Pazar28.04.2024

Borç verilen kişiden fayda beklemek caiz mi?

Borç olarak verilen altın, para, buğday gibi misli malların kullanımı karşılığında borçludan menfaat temin etmek caiz midir?

Ziyaretçi

Oruç Zekat Fitre Ve Sadaka Hakkında Sorular

Zekat vermek için Ramazan ayını beklemek zarureti var mı? Zekat veya fitre verirken verilen kişiye söylemek gerekir mi? Zekatın faydaları nelerdir?. Zekatın bir kerede birkaç yere verilmesi caiz olduğu gibi, borçlu olmak gibi gerçek.

Fıkıh

Şehadet parmağına yüzük takmak caiz midir, yüzük hangi parmağa Verdiğimiz borç parayı karşı taraf vermezse istemek uygun olur mu? abdesti almanın bir sakıncası var mı, bir kaç dakika beklemek gerekir mi?. mıdır ve bazı bankaların kar payları adı altında verilen paralar caiz midir? Guslün faydaları nelerdir.

Niyetin Önemi Ve İlimsiz İyi Niyetin Zararı

Kalb ile birlikte olmak şartı ile dil ile söyleyerek niyet etmek caiz olur. Hatta, Allah için, bir gün oruç tutmak üzerime borç olsun diyeceği yerde, Bir ay oruç Namaz kılmayı beklemek için, ahireti düşünmek için, vaaz dinlemek için de niyet. faydası olduğu için yapmak, mesela vücudun sıhhati için oruç tutmak caiz mi?

Türkiye Katılım Bankaları Birliğisorularla Katılım Bankacılığı

Örneğin 1 aylığına araba ihtiyacı olan bir kişiye arabanın ödünç verilmesi faizsiz ödünç sayılmaktadır. BORCUN ALTIN VE DÖVİZE ÇEVRİLEREK VERİLMESİ CAİZ MİDİR? Ancak endeksleme yapılırken borç verilen günün kuru ile hesaplama. Faizin örneğin Türkiye ye faydalı mı faydasız mı olduğunu aynı zamanda.

Prof. Dr. Hayrettin Karaman Sorularınızı Yanıtlıyor

0 -Oruçluyken diş fırçası veya misvak kullanılabilir mi?. -Alacaklı olduğunuz şahıs yoksul ise, borcu ödemeye gücü yoksa alacağınızı Azar azar vermenin daha yararlı olması, layık olanı bulmak için beklemek caiz olan erteleme sebeplerine örnektir. Verilen kişiye fitre olduğunu söylemek gerekli değildir.

Doç.dr.nihat Hatipoğlu'na Sorulan Cevaplar

Adak kurbanının bedeli, fakire para olarak verilebilir mi? Fatih YURDAKUL KARS Adak, kişinin bir ibadeti yapacağına dair Allah a söz vererek üzerine borç kılması duygularını rencide etmesi ve zina unsurları taşıması sebebiyle caiz değildir. Bu nedenle de hiçbir fayda sağlamayan, sırf hayvanlara eziyet etmek ve.

İskenderpaşa Zekatla İlgili Konular

Yalnız bu kişilerin zekatlarını birbirine karıştırmaması gerekir. Ama kendine verilmiş zekatı ihlak etmiş veya zekat helak olmuş ise, yani mevcut olmazsa onun namına malından Borcunu kapatmak için kendisine zekat vermek caiz midir?. Tarlada veya harmanda zekata müstahak olan kimseleri beklemek çok zordur.

İskenderpaşa Nikahla İlgili Konular

Bu aracı nikah için gerekli olan iki şahitten birisi olabilir mi? eden kimsenin de bulunmasında hiçbir fayda yoktur ve sünnet de değildir.. Verilen para kızın babasına helal olur mu? Fakat kadına talib olan kimseyi borç ve ağır masraflar altına sokacak kadar çok.. Fakat Hanefî mezhebinde iddet beklemek lazımdır.

Pratik Dini Bilgiler

Katilin öldürmesi ile o kişinin eceli değişmiş ve ömrü kısalmış olmaz. Allah yolunda bir gün nöbet beklemek, dünya ve içindekilerden hayırlıdır buyurmuştur.. 31- Hoparlörle ezan okumak, namazda imama uymak caiz midir?.. Fakire borç olarak verilen bir meblağ, fakir o meblağ üzerinde tasarrufta bulunduktan sonra.

Kul Hakları

Zimmiyi üzmemek için selamlaşmak ve tokalaşmak caiz olur. Müslüman olan bu kişiler, kul hakkından hiç mi korkmuyorlar? cemaat ile kılınmış, kabul olmuş yediyüz namazı alınıp, hak sahibine verilecektir. Kibri, hıyaneti ve kul borcu olmayan mümin, Cennete girer.. Müslüman, baştan sona faydalı kimse demektir.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıBorç (karz) olarak verilen nakit paralarla; altın, gümüş, demir, çimento, buğday ve arpa, gibi ölçü veya tartı ile alınıp satılan misli malların kullanımı karşılığında menfaat sağlamak caiz değildir, alınırsa bu faiz olur (Mevsıli, el-İhtiyar, İstanbul, ts. , II, 207; III, 402). Kur’an-ı Kerim’de karşılıksız borç vermek, "karz-ı hasen/güzel ödünç" olarak isimlendirilmiş (Bakara, 2/245; Maide, 5/12) ve bunu yapanlar övülmüştür. Rasulüllah (s.a.s.), "Borç karşılığında sağlanan her türlü menfaat, faizdir." (İbn Ebi Şeybe, el-Musannef, Beyrut, 2006, X, 648 H. No: 21078) buyurmuşlardır. Ancak, borçlanırken şart koşulmaması şartıyla borçlu borcunu öderken aldığından fazlasını verebilir. Bunda bir sakınca yoktur.14 Şubat 2015 - 08:10:21

Son Sorular:

2421 Gün 22 Saat 4 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2991 Gün 12 Saat 15 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3022 Gün 2 Saat 57 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3032 Gün 0 Saat 38 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3035 Gün 19 Saat 57 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3043 Gün 19 Saat 3 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3046 Gün 20 Saat 49 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3050 Gün 15 Saat 7 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3052 Gün 22 Saat 48 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3053 Gün 5 Saat 18 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3057 Gün 15 Saat 0 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3064 Gün 22 Saat 13 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3069 Gün 18 Saat 54 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3073 Gün 19 Saat 30 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3075 Gün 16 Saat 51 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu