Çarşamba08.05.2024

Teobromin

Teobromin nedir?

Baran Hakgüder

Food

Bunların arasında metilksantin türevleri olan kafein, teobromin ve teophillin vardır . Bunlar çok yakından alakalı yapılardır ve farmakolojik özellikleri çok benzerdir.

Teobromin

toz haline getirilmiş içeceklerde teobromin konsantrasyonu 85 ile 590 mg/l arasındadır ve ortalama değer olarak da 367 mg/l civarındadır. çikolatalı süt.

Teobromin İle İlgili Görseller

Teobromin, alkaloid olarak fizyolojik etkilere sahiptir. Örneğin, 7 gün boyunca 500 mg /kg teobromin uygulamasından sonra, erkek sıçanlarda sperm üretimi.

Fonksiyonel Bir Gıda Çikolata

Teobromin maddesinin kaynakları,etkileri. Tanımı: Teobromin metilksantin grubuna ait bir alkoloiddir,kafeine benzer. Kaynakları: Teobrominin ana kaynağı .

Teobromin

Bu grupta çayda bulunan teofilin, kakaoda bulunan teobromin ve kafein oluşturur . Dünyada en fazla tüketilen stimülan olan kafein kahvede yüksek miktarda.

Santral Sinir Sistemi Stimülanları

Çözünür kahvenin kafeinli örneklerinde kütlece % 2.687-5.400, kafeini azaltılmış örneklerinde kütlece % 0.110-0.207 arasında kafein bulunmuş olup, teobromin.

Bazı Gıdalarda Kafein Ve Teobromin Düzeyleri

Teobromin, 3,7-dimetylxantin, C7H8O2N4, en naturligt förekommande centralt stimulerande substans, återfinns huvudsakligen i kakaobönor. Teobromin är.

Teobromin – Wikipedia

Daily Mail in haberine göre kakao tanecikleri içerisinde bulunan teobromin maddesi öksürük tedavisinde etkili oluyor.

Çikolata Öksürüğe De İyi Geliyor

Bilgi-1: Çikolata içerisinde bulunan teobromin isimli bir kimyasal, köpeklerde görülen birçok hastalıkla ilişkilendirilmektedir. Bu sebeple, çikolata tüketilmesinin .

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Serap GedikAzot içeren organik bileşikler dünyada son derece yaygındır. Bunların arasında metilksantin türevleri olan kafein, teobromin ve teophillin vardır. Bunlar çok yakından alakalı yapılardır ve farmakolojik özellikleri çok benzerdir. Bunlar 60 gibi çok bitki türünde karşımıza çıkar. Genellikle alkaloidler olarak isimlendirilirler. Teobromin kakaoda bulunan başlıca alkaloiddir ve kakaonun tipik bitter tadına katkı da bulunduğu söylenir.
İçecek ve çikolata ürünleri arasındaki MAFF tarafından yapılan metilksantine ait araştırma çikolata ürünleri hariç teobromin seviyesinin düşük olduğunu göstermiştir.
Toz haline getirilmiş içeceklerde teobromin konsantrasyonunu 85 - 590mg/l ve ortalama değer olarak da 367 mg/l değerindedir. Çikolatalı süt içeceklerinde teobromin konsantrasyonu 141 ila 371 mg/l arasındadır. Çikolata mousses'ında 386 ve 651 mg/kg teobromin içeriğine sahiptir. Çikolata parçalarında teobromin seviyesi 1300 ila 4710 mg/kg aralığındadır. Yüksek kakao içeriğine sahip (p kakao) çikolata parçalarında teobromin konsantrasyonu 10370 mg/kg'dır.
Çikolata parçalarında bulunan değişik seviyelerdeki teobrominin kakao çekirdeklerinde bulunan değişik konsantrasyonları yansıttığı düşünülmektedir. Kakao çekirdeklerindeki metilksantinlerin miktarları çeşitli etkili faktöre bağlıdır: işlem prosedürleri, genetik özellik, coğrafi köken, hasat zamanındaki olgunluk derecesi ve kakao çekirdeğinin ağırlığı.
Metilksantinler insanlar tarafından hızlı bir şekilde absorblanır ve tüketimden 6 ve 10 saat arasında teobromin seviyesi yarıya iner. Metilksantinler hafif uyarıcıdır fakat teobromin merkezi sinir sistemi üzerinde neredeyse hiç etkisi yoktur. Bütün metilksantinler akciğerdeki bronşlardaki düz kaslarda rahatlatıcı bir etki göstermektedir, fakat bir gıda veya içeceğin yanında tüketildikleri zaman bu etki fark edilememektedir. Bütün metilksantinler diüretik etkiye sahiptir fakat bu etki sadece bol miktarda su ile tüketildiğinde fark edilebilir.
Araştırmalar, ev hayvanların özellikle de köpeklerin teobromine duyarlı olduğunu göstermiştir. Köpek zehirlenmelerinin birkaç vakası rapor edilmiştir ve yenilen çikolata miktarı 100g ile 1kg arasında değişmektedir. Köpeklerin semptomları genellikle nörolojikti (titreme ve çırpınma) fakat ishal gibi diğer semptomlarda meydana gelmiştir. Metilksantinle alakalı diyetisyenler ve toksikologlar tarafından yapılan son değerlendirmede metilksantin içeren bitkilerin sağlık üzerine herhangi bir hasar vermeden uzun süre tüketildiğini göstermektedir. Bilimsel çalışmalar göstermiştir ki aşırı derecede tüketilmediği sürece bu maddelerin tüketilmesinde herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Kakao tüketilmesinde her hangi bir sorun bulunmamaktadır. Kakao ürünlerindeki metilksantinin insan sağlığı üzerine negatif bir etkisi bulunmamaktadır çünkü çikolata ve kakao içeren işlenmiş diğer gıda ürünlerindeki miktarları son derece düşüktür.02 Temmuz 2015 - 13:12:25

Son Sorular:

2431 Gün 11 Saat 3 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

3001 Gün 1 Saat 15 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3031 Gün 15 Saat 56 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3041 Gün 13 Saat 38 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3045 Gün 8 Saat 57 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3053 Gün 8 Saat 2 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3056 Gün 9 Saat 48 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3060 Gün 4 Saat 6 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3062 Gün 11 Saat 47 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3062 Gün 18 Saat 17 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3067 Gün 3 Saat 59 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3074 Gün 11 Saat 12 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3079 Gün 7 Saat 53 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3083 Gün 8 Saat 29 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3085 Gün 5 Saat 51 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu