Önce iğneyi kendine batır, sonra çuvaldızı ele [1] Önce küçük incitici bir işlemin bize yapacağı etkiyi düşünmeli, ondan sonra bunun dahaağırını başkasına.
İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır. Atasözünün Öte yandan, bir iş yada bir konu hakkında başkasına öğüt vermeden, bunu önce kendimize yapmalıyız.
3 Özet: Önce küçük incitici bir işlemin bize yapacağı etkiyi düşünmeli, ondan sonra bunun daha ağırını başkasına uygulamanın doğru olup.
Atasözü: İğneyi önce kendine batır, sonra çuvaldızı başkasına. Açıklaması : Başkalarını incitecek bir davranışta bulunmadan önce o davranışın.
bir başkasına çuvaldız batırmaya kalkıştığında önce kendine bir iğnecik olsun batır da, once igneyi kendine batir, sonra cuvaldizi baskasina: kullanilagelen .
İlkokulda duyulmaya başlanan,genç bünyenin, çuvaldız nedir diye sormasını büyüdükten sonra gerçek anlamının; önce iğneyi bir kendine batır da,sonra.
Sual: Önce iğneyi kendine batır, sonra çuvaldızı başkasına atasözünün dine aykırı olduğu, çünkü çuvaldızı kendine iğneyi başkasına batırmak gerektiği, hatta .
önce iğneyi kendine batır, sonra çuvaldızı ele nedir ve önce iğneyi kendine batır, sonra çuvaldızı ele ne demek sorularına hızlı cevap veren sözlük sayfası. önce.
İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır atasözünün anlamı Mumsema önce kendimizde deneyip etkiyi görmeli; ondan sonra bunun daha.
Atalarımızda bu durumu çuvaldızı kendine iğneyi başkasına batır şeklinde. yapacağımız davranışları ilk önce kendimize yapıldığı takdirde nasıl görüleceği, için çuvaldız düşünerek sonra karşımızdakine yapmalıyız iğne.
2959 Gün 21 Saat 50 dk. önce soruldu
3529 Gün 12 Saat 1 dk. önce soruldu
3560 Gün 2 Saat 42 dk. önce soruldu
3570 Gün 0 Saat 24 dk. önce soruldu
3573 Gün 19 Saat 43 dk. önce soruldu
3581 Gün 18 Saat 49 dk. önce soruldu
3584 Gün 20 Saat 34 dk. önce soruldu
3588 Gün 14 Saat 52 dk. önce soruldu
3590 Gün 22 Saat 33 dk. önce soruldu
3591 Gün 5 Saat 3 dk. önce soruldu
3595 Gün 14 Saat 45 dk. önce soruldu
3602 Gün 21 Saat 58 dk. önce soruldu
3607 Gün 18 Saat 39 dk. önce soruldu
3611 Gün 19 Saat 15 dk. önce soruldu
3613 Gün 16 Saat 37 dk. önce soruldu