Peygamber Efendimiz (s.a.s.): "Kıyamet gününde benim şefaatim sayesinde en mutlu olacak insan, kalbinden içtenlikle, La ilahe illallah diyendir" (Buhari, İlim, 33; Rikak 51) buyurmuştur.

Zikir, hatırlamak ve hatırlatmak demektir. Kelime-i tevhidi zikir olarak okumak, okuyana ve dinleyenlere Allah’ı hatırlatacağı için çok sevap kazandıran bir ameldir, zikirlerin en güzelidir. Rasulüllah (s.a.s.): "En faziletli zikir La İlahe İllAllah; en faziletli dua da elhamdülillah demektir." (İbn Mace, Edeb, 55) buyurmuştur.

Bunun yanında günde yüz defa la ilahe illallah diyenin çeşitli şekillerde mükafatlandırılacağı yönünde hadisler bulunmaktadır (İbn Mace, Edeb 54). Sahih hadislerde belirtilenler dışında dua veya zikirlerin belli sayılarda yapılması gerektiğine inanıp bunu iddia etmek doğru değildir.

bu yoruma cevap yazıyorsunuz...

Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıKelime-i tevhid sözlük anlamı ile "Allah’ı birleme cümlesi" demektir. "La ilahe illallah" sözünden ibarettir ve "Allah’tan başka ilah yoktur." demektir. Bu cümlenin ifade ettiği mana İslam’ın temel ilkesini oluşturur. Peygamber Efendimiz (s.a.s.): "Kıyamet gününde benim şefaatim sayesinde en mutlu olacak insan, kalbinden içtenlikle, La ilahe illallah diyendir" (Buhari, İlim, 33; Rikak 51) buyurmuştur.

Zikir, hatırlamak ve hatırlatmak demektir. Kelime-i tevhidi zikir olarak okumak, okuyana ve dinleyenlere Allah’ı hatırlatacağı için çok sevap kazandıran bir ameldir, zikirlerin en güzelidir. Rasulüllah (s.a.s.): "En faziletli zikir La İlahe İllAllah; en faziletli dua da elhamdülillah demektir." (İbn Mace, Edeb, 55) buyurmuştur.

Bunun yanında günde yüz defa la ilahe illallah diyenin çeşitli şekillerde mükafatlandırılacağı yönünde hadisler bulunmaktadır (İbn Mace, Edeb 54). Sahih hadislerde belirtilenler dışında dua veya zikirlerin belli sayılarda yapılması gerektiğine inanıp bunu iddia etmek doğru değildir.14 Şubat 2015 - 08:04:48

Son Sorular:

3003 Gün 15 Saat 48 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

3573 Gün 5 Saat 59 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3603 Gün 20 Saat 40 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3613 Gün 18 Saat 22 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3617 Gün 13 Saat 41 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3625 Gün 12 Saat 47 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3628 Gün 14 Saat 32 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3632 Gün 8 Saat 50 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3634 Gün 16 Saat 31 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3634 Gün 23 Saat 1 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3639 Gün 8 Saat 43 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3646 Gün 15 Saat 56 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3651 Gün 12 Saat 37 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3655 Gün 13 Saat 13 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3657 Gün 10 Saat 35 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu