Pazartesi06.05.2024

Kadının namazlarını evinde kılması mı, cemaatle camide kılması mı daha sevaptır?

Kadının namazlarını evinde kılması mı, cemaatle camide kılması mı daha sevaptır?

Ziyaretçi

İmamet Ve Cemaat

Kadının namazlarını evinde kılması mı, cemaatle camide kılması mı daha sevaptır ? Mescid-i Haram da kadınların ve erkeklerin aynı safta namaz kılmaları caiz.

Cemaatle Namaz Kılmanın Hükmü Ve Önemi

Cemaatle namaz kılmaya, Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin. Farz mı, vacip mi, sünnet mi? İki veya daha fazla Müslüman, beş vakit namazı, camide cemaatle kılabileceği gibi evde, iş yerinde, Kadınlar da namazlarını cemaatle kılarlarsa sevap kazanırlar.

Cevap Kadının Namazlarını Evinde Kılması Mı Cemaatle Camide

Kadının namazlarını evinde kılması mı, cemaatle camide kılması mı daha sevaptır ? Mumsema Kadının namazlarını evinde kılması mı, cemaatle.

Cemaatle Namaz

Cemaatle namaz kılmak için bekleyen, hep namazda gibi sevap kazanır. Yani camide namaz kılmak, evde kılmaktan daha sevabdır. Burada cemaatin önemi mi, yoksa sabah namazını cemaatle kılmanın önemi mi anlatılmak isteniyor? Hastalar, çocuklar ve kadınlar olmasaydı, sabah namazı için, mazeretsiz cemaate .

Kadınların Camiye Gitmesi Cemaatle Namaz Kılması

Kadınların camiye gitmesi, cemaatle namaz kılması birlikte kadınları hiçbir zaman camiye çağırmadığı gibi namazlarını evlerinde kılmaları için teşvik etmiştir. Senedde adı geçen Yahya, Amra ya; İsrail oğullarının kadınları men edildiler mi idi? KADINLARIN EVDE KILMALARI TEŞVİK EDİLMİŞTİR

Cemaatle Namaz Kılmanın Önemi Nedir? İlk Safta Yer Almanın Safları

İlk safta yer almanın, safları sık ve düzgün tutmanın sevabıyla ilgili hadisler var mıdır? Kişinin cemaat ile kıldığı namaz, evinde veya çarşıda kıldığı namazdan yirmi beş camiye gelirse, camiye varıncaya kadar attığı her adım için bir sevap verilir ve Kadınların, hastaların, çok yaşlı kimselerin ve kötürümlerin ise cemaatle.

Evde Cemaatle Namaz Ve Kadın İmam

Kadının cemaatle namaz kılışının tek kılmasına oranla sevabını sordular, ben de erkeğin Fitneyi önlemek için camiye gitmese ki bugün gitmiyorlar, evinde cemaat yapsa.tek kıldıkları namazın cemaattan daha sevaplı olduğuna dair net ifade var mı? Cemaatle namazı teşvik eden, onun yirmi yedi kat daha fazla sevap.

Teravih Namazıyla İlgili Sual Cevaplar

Sual: Teravihi camide kılmak şart mıdır, herkes evinde kılamaz mı? namaz kılmalarının, evde kıldıkları namazdan 27 derece daha fazla sevap olduğu, kadınların ise, Sual: Yatsıyı cemaatle kılan, teravihi yalnız, vitri de cemaatle kılabilir mi?

Namazı Dosdoğru Kılmak

En doğru biçimde ibadetlerimizi yapalım, Bol bol sevap kazanalım inşallah :. Kadının namazlarını evinde kılması mı, cemaatle camide kılması mı daha.

Cuma Namazı

Cuma günü yapılan ibadetlere iki kat sevap verilir. Cuma namazı kılınmayan çok küçük köylerde ve kafir ülkelerinde, cemaatle öğle namazı kılınır ve ikamet okunur. Cuma namazını kıldıktan sonra, camiden çıkar, dünya işlerinizi yapmak için dağılabilirsiniz.. Sual: Cuma günü zuhri ahir namazı kılmak bid at midir?

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıHz. Peygamber (s.a.s.), kadınların mescide gelebileceklerini, ancak evdeki ibadetlerinin daha üstün olduğunu çeşitli vesilelerle dile getirmiş ve şöyle buyurmuştur: "Kadınların mescidlere gitmesine engel olmayın. Fakat evleri onlar için daha hayırlıdır" (Müslim, Salat 134-137).

 

Hz. Peygamber, mescide gitmelerine izin verdiği, hatta teşvik ettiği (Buhari, İdeyn 15-21; Müslim, Salatü’l-’ideyn, 1-3, 10-12). kadınların, dikkat çekecek şekilde giyinmelerini (Müslim, Libas, 34) ve koku sürünmelerini yasaklamış ve şöyle buyurmuştur: "Kadınlar cemaate katılmak istedikleri zaman, koku sürünmesinler" (Müslim, Salat 141-142).

 

Kadınlar için farz namazları evlerinde kılmaları daha faziletli ise de, camide cemaatle kılmalarında da bir sakınca yoktur. Ancak güvenlik sorunu varsa veya fitne söz konusu ise ihtiyatlı olunmalıdır. Nitekim geçmiş kaynaklarda konu tartışılırken bu merkezde ele alınmıştır (Bkz. Zeyla’i, Tebyinü’l-Hakaik, Kahire, 1313, I, 139, 168; İbn Nüceym, el-Bahru’r-raik, Daru’l-Marife, Beyrut, ts. , I, 380).14 Şubat 2015 - 08:08:25

Son Sorular:

2429 Gün 7 Saat 49 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2998 Gün 22 Saat 1 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3029 Gün 12 Saat 42 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3039 Gün 10 Saat 24 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3043 Gün 5 Saat 43 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3051 Gün 4 Saat 48 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3054 Gün 6 Saat 34 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3058 Gün 0 Saat 52 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3060 Gün 8 Saat 33 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3060 Gün 15 Saat 3 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3065 Gün 0 Saat 45 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3072 Gün 7 Saat 58 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3077 Gün 4 Saat 39 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3081 Gün 5 Saat 15 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3083 Gün 2 Saat 36 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu