İYİ BAL DONAR MI ? GERÇEK BALI NASIL ANLARIZ Gerçek bal bozulmaz. Kristalleşir.bizim anlayacagımız dille donar mı? Evet donarkristalleşir,ona donma.
Balın zamanla donması veya halk arasındaki tabir ile kristalleşmesi, içinde sahte olan bir şeyler olduğu ve balın hileli veya kalitesiz olduğu gibi yanlış bir inanış.
Ancak donmuş bal zaman itibariyle kıvamını değiştirmiştir ki bu da doğal bir süreçtir. Balda Kristalleşme Donma Balın donması yani halk dilinde şekerlenmesi.
Çoğu tüketici balın şekerlenmesi veya diğer bir ifadeyle kristalleşmesi olayına şüphe ile yaklaşır. HER BAL ŞEKERLENİR Mİ? Fakat balın bilinçsizce ısıtılması besin değerini yitirmesine sebep olduğundan, hakiki bal yediğini sanan tüketici.
Bazı çiçeklerden derlenen ballar çok kısa zamanda kristalleşir; Örneğin Hindiba- kolza-ayçiçeği-pamuk-püren-akasya-yonca ve tırtıl balları birkaç hafta yada ay.
Şekerlenen bal hakiki bal mıdır?Öyle bişey yok.Nerdeyse bir bal şekerlenmiyorsa sahte bal diceksiniz.Ama burda her şekerlenen bal geröektir.
Balın kristalleşmesi, bal tüketicilerini kuşkuya sevk eden, aklına şüphe düşüren ve bilgi eksikliğinden kaynaklanan ön yargıyla balın sahte. Peki; sahte bal kristalleşmez mi? Kristalize olmayan hakiki ballar ne olacak?
Bala antibiyotik ve ilaç kalıntıları bulaşır mı? Balda kalıntı olur mu? Bu kalıntılar tespit edilebilir mi? Balın kristalleşmesi şekerlenmesi normal midir? Balın sahte .
4 Kristalleşmiş bal nasıl eski haline getirilir sorusunu Gıda Mühendisi Günay Başdoğan görüntülü Bal sıcak içecekler ile kullanılabilir mi?
2908 Gün 1 Saat 32 dk. önce soruldu
3477 Gün 15 Saat 43 dk. önce soruldu
3508 Gün 6 Saat 25 dk. önce soruldu
3518 Gün 4 Saat 7 dk. önce soruldu
3521 Gün 23 Saat 25 dk. önce soruldu
3529 Gün 22 Saat 31 dk. önce soruldu
3533 Gün 0 Saat 17 dk. önce soruldu
3536 Gün 18 Saat 35 dk. önce soruldu
3539 Gün 2 Saat 16 dk. önce soruldu
3539 Gün 8 Saat 46 dk. önce soruldu
3543 Gün 18 Saat 28 dk. önce soruldu
3551 Gün 1 Saat 41 dk. önce soruldu
3555 Gün 22 Saat 22 dk. önce soruldu
3559 Gün 22 Saat 58 dk. önce soruldu
3561 Gün 20 Saat 19 dk. önce soruldu