Perşembe02.05.2024

Uzman bir doktorun oruç tutmamasını önerdiği kimse ne yapmalıdır?

Uzman bir doktorun oruç tutmamasını önerdiği kimse ne yapmalıdır?

Ziyaretçi

Orucun Mahiyeti Ve Çeşitleri

Oruç tutmakla yükümlü olmanın şartları nedir? Oruca niyet ne zaman Uzman bir doktorun oruç tutmamasını önerdiği kimse ne yapmalıdır? Ramazan orucuna .

Uzman Bir Doktorun Oruç Tutmamasını Önerdiği Kimse Ne Yapmalıdır ?

Uzman doktorların, oruç tutmasının sağlık açısından zararlı olacağı teşhisini koyduğu bir Bir ayet-i kerimede şöyle buyrulmaktadır: Oruç, sayılı günlerdedir.

Oruçluyken Cinsel İlişkiye Girilir Mi?

Uzman bir doktorun oruç tutmamasını önerdiği kimse ne yapmalıdır? Uzman doktorların, oruç tutmasının sağlık açısından zararlı olacağı.

Ovapınar Gazetesi

Diğer yandan ehil doktorların, oruç tutmasının sağlık açısından zararlı Uzman bir doktorun oruç tutmamasını önerdiği kimse ne yapmalıdır?

Berna Börekçi

Uzman Bir Doktorun Oruç Tutmamasını Önerdiği Kimse Ne Yapmalıdır? Uzman doktorların, oruç tutmasının sağlık açısından zararlı olacağı teşhisini koyduğu.

4

Görüntü kirliliğinin yaşandığı bir dünyada DOST TV, insanı tüm duyularıyla Uzman bir doktorun oruç tutmamasını önerdiği kimse ne yapmalıdır? Zilhiccenin ilk on gününde oruç tutmanın fazileti nedir? , 06.05.2014 101 defa okundu.

Oruç

Her hafta pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmak da teşvik edilmiş bir nafiledir. oruç tutmak oldukça yararlı, tutulacak oruçları Peygamberimiz in önerdiği günlerde Orucun yükümlülük şartları denince, bir kimsenin oruç ibadetiyle yükümlü bir şeyin olması tecrübeye veya doktor raporuna göre kuvvetle muhtemel ise,.

Din İşleri Yüksek Kurulu

Bakanlık, konuyla ilgili Herhangi bir tıbbi zorunluluk olmadıkça dinen caiz değildir . Uzman bir doktorun oruç tutmamasını önerdiği kimse ne yapmalıdır? Uzman doktorların, oruç tutmasının sağlık açısından zararlı olacağı teşhisini koyduğu.

Oruç Hükümleri...soru

47- Ramazan ayında bir mazeret nedeniyle oruç tutmayan bir kimse -sabah ezanından önce- hayız kanı kesilen kadın ne yapmalıdır?. 7- Geçen yıl uzman bir doktor vasıtasıyla böbreklerimden ameliyat oldum.. DUYURULARINIZ, DUYURULARINIZ, FORUM HAKKINDA, ÖNERİ VE ELEŞTİRİLERİNİZ.

Sahur'da Bu Yiyeceklere Dikkat

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN İÇİN BUNLARA DİKKAT İftarda kan şekerini hızlı yükseltmeyecek besinleri önerilen zaman Ramazan boyunca diyabet hastalarının oruç tutması son derece hassas bir konu. oruç tutabileceğini söyleyen uzmanlar, bu süreçte bir doktora danışılması gerektiğini vurguluyor.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıUzman doktorların, oruç tutmasının sağlık açısından zararlı olacağı teşhisini koyduğu bir hasta, Ramazanda oruç tutmayabilir (Merğinani, el-Hidaye, I, 126; İbn Abidin, Reddu’l-muhtar, II, 116). Şayet hastalığı geçici ise tutmadığı oruçlarını iyileşince kaza eder. Hastalığı kalıcı ise tutamadığı oruçlar için fidye verir. Bir ayet-i kerimede şöyle buyrulmaktadır: "Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır." (Bakara, 2/184)

 

Fidyenin tutarı aynen fitre kadardır. Bu fidyeler Ramazanın başlangıcında verilebileceği gibi, Ramazanın içinde veya sonunda da verilebilir. Fidyenin tamamı bir fakire topluca verilebileceği gibi, ayrı ayrı fakirlere de verilebilir. Bu durumda olan kimseler, fidye vermeye gücü yetmiyorsa Allah’tan bağışlanmalarını isterler.

 

Oruç tutmaya gücü yetmeyen yaşlılar ile iyileşme ümidi olmayan hastalar, ileride tutabilecek duruma gelirlerse, fidyelerini vermiş bile olsalar tutamadıkları oruçları kaza etmeleri gerekir (Kasani, Bedai, I, 60; Merğinani, el-Hidaye, Beyrut 1990, I, 137). Önceden verdikleri fidyelerin hükmü kalmaz, bunlar nafile bağış sayılır.

 14 Şubat 2015 - 08:06:56

Son Sorular:

2425 Gün 13 Saat 32 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2995 Gün 3 Saat 43 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3025 Gün 18 Saat 25 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3035 Gün 16 Saat 6 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3039 Gün 11 Saat 25 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3047 Gün 10 Saat 31 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3050 Gün 12 Saat 16 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3054 Gün 6 Saat 34 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3056 Gün 14 Saat 16 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3056 Gün 20 Saat 45 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3061 Gün 6 Saat 28 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3068 Gün 13 Saat 41 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3073 Gün 10 Saat 22 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3077 Gün 10 Saat 57 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3079 Gün 8 Saat 19 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu