Yağına kıymayan kıyamayan, çöreğini yavan yoz, kuru, zor yer. atasözünün anlamı ve açıklaması.
Bir işten iyi sonuç alınmak isteniyorsa, o iş için lazım olan şeyler eksiksiz kullanılmalı, gerekli fedakarlık gösterilmelidir. Yoksa kişi istediği verimi.
Yağına kıymayan, çöreğini yavan yoz, kuru yer.. gününü gün ederler, kışın zor şartlarında yiyecek bulamazlar; sıkıntıya düşer ve ona buna Kimi cimri kimseler para ve mallarını biriktirirler ama harcamaya, yemeye bir türlü kıyamazlar.
Yemeyenin malını yerler üstüne bir bardak bu içerler Atasözü. cimri kimseler para ve mallarını biriktirirler ama harcamaya, yemeye bir türlü kıyamazlar. Yolu sormak, kaybolmaktan iyidir · Yağına kıymayan, çöreğini yavan yoz, kuru yer.
Yağına kıymayan, katmeri yoz yer. kullandıkları yardımcı malzemelerine kıyamadıkları için, yaptıkları börek/ az yağlanması sonucu, yavan tabir edebileceğimiz bir ürün ortaya çıkar. Kuru kuru yenilen bir böreğin de zevki olmaz. İsraf etmeden, tasarrufa riayet ederek yapılan börek/ çöreklerin daha.
Söz uzamıştır, ama o kısa anlatımlı kuru mantığın inandırıcılığını, etkinlik ve güzelliğini de Ağız yer yüz utanır. Đki el bir baş içindir.. 1 Kalın kafalı insan bir konuyu zor anlar. 2 Tembel. Zengin olup da para harcamaya kıyamayan kimse, parayı ne yapacak?. 2497- Yağına kıymayan çöreğini yoz kuru, yavan yer.
[1] Zayıf, cılız, kuru, sıska.. Yağına kıymayan çöreğini yoz yer.. [Yoz. Buradaki anlamı yavan.] Yağırı olan gocunur. bkz. Al kaşağıyı gir ahıra,. düşünmeyeni zor günler bekler. yararlanmayı bilmezler, onların harcamaya kıyamadıkları.
Yağına kıymayan, çöreğini yavan yoz, kuru yer · Yarınki kazdan, bugünkü tavuk yeğdir · Oynamasını. Yoğurdu mayalama sıcaklığı olan 35-40 derecede sabit tutmak kışın çok zor. Ama, varlığı olduğu halde harcamaya kıyamayan kişi,.
aklı yok, Dili var, kabı yok · Yağına kıymayan, çöreğini yavan yoz, kuru yer Çoklukla bugünlerde yakacak tükenir, insanlar zor durumda kalırlar, evde bulunan. Ama, varlığı olduğu halde harcamaya kıyamayan kişi,.
Yağına kıymayan çöreğini yoz yer. ağızla pilav pişmez yağla pirinç gerek. karnımın penceresi yok ya; kuru ekmek yerim kimseye eyvallah etmem. [Yoz. Buradaki anlamı yavan.] Yağırı olan gocunur. bkz. Al kaşağıyı gir ahıra, yarası olan gocunur.. yararlanmayı bilmezler, onların harcamaya kıyamadıkları. paraların.
2957 Gün 11 Saat 49 dk. önce soruldu
3527 Gün 2 Saat 0 dk. önce soruldu
3557 Gün 16 Saat 42 dk. önce soruldu
3567 Gün 14 Saat 23 dk. önce soruldu
3571 Gün 9 Saat 42 dk. önce soruldu
3579 Gün 8 Saat 48 dk. önce soruldu
3582 Gün 10 Saat 33 dk. önce soruldu
3586 Gün 4 Saat 51 dk. önce soruldu
3588 Gün 12 Saat 33 dk. önce soruldu
3588 Gün 19 Saat 2 dk. önce soruldu
3593 Gün 4 Saat 45 dk. önce soruldu
3600 Gün 11 Saat 58 dk. önce soruldu
3605 Gün 8 Saat 39 dk. önce soruldu
3609 Gün 9 Saat 14 dk. önce soruldu
3611 Gün 6 Saat 36 dk. önce soruldu