Cumartesi04.05.2024

Somon balığı nerde yetişir?

Somon balığı hakkında bilgi alabilir miyim?

Ali Erten

Somon

Sombalığı, som balığı ya da somon olarak adlandırılan balıkların hepsi salar ve pasifik somonları Oncorhynchus tatlı suda yetişip denize göç eden ve sonra .

Somon Balığının İthalatı Artıyor

Peki bu somonlar nereden geliyor, Türkiye de üretilemez mi, en çok Karadeniz de somona en yakın balık türü olarak denizalası yetişiyor.

Somon Balıkları Hem Tatlı Hem De Tuzlu Suda Nasıl Yaşar?

Şelalelerden atlayarak kendilerini tehlikeye atan somonların amacı, dünyaya ilk geldikleri yere dönerek orada yumurtlamaktır.

Doğduğu Sulara Geri Dönen Balık Somon

Somon balığı ülkemizde nispeten az tanınan ve o nedenle de az Doğal ortamlarında yetişen ve yakalanan Atlantik ve Pasifik somonları, tarih boyunca, Ancak iyi çiftlik somonunun nerede satıldığını bilmeniz önemli.

Norveç'ten İstanbul'a Somon Yolculuğu

Enstitüsünün Ar-Ge mutfağını yöneten şefi Gunnar Hvarnes bize somon balığından mükemmel yemekler hazırlamanın inceliklerini gösterdi.

Somon Nasıl Bir Balıktır?

7 Somon nasıl bir balıktır sorusunu Balıkçı Ahmet Arıtan görüntülü yanıtlıyor. Tekir nasıl bir balıktır? Balığın taze olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Somon Balığı Çeşitleri Ve Yaşamı

Somon Balığı Yaşam Döngüsü, Çeşitleri, İnanılmaz Yolculuğu ve Ülkemizdeki. Doğal ortamlarda yetişen Atlantik ve Pasifik Somonları, tarih.

Somon Balığı Nasıldır Hangi Dönemlerde Üreme Yapar

SOMON BALIĞI Anayurdu Kuzey Amerikadan dünyaya yayılmış, üretilmek üzere ülkemize getirilmiştir. Tahta balığı nasıldır nerelerde yaşar nelerle beslenir.

Ekşi Duyuru

kafama takılan konu şu ki, migros sattığı somon balıkları için yedik, çok güzeldi. acaba gerçekten doğal ortamında yetişen balıkları mı yedik?

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Aysun Ertekin Somon balığı aslında beyaz renkli bir balıktır. Kırmızı pigment algler ve tek hücreli organizmalar tarafından üretilir, bunlar ise karidesler tarafından yenir ve pigment karideslerin kabuğunda ve vücudunda depolanır. Somon balığı karidesi yediği zaman ise kırmızı pigment balığın yağlı dokusunda birikir. Somon balığı zamanla bu pigmenti yok edemez ve balık zamanla kırmızı renk alır. Somon balığının rengi beslenmesine bağlı olarak açık pembe ile koyu kırmızı arasında değişiklik gösterir.
Son zamanlarda çoğu somon balığı çiftliklerde üretilmektedir. Balıklar ya sığ sularda ağların içinde ya da karada tankların içinde yetiştirilir. Çoğu çiftlik somonu İskoçya, Alaska, Norveç, İzlanda ve Şili'den gelmektedir. Bu somon balıkları temel olarak balık yemi ile beslenmektedir. Bu yemler ise karides içermemektedir, yani bu balıklar beyaz rengini korurlar. Her ne kadar tadı aynı olsa da tüketiciler beyaz somon balığını talep etmemektedir. Bu yüzden balık yeminin içine astaksanthin eklenmektedir. Çoğunlukla astaksanthin kimyasal yolla, alternatif olarak da karides unundan elde edilir. Diğer bir olasılıksa kurutulmuş kırmızı mayanın kullanımıdır ki bu da aynı pigmenti sağlar. Bununla beraber sentetik karışım daha ucuzdur.
Astaksanthin bir karotenoid'tir, yani karotene benzer bir bileşiktir. Diğer karatenoidler domatesin, biberin ve havucun renginden sorumludurlar. İnsanlar da yağlı dokularında astaksanthin depolarlar fakat kırmızıya dönecek kadar fazla miktarda birikmez. Flamingolarda kırmızı rengini aynı somon balığı gibi astaksanthin pigmentine borçludurlar.01 Temmuz 2015 - 12:58:22

Son Sorular:

2427 Gün 20 Saat 12 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2997 Gün 10 Saat 23 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3028 Gün 1 Saat 5 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3037 Gün 22 Saat 46 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3041 Gün 18 Saat 5 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3049 Gün 17 Saat 11 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3052 Gün 18 Saat 56 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3056 Gün 13 Saat 14 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3058 Gün 20 Saat 56 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3059 Gün 3 Saat 25 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3063 Gün 13 Saat 8 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3070 Gün 20 Saat 21 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3075 Gün 17 Saat 2 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3079 Gün 17 Saat 38 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3081 Gün 14 Saat 59 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu