Kurbanlık olarak satın alınan hayvana, daha sonra başkaları ortak edilebilir mi?
Kurbanlık olarak satın alınan hayvana, daha sonra başkaları ortak edilebilir mi?
Ziyaretçi
Kurbanın Mahiyeti Ve Hükmü
Kesilen kurbanın kanından alına sürülmesi dinimizde var mıdır? Ehl-i kitap Kurbanlık olarak satın alınan hayvana, daha sonra başkaları ortak edilebilir mi?
Kurban
12 Kişi beslediği ve kurban olarak kesmeyi kararlaştırdığı bir hayvanın. 44 Kurbanlık olarak satın alınan hayvana, daha sonra başkaları ortak edilebilir mi?
Kurban Rehberi
Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur.. 21 Kurbanlık olarak satın alınan hayvana, daha sonra başkaları ortak edilebilir mi?
Kurbanla İlgili Sıkça Sorulan Sorular Ve Cevapları
kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah ın adını. Satın alınan kurbana, daha sonra başkaları ortak edilebilir mi ?
Soru Ve Cevaplarla Kurban
Kurban kesildikten sonra sahibi, Allah rızası için iki rekat namaz kılar, sonra da dua ederek Allah tan başkası adına hayvan kesmek haramdır ve böyle yapanlara Peygamber. Kurban bayramında kesilmek üzere satın alınmış olan kurban hayvanı, Deve ve sığır gibi hayvanlar ortaklaşa kurban edildiğinde etleri ortaklar.
Satın Alınan Kurbanlık Hayvana Sonradan Başkaları Ortak Edilebilir
Satın Alınan Kurbanlık Hayvana Sonradan Başkaları Ortak Edilebilir mi? Bir de hayvanın kurban edilmek için satın alınıp sonradan başkalarının ortak kurban etme niyetiyle satın aldığı deve veya sığıra sonradan altı kişinin ortak olması kıyasa göre, kurbanlığı satın aldıktan sonra ona başkalarını ortak etmek mekruhtur.
Kurbanla İlgili Sıkça Sorulan Sorular Ve Cevapları
Ortak olarak kurban edilebilen hayvanlar tek veya çift hisse olarak kesilebilirler. Akika, adak. Satın alınan kurbana, daha sonra başkaları ortak edilebilir mi?
Kurbana Ortak Nasıl Olunur
Ancak ilk alırken, yedi kişiye kadar ortak olmak niyetiyle hayvan alınmalıdır. Bir kavle göre fakir, bir sığırı kurban etmek için satın alsa, sonra başkalarını ortak edemez. Bunlara adak veya akika kurbanı da ortak edilebilir. üzerine kurban kesmek vacib olmayan bir fakir birlikte bir sığırı ortak olarak kurban kesebilir mi?
Kurbanlık Olarak Satın Alınan Hayvana Daha Sonra Başkaları Ortak
İslamda Hacc ve İslamda Kurban Kesmek Kategorisinden Kurbanlık olarak satın alınan hayvana, daha sonra başkaları ortak edilebilir mi?
Satın Alınan Kurbana Daha Sonra Başkaları Ortak Edilebilir Mi?
. ortak edebilir. Bu itibarla kurban edilmek üzere satın alınan bir büyük. başkaları ortak edilebilir mi? Kişi, mülkiyetinde olan veya kurban etmek amacıyla satın aldığı büyükbaş hayvana yedi kişiyi geçmemek şartıyla başkalarını ortak edebilir.
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Büyükbaş hayvanlar bir kişiden yedi kişiye kadar ortak olarak kurban edilebilir. Böyle bir hayvan, yedi kişiye kadar ortak olarak satın alınabileceği gibi, alındıktan sonra veya elde bulunan büyükbaş hayvana yedi kişiyi geçmemek kaydıyla başkaları da ortak edilebilir (İbn Nüceym, el-Bahru’r-Raik, VIII, 198).
Bunun için bütün ortakların razı olması gerekir (Fetavay-ı Hindiyye, Daru’l-Fikr, 1991, V, 305).
Ebu Hanife’den bu konuda, aksi yönde bir görüş de rivayet edilmiştir. Bu bakımdan ihtilaftan kurtulmak için kurbanlık hayvan alınırken ortakların kesin olarak belirlenmesi daha iyi olur (Merğinani, el-Hidaye, IV, 72).
Fıkıh kaynaklarında, kurban kesmek kendisine vacip olmadığı halde kurbanlık için büyükbaş bir hayvan alan kimsenin ise, daha sonra kendisine ortak kabul etmesinin caiz olmadığı, çünkü vacip olmadığı halde kurbanlık satın almakla onu bütünü ile kendine vacip hale getirmiş olduğu ifade edilmiştir (Kasani, Bedaiü’s-sanai, V, 72).bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıBüyükbaş hayvanlar bir kişiden yedi kişiye kadar ortak olarak kurban edilebilir. Böyle bir hayvan, yedi kişiye kadar ortak olarak satın alınabileceği gibi, alındıktan sonra veya elde bulunan büyükbaş hayvana yedi kişiyi geçmemek kaydıyla başkaları da ortak edilebilir (İbn Nüceym, el-Bahru’r-Raik, VIII, 198).
Bunun için bütün ortakların razı olması gerekir (Fetavay-ı Hindiyye, Daru’l-Fikr, 1991, V, 305).
Ebu Hanife’den bu konuda, aksi yönde bir görüş de rivayet edilmiştir. Bu bakımdan ihtilaftan kurtulmak için kurbanlık hayvan alınırken ortakların kesin olarak belirlenmesi daha iyi olur (Merğinani, el-Hidaye, IV, 72).
Fıkıh kaynaklarında, kurban kesmek kendisine vacip olmadığı halde kurbanlık için büyükbaş bir hayvan alan kimsenin ise, daha sonra kendisine ortak kabul etmesinin caiz olmadığı, çünkü vacip olmadığı halde kurbanlık satın almakla onu bütünü ile kendine vacip hale getirmiş olduğu ifade edilmiştir (Kasani, Bedaiü’s-sanai, V, 72).14 Şubat 2015 - 08:05:11
Son Sorular:
2794 Gün 7 Saat 58 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3363 Gün 22 Saat 10 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3394 Gün 12 Saat 51 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3404 Gün 10 Saat 33 dk. önce soruldu
cansu sordu
3408 Gün 5 Saat 52 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3416 Gün 4 Saat 57 dk. önce soruldu
emre sordu
3419 Gün 6 Saat 43 dk. önce soruldu
berkay sordu
3423 Gün 1 Saat 1 dk. önce soruldu
ali sordu
3425 Gün 8 Saat 42 dk. önce soruldu
canan sordu
3425 Gün 15 Saat 12 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3430 Gün 0 Saat 54 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3437 Gün 8 Saat 7 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3442 Gün 4 Saat 48 dk. önce soruldu
hakan sordu
3446 Gün 5 Saat 24 dk. önce soruldu
arda sordu
3448 Gün 2 Saat 46 dk. önce soruldu
Kerem sordu