Göz ile ima ederek namaz kılınabilir mi?
Göz ile ima ederek namaz kılınabilir mi?
Ziyaretçi
Göz İle Namaz Kılınır Mı?
Oturarak namaz kılamayan, sırt üstü yattığı yerde ima eder. Bir kişi ayakta durmaya gücü yettiği halde, rüku ve secdeye gücü yetmiyorsa, ayakta.
Hayalen Ve İma İle Namaz Kılmak Caiz Mi?
Kaş veya göz ile ima ederek namaz kılınmaz. Hanefi mezhebine göre namazı cem etmek mi uygundur, yoksa vasıta / binek otobüs, tren,.
Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Sorular
NAMAZ
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
İslam dini, kolaylık üzerine bina edilmiştir. Buradan hareketle sorumluluklar da kulun gücüne göre belirlenmiş, gücü aşan durumlar için kolaylaştırma esası getirilmiştir. Hastalık da bu kolaylaştırma sebepleri arasında yer almaktadır. Buna göre, ayakta namaz kılmaya gücü yetmeyen veya ayakta durmakta zorlanan kimse, oturarak namazını kılabilir. Oturarak namaz kılamayan, sırt üstü yattığı yerde ima eder (Ebu Davud, Salat, 181).
"İma", namazda rüku ve secde yerine başla işaret etmek demektir. Bu şekilde namaz kılan kişi, rüku için başı biraz eğer, secde için ise rükudan biraz daha fazla eğer. Bir kişi, ayakta durmaya gücü yettiği halde, rüku ve secdeye gücü yetmiyorsa, ayakta veya oturarak ima ile namazını kılabilir ancak oturarak ima ile kılması uygundur. Başı ile ima etmeye gücü yetmeyen kimse namazını kazaya bırakır; gözleri, kaşları veya kalbiyle ima ederek namaz kılamaz (Mevsıli, el-İhtiyar, İstanbul, ts. , I, 76-78). Rüku veya secde etmeye gücü yetmeyen kişi, rahatsızlığı sebebiyle ayaklarını yana veya kıbleye uzatarak da olsa yere oturamıyorsa, ayakta veya tabure, sandalye, sedir vb. yerlere oturarak namazını ima ile kılabilir.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir Kullanıcıİslam dini, kolaylık üzerine bina edilmiştir. Buradan hareketle sorumluluklar da kulun gücüne göre belirlenmiş, gücü aşan durumlar için kolaylaştırma esası getirilmiştir. Hastalık da bu kolaylaştırma sebepleri arasında yer almaktadır. Buna göre, ayakta namaz kılmaya gücü yetmeyen veya ayakta durmakta zorlanan kimse, oturarak namazını kılabilir. Oturarak namaz kılamayan, sırt üstü yattığı yerde ima eder (Ebu Davud, Salat, 181).
"İma", namazda rüku ve secde yerine başla işaret etmek demektir. Bu şekilde namaz kılan kişi, rüku için başı biraz eğer, secde için ise rükudan biraz daha fazla eğer. Bir kişi, ayakta durmaya gücü yettiği halde, rüku ve secdeye gücü yetmiyorsa, ayakta veya oturarak ima ile namazını kılabilir ancak oturarak ima ile kılması uygundur. Başı ile ima etmeye gücü yetmeyen kimse namazını kazaya bırakır; gözleri, kaşları veya kalbiyle ima ederek namaz kılamaz (Mevsıli, el-İhtiyar, İstanbul, ts. , I, 76-78). Rüku veya secde etmeye gücü yetmeyen kişi, rahatsızlığı sebebiyle ayaklarını yana veya kıbleye uzatarak da olsa yere oturamıyorsa, ayakta veya tabure, sandalye, sedir vb. yerlere oturarak namazını ima ile kılabilir.14 Şubat 2015 - 08:07:53
Son Sorular:
2797 Gün 3 Saat 2 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3366 Gün 17 Saat 13 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3397 Gün 7 Saat 54 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3407 Gün 5 Saat 36 dk. önce soruldu
cansu sordu
3411 Gün 0 Saat 55 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3419 Gün 0 Saat 1 dk. önce soruldu
emre sordu
3422 Gün 1 Saat 46 dk. önce soruldu
berkay sordu
3425 Gün 20 Saat 4 dk. önce soruldu
ali sordu
3428 Gün 3 Saat 45 dk. önce soruldu
canan sordu
3428 Gün 10 Saat 15 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3432 Gün 19 Saat 57 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3440 Gün 3 Saat 10 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3444 Gün 23 Saat 51 dk. önce soruldu
hakan sordu
3449 Gün 0 Saat 27 dk. önce soruldu
arda sordu
3450 Gün 21 Saat 49 dk. önce soruldu
Kerem sordu