Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır?
Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır?
Ziyaretçi
Kurbanın Kanının Alına Sürülmesinin Dinle Hiçbir İlgisi Yoktur
Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumda ne yapılmalıdır?
Kurbanın Mahiyeti Ve Hükmü
Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır? Satın alınan.
Kurban
Bu organların ne yapılması gerekir?....... 6. 29 Bir özür sebebiyle vaktinde kesilemeyen kurbanların fakir ve zengin için hükmü nedir?..14. 30 Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple. yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle.
Diyanet Haber [Teşkilatın Buluşma Noktası]
Kurban, zorunlu ihtiyaçları ve borçları dışında belirli nisap miktarda mala sahip olan kişiye vaciptir. Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır?
Kurban Ve Önemi
S Bir özür sebebiyle vaktinde kesilemeyen kurbanların fakir ve zengin için hükmü S Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir S Satın alınan kurbanlığın ölmesi durumunda ne yapılmalıdır?
Cennet Bahçesi
29 Bir özür sebebiyle vaktinde kesilemeyen kurbanların fakir ve zengin için hükmü nedir?..14 30 Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır? karışık bir şekilde bölünerek hissedarlara dağıtılması halinde, yapılan bu işlem
Diyanet Kesilen Kurbanın Kanını Alnınıza Sürmeyin Haberi
KURBANIN SATILDIKTAN SONRA SATICININ ELiNDE EMANETEN DURURKEN OLMESi VEYA BASKA BiR SEBEPLE KESiLEMEMESi DURUMUNDA NE YAPILMALIDIR?Satin alinip da, korunmak veya beslenmek uzere kurban bayramina.
Asrın Dev Lıderı
İster kurban niyetiyle olsun ister başka bir amaçla olsun hayvan kesilirken besmele çekilmesi.. 30 Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır?
Vaaz Ve Hutbe İslami
Biraz sonra onu kurban ede-cek, ama Allah ın emri başka şekilde tecelli edecek. İsmail kurban. 1- Müslüman olmak: Kurban malla yapılan bir ibadettir. İbadetler ise.. 30 Kurbanın satıldıktan sonra satıcının elinde emaneten dururken ölmesi veya başka bir sebeple kesilememesi durumunda ne yapılmalıdır? Satın alınıp.
Diyanet Kesilen Kurbanın Kanını Alnınıza Sürmeyin
KURBANIN SATILDIKTAN SONRA SATICININ ELİNDE EMANETEN DURURKEN ÖLMESİ VEYA BAŞKA BİR SEBEPLE KESİLEMEMESİ DURUMUNDA NE YAPILMALIDIR?Satın alınıp da, korunmak ya da beslenmek üzere.
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Satın alınıp da, korunmak veya beslenmek üzere kurban bayramına kadar satıcının yanında bırakılan kurbanlık hayvan onun yanında emanet hükmündedir. Emanet malın telef olması halinde, emaneti elinde tutanda kasıt, kusur veya ihmal bulunmadığı sürece sorumlu olmaz. Dolayısıyla, satıcı emanet malı, korunması gerektiği şekilde korur da buna rağmen mal telef olursa onu tazmin etmesi gerekmez (Merğinani, el-Hidaye, III, 215-219). Bu durumda, kurbanlık hayvanın daha önce ücreti ödenmemişse, alıcının ödemesi gerekir. Ölen hayvanı satın alan kişi zenginse, yenisini alıp kesmek zorundadır. Yoksulsa yeniden hayvan alıp kesmesi gerekmez (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74-75; Mehmet Zihni, Nimet-i İslam, 602).
Fakat hayvan elinde emanet olan kişi, ister satıcı olsun ister başkası, onu gerektiği şekilde korumaz veya ihmalkar davranır ve bu yüzden hayvan telef olursa hayvanın değerini tazmin etmesi gerekir (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74-75). Bu durumda da hayvan sahibi zenginse yenisini alıp keser. Yoksulsa kesmesine gerek yoktur. Çünkü ona kurban kesmek vacip değildi, satın almakla, satın aldığı hayvanı kesmeyi kendisine vacip kılmıştı. Aldığı hayvan ölünce, vucubiyet düşer ve yenisini almak gerekmez (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74; Kasani, Bedaiu’s-sanai, Beyrut 1982, V, 68).bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıSatın alınıp da, korunmak veya beslenmek üzere kurban bayramına kadar satıcının yanında bırakılan kurbanlık hayvan onun yanında emanet hükmündedir. Emanet malın telef olması halinde, emaneti elinde tutanda kasıt, kusur veya ihmal bulunmadığı sürece sorumlu olmaz. Dolayısıyla, satıcı emanet malı, korunması gerektiği şekilde korur da buna rağmen mal telef olursa onu tazmin etmesi gerekmez (Merğinani, el-Hidaye, III, 215-219). Bu durumda, kurbanlık hayvanın daha önce ücreti ödenmemişse, alıcının ödemesi gerekir. Ölen hayvanı satın alan kişi zenginse, yenisini alıp kesmek zorundadır. Yoksulsa yeniden hayvan alıp kesmesi gerekmez (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74-75; Mehmet Zihni, Nimet-i İslam, 602).
Fakat hayvan elinde emanet olan kişi, ister satıcı olsun ister başkası, onu gerektiği şekilde korumaz veya ihmalkar davranır ve bu yüzden hayvan telef olursa hayvanın değerini tazmin etmesi gerekir (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74-75). Bu durumda da hayvan sahibi zenginse yenisini alıp keser. Yoksulsa kesmesine gerek yoktur. Çünkü ona kurban kesmek vacip değildi, satın almakla, satın aldığı hayvanı kesmeyi kendisine vacip kılmıştı. Aldığı hayvan ölünce, vucubiyet düşer ve yenisini almak gerekmez (Merğinani, el-Hidaye, IV, 74; Kasani, Bedaiu’s-sanai, Beyrut 1982, V, 68).14 Şubat 2015 - 08:05:48
Son Sorular:
2793 Gün 23 Saat 57 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3363 Gün 14 Saat 8 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3394 Gün 4 Saat 50 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3404 Gün 2 Saat 32 dk. önce soruldu
cansu sordu
3407 Gün 21 Saat 51 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3415 Gün 20 Saat 56 dk. önce soruldu
emre sordu
3418 Gün 22 Saat 42 dk. önce soruldu
berkay sordu
3422 Gün 17 Saat 0 dk. önce soruldu
ali sordu
3425 Gün 0 Saat 41 dk. önce soruldu
canan sordu
3425 Gün 7 Saat 11 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3429 Gün 16 Saat 53 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3437 Gün 0 Saat 6 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3441 Gün 20 Saat 47 dk. önce soruldu
hakan sordu
3445 Gün 21 Saat 23 dk. önce soruldu
arda sordu
3447 Gün 18 Saat 44 dk. önce soruldu
Kerem sordu