Pazartesi29.04.2024

Sevap Bağışlamak: İbadetlerin sevapları bağışlanabilir mi?

Yaptığımız ibadetlerin sevabı hayatta olanlara ve vefat etmiş kişilere bağışlanabilir mi?

Lokman Kılıç

Sevab Bağışlamak

Sual: Hanefi bir kimse yaptığı ibadetlerin sevabını, ölü diri herkese bağışlayabilir mi? CEVAP Evet bağışlayabilir. İbadetler üç kısımdır: 1- Zekat, sadaka ve.

Sevab Bağışlamak

Sual: Hanefi bir kimse yaptığı ibadetlerin sevabını, ölü diri herkese bağışlayabilir mi? CEVAP Evet bağışlayabilir. İbadetler üç kısımdır: 1- Zekat, sadaka ve.

Yapılan İbadetlerin Sevabı Başkasına Bağışlanabilir Mi?

Bu okuduklarımız onların günahlarına kefaret olur mu silinir mi? Bir insana dua Bir ibadeti yapan kimse, onun sevabını başkasına bağışlayabilir. Velev ki onu.

Namazın Sevabı Peygamberimize Asm Hediye Edilebilir Mi?

Kılınan bir namazın ya da yapılan diğer ibadetlerin sevaplarını Cenab-ı Hakk a bağışlama gibi bir durum söz konusu olamaz. Çünkü ibadet zaten Allah cc rızası.

Sevap Bağışlamak

Sual: Bir kimse yaptığı ibadetlerin sevabını başkasına bağışlayabilir mi? CEVAP İbadetler üç kısımdır: 1- Yalnız mal ile yapılan ibadetler. Zekat, sadaka ve.

Sevap Bağışlamak

Sual: Hanefi bir kimse yaptığı ibadetlerin sevabını, ölü diri herkese bağışlayabilir mi? CEVAP Evet bağışlayabilir. İbadetler üç kısımdır: 1- Yalnız mal ile yapılan.

Sevab Bağışlamak

2- Hac gibi, hem beden, hem malla yapılan ibadetlerin sevabını bağışlamak kazandığı farz veya nafile bütün sevabları ölü diri herkese bağışlayabilir mi?

Yaptığımız İbadetlerin Sevabı Hayatta Olanlara Ve Ölmüşlerimize

Sorularla İslamiyet ve Diğer Soru ve Cevaplar Kategorisinden Yaptığımız ibadetlerin sevabı hayatta olanlara ve ölmüşlerimize bağışlanabilir mi.

Yapılan İbadetlerin Sevabı Ölü Diri Herkese Bağışlanabilir Mi?

YAPILAN İBADETLERİN SEVABI ÖLÜ-DİRİ HERKESE BAĞIŞLANABİLİR Mİ? 2- Hac gibi, hem beden, hem malla yapılan ibadetlerin sevabını bağışlamak.

Yapılan İbadetin Sevabını Başkasına Bağışlanabilir Mi?

Sayfa: 1/1. -SüHaN-: Sual: Bir kimse yaptığı ibadetlerin sevabını başkasına bağışlayabilir mi? CEVAP İbadetler üç kısımdır: 1- Yalnız mal ile yapılan ibadetler .

Yeni Ümit Dergisi

İkincisi: Başkasının yaptığı ibadetin sevabının ölüye ulaşıp ulaşmaması anne ve babamın vefatlarından sonra da onlara iyilik yapma imkanı var mı, ne ile onlara iyilik. Bir kimse, ölmüş birisinin yerine hac yapıp sevabını ona bağışlayabilir.

Yapılan Bir Hayrın Sevabını Başkasına Bağışlamak Caiz Mi?

Başkası tarafından bağışlanan sevapla, bir kimsenin bizzat yapması gereken ibadet borçları ödenmiş olmaz ise de bunlar iyilik ve sevaplarının.

Ölülere Sevap Gönderilir Mi?

4 Ölünün bağışlanması için dua edilir ve dağılınır. Malikî ve Şafiîlere göre, sadaka, mal ile yapılan ibadetlerin sevabını bağışlamak caizdir.

Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Sorular

DUA ve ZİKİR

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Cihan ÇanakçıYapılan ibadetin ve hayırların sevaplarının başkasına bağışlanması caizdir. Kişi, okuduğu Kur’an-ı Kerim’in, kıldığı namazın ve işlediği bir hayrın sevabını başkasına bağışlayabilir. İster sağ, ister ölmüş olsun, kendisine sevap bağışlanan kimsenin, bundan yararlanacağı umulur. Başkası tarafından bağışlanan sevapla, bir kimsenin bizzat yapması gereken ibadet borçları ödenmiş olmaz ise de, bunlar iyilik ve sevaplarının çoğalmasına ve derecesinin yükselmesine vesile olabilir. Annesi ve babası öldükten sonra, onlara bir iyilik yapıp yapamayacağını soran kişiye Hz. Peygamber (s.a.s.); “Evet, onlara dua etmek, rahmet dilemek, onlar için istiğfar etmek, vasiyetlerini yerine getirmek, dostlarına hürmet edip ikramda bulunmak, akrabaları ile ilgilenip onlara karşı üzerine düşeni yapmaktır” buyurmuştur (Ebu Davud, Edeb, 130; İbn-i Mace, Edeb, 2). Annesinin aniden öldüğünü, şayet konuşabilseydi sadaka verilmesini vasiyet edeceğini zannettiğini, onun adına sadaka verirse sevabının kendisine ulaşıp ulaşmayacağını soran sahabiye de: “Evet, ulaşır. Onun namına sadaka ver” buyurmuşlardır (Buhari, Vasaya, 19; Müslim, Zekat, 16, H. No: 2373).

Buna göre, sevabı ölen kimsenin ruhuna bağışlanmak üzere her türlü ibadet yapılabileceği gibi, çeşitli vesilelerle dua da edilebilir. Yapılan ibadet ve hayırların sevabının bağışlanması, hayır duada bulunulması için kabir başında bulunmak şart değildir. Ancak imkanı olanların zaman zaman kabir ziyaretinde bulunarak orada dua etmesi daha uygundur. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.)’in Cennetü’l-baki’ye gidip orada dua ettiği bilinmektedir (Müslim, Cenaiz, 35; H No: 2299-2301).11 Şubat 2015 - 17:19:02

Son Sorular:

2422 Gün 11 Saat 36 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2992 Gün 1 Saat 47 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3022 Gün 16 Saat 29 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3032 Gün 14 Saat 11 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3036 Gün 9 Saat 30 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3044 Gün 8 Saat 35 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3047 Gün 10 Saat 21 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3051 Gün 4 Saat 39 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3053 Gün 12 Saat 20 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3053 Gün 18 Saat 50 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3058 Gün 4 Saat 32 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3065 Gün 11 Saat 45 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3070 Gün 8 Saat 26 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3074 Gün 9 Saat 2 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3076 Gün 6 Saat 23 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu