Gıyabi cenaze namazı kılınabilir mi?
Gıyabi cenaze namazı kılınabilir mi?
Ziyaretçi
Cenaze Namazı
Mezar başka bir yere nakledilebilir mi? Mezar yaptırmanın hükmü nedir? Gıyabi cenaze namazı kılınabilir mi? Cenaze namazı cami içerisinde kılınabilir mi?
Gıyabî Cenaze Namazı
Uzakta bulunan her ölünün cenaze namazını gıyaben kıldırmak Hz. cenaze namazı kılınmayan bir yerde ölmüşse, onun gıyabında cenaze namazı kılınır.
İskenderpaşa Cenaze Ve Cenaze Namazı İle İlgili Konular
cenaze namazı kılınmış mıdır? Kılınmış ise SORU: Uzakta veya yakın bir memlekette vefat eden kimse için gıyabî cenaze namazı kılmak caiz midir? CEVAP:.
Kaybolan Ya Da Denizde Boğulup Cesedi Bulunamayan Kimsenin
. boğulup cesedi bulunamayan kimsenin gıyabi cenaze namazı kılabilir mi? vücudunun herhangi bir parçası bulunmuşsa üzerine cenaze namazı kılınır,.
Mustafa Öselmiş Gıyabi Cenaze Namazı Kılınır Mı
Her konuda olduğu gibi ölüm, ölenler ve kabirler için her doğruyu öğrenmek, doğru kaynaktan öğrenmek ve doğrusunu yapmak. Buna son derece ihtiyacımız .
Bir Kimsenin Arkasından Gıyabında Cenaze Namazı Kılınır Mı?
Huzur Pınarı, ARŞİV
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Asıl olan, namazının kılınabilmesi için cenazenin hazır bulunmasıdır. Bununla birlikte hazır olmayan cenaze için namaz kılmak da caizdir. Hz. Peygamber (s.a.s.)’in sünnetinde bu uygulamaya rastlanmaktadır. Rivayete göre Rasulüllah (s.a.s.), Necaşi’nin vefatını haber vermiş, sonra da onun cenaze namazını kıldırmak üzere cemaatin önüne geçmiş, ashab da arkasında saf tutmuştur (Buhari, Cenaiz, 55; Müslim, Cenaiz, 64). Olayda hazır bulunan Cabir b. Abdullah (r.a.) der ki: "Rasulüllah (s.a.s.), Necaşi’nin (gıyabında) cenaze namazını kıldırdı. Ben de ikinci yahut üçüncü saftaydım" (Buhari, Cenaiz, 54).
Yine, Rasulüllah’ın (s.a.s.) Uhud şehitleri (Buhari, Cenaiz, 73) ve kendisine haber verilmeden defnedilen cenazeler için de gıyabi cenaze namazı kıldığı bilinmektedir (Buhari, Cenaiz, 56).bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıAsıl olan, namazının kılınabilmesi için cenazenin hazır bulunmasıdır. Bununla birlikte hazır olmayan cenaze için namaz kılmak da caizdir. Hz. Peygamber (s.a.s.)’in sünnetinde bu uygulamaya rastlanmaktadır. Rivayete göre Rasulüllah (s.a.s.), Necaşi’nin vefatını haber vermiş, sonra da onun cenaze namazını kıldırmak üzere cemaatin önüne geçmiş, ashab da arkasında saf tutmuştur (Buhari, Cenaiz, 55; Müslim, Cenaiz, 64). Olayda hazır bulunan Cabir b. Abdullah (r.a.) der ki: "Rasulüllah (s.a.s.), Necaşi’nin (gıyabında) cenaze namazını kıldırdı. Ben de ikinci yahut üçüncü saftaydım" (Buhari, Cenaiz, 54).
Yine, Rasulüllah’ın (s.a.s.) Uhud şehitleri (Buhari, Cenaiz, 73) ve kendisine haber verilmeden defnedilen cenazeler için de gıyabi cenaze namazı kıldığı bilinmektedir (Buhari, Cenaiz, 56).14 Şubat 2015 - 08:08:19
Son Sorular:
2794 Gün 9 Saat 32 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3363 Gün 23 Saat 43 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3394 Gün 14 Saat 25 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3404 Gün 12 Saat 7 dk. önce soruldu
cansu sordu
3408 Gün 7 Saat 25 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3416 Gün 6 Saat 31 dk. önce soruldu
emre sordu
3419 Gün 8 Saat 17 dk. önce soruldu
berkay sordu
3423 Gün 2 Saat 35 dk. önce soruldu
ali sordu
3425 Gün 10 Saat 16 dk. önce soruldu
canan sordu
3425 Gün 16 Saat 46 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3430 Gün 2 Saat 28 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3437 Gün 9 Saat 41 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3442 Gün 6 Saat 22 dk. önce soruldu
hakan sordu
3446 Gün 6 Saat 58 dk. önce soruldu
arda sordu
3448 Gün 4 Saat 19 dk. önce soruldu
Kerem sordu