Cuma namazının hükmü nedir?
Cuma namazının hükmü nedir?
Ziyaretçi
Cuma Namazının Hükmü Nedir?
cuma namazının dini hükmü nedir. Cuma Cuma namazı, Hz. Peygamber döneminden günümüze kadar kılına gelmiş ve bunun farz olduğu.
Cuma Namazı Ve Zuhr
I. CUMA NAMAZI. A. Cuma Namazının Hükmü. Cuma namazı, farziyyeti Kitap, sünnet ve icma ile sabit olan ve hutbeyi de ihtiva eden iki rekatlı, cemaatle kılınan .
Cuma Namazı Cuma Namazının Dindeki Yeri Ve Hükmü Cuma
Cuma Namazının Dindeki Yeri ve Önemi Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz olduğu , Kitap, Sünnet ve icma ile sabittir. Kur an-ı Kerîm in 62. sûresi, cuma.
Cuma Namazı /hükmü Nedir/kaç Rekattır/
CUMA NAMAZI /HÜKMÜ NEDİR/KAÇ REKATTIR/ ADABI/BİD ATLARI VE REDDİYE. CUMA NAMAZI KILINIŞI SÜNNET VE BİD ATLARI CUMA.
Cuma Namazının Hükmü
İstanbul dan okuyucumuz: Cuma namazının hükmü nedir? Şartları Türkiye de mevcut mudur? Bu konuda tavrımız ne olmalıdır? Hiç kılmamak yerine, zuhr-i.
Cuma Namazı Vaktinde Yolculuk Yapmanın Hükmü Nedir?
İstanbul dan E.E. rumuzlu okuyucumuz: Cuma Günü uzun yolculuğa çıkılabilir mi ? Cuma namazı dolayısıyla, çıkılırsa hükmü ne olur? Cuma namazının farz.
Türkiye'de Cuma Namazı Farz Mıdır?
Daha sonraları, köylerde bile cuma namazının kılınabileceği hükme sahip olmadığımıza göre, kıldığımız cuma namazının hükmü nedir?
Cuma Günü Ve Namazı
Cuma günü namaza çağırılınca Allah ı anmaya koşun, alışverişi bırakın.. cumanın sahih olmaması ihtimaline dayanarak zuhr-i ahiri kılmanın hükmü nedir ?
Üç Kez Cuma Namazını Terk Etmenin Hükmü Nedir?
Cuma namazını kılmak farzdır. Bunu kılmayanlar günahkar olur. Ancak günah işleyenler kafir olmazlar. Bu nedenle Cuma Namazını kılmayanlara kafir diyemeyiz.
Cuma Namazı
Cuma namazına gelmeyen kimseyi melekler Eyvah, ne oldu, neden geri. Daha sonraları köylerde bile, Cuma namazının kılınabileceği hükme bağlanmıştır .
Cevap Gönder:
Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve icma ile sabittir. Yüce Allah, "Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz." (Cuma 62/9-10) buyurmaktadır. Hz. Peygamber de, "Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her Müslüman erkeğe farzdır" (Ebu Davud, Salat, 216; Beyhaki, es-Sünenü’l-Kübra, III/246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber döneminden günümüze kadar kılına gelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.bu yoruma cevap yazıyorsunuz...
Bu Soruya Gelen Cevaplar:
Misafir KullanıcıCuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve icma ile sabittir. Yüce Allah, "Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz." (Cuma 62/9-10) buyurmaktadır. Hz. Peygamber de, "Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her Müslüman erkeğe farzdır" (Ebu Davud, Salat, 216; Beyhaki, es-Sünenü’l-Kübra, III/246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber döneminden günümüze kadar kılına gelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.14 Şubat 2015 - 08:08:17
Son Sorular:
2793 Gün 15 Saat 33 dk. önce soruldu
Ceylan Ahıgül sordu
3363 Gün 5 Saat 45 dk. önce soruldu
ece çakır sordu
3393 Gün 20 Saat 26 dk. önce soruldu
Erhan Yiğit sordu
3403 Gün 18 Saat 8 dk. önce soruldu
cansu sordu
3407 Gün 13 Saat 27 dk. önce soruldu
mustafa 224 sordu
3415 Gün 12 Saat 32 dk. önce soruldu
emre sordu
3418 Gün 14 Saat 18 dk. önce soruldu
berkay sordu
3422 Gün 8 Saat 36 dk. önce soruldu
ali sordu
3424 Gün 16 Saat 17 dk. önce soruldu
canan sordu
3424 Gün 22 Saat 47 dk. önce soruldu
Şükrü Kum sordu
3429 Gün 8 Saat 29 dk. önce soruldu
Meltem Akar sordu
3436 Gün 15 Saat 42 dk. önce soruldu
Ali Kurtulmuş sordu
3441 Gün 12 Saat 23 dk. önce soruldu
hakan sordu
3445 Gün 12 Saat 59 dk. önce soruldu
arda sordu
3447 Gün 10 Saat 20 dk. önce soruldu
Kerem sordu