Salı30.04.2024

Mucize ne demektir?

Mucize ne demektir?

Ziyaretçi

Mucize Nedir Mucize Ne Demek

mucize nedir ve mucize ne demek sorularına hızlı cevap veren sözlük sayfası. mucize anlamı, mucize ingilizcesi, ingilizcede mucize, mucize nnd

Mucize Nedir?

Mucize Nedir?: Sözlükte insanı aciz bırakan, olağan üstü, garip tuhaf şey manalarına gelen mucize, terim olarak yüce Allah ın, peygamberlik.

Mucize Nedir Ne Demektir Kısaca

Mucize ne demek, Mucize nedir, Mucize anlamı kısaca, Sözlükte mucize kelimesinin anlamı; kutsal güçler tarafından meydana getirilen sıra dışı.

Mucize Nedir Mucize Ne Demektir Mucize Anlamı

Mucize nedir Mucize nedir kısaca Mucize nedir anlamı Mucize anlamı Mucize nedir Mucize nedir: Peygamberlerin,peygamber olduklarını ispat.

Mucize

Başlığın diğer anlamları için Mucize anlam ayrımı sayfasına bakınız. Mucize ya da tansık; bilimsel yasalarla açıklanamayan ve ilahî güçlere mal edilen,.

Mucize Nedir

Mucize nedir anlamı Mucize nedir:Peygamberlerin,peygamber olduklarını ispat etmek için Allahın yardımıyla gösterdikleri olağanüstü olaylardır.

Mucize Nedir?

Mucize nedir? Mumsema Sözlükte aciz bırakan, güçsüz kılan, karşı konulmaz, harika olay, kudretsizlik ve takatsızlık veren iş anlamlarına gelen.

Mucize Anlamı Ve Hakkında Bilgi

Mucize ya da Tansık, Tanrı nın gönderdiği peygamberlerin, halk ya da insanlar tarafından gerçek olduğuna insanların inanabilmesi için, peygamber olan.

Mucize Nedir? Mucize Ne Demek

4 Mucize ne anlama gelir? Kısaca islamda mucize kavramı. المعجزة. Peygamber olduğunu ileri süren kimsenin elinde doğruluğunu kanıtlamak.

Mucize Ne Demektir? Kısaca Bilgi

Mucize Hakkında olarak sizlere bu yazımızda bu siteye göre mucize kavramını açıkladık. Sitemize abone olmanızı tavsiye ederiz.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıSözlükte "aciz bırakan, güçsüz kılan, karşı konulmaz, harika olay, kudretsizlik ve takatsızlık veren iş" anlamlarına gelen mucize, terim olarak, insanların benzerini meydana getirmekten aciz kalacakları ve adeta meydan okuma şeklinde, Peygamberlik iddiasında bulunan zattan adetin hilafına ve tabiat kanunlarının aksine olarak zuhur eden harikulade olaylara denir. Asıl maksadı, Peygamberin nübüvvet davasını ispat ve doğrulamaktır. Herhangi bir olayın mucize olabilmesi için onun nübüvvet görevi verilmiş kişilerin elinde zuhur etmesi gerekir. Mucize gerçekte Allah’ın fiilidir, "Peygamber mucizesi" denilmesi mecazidir. Bu nedenle olayın onun aracılığıyla olması, tabiat kanunlarının çok üstünde ve onlara aykırı olması, iddiaya uygun olarak ortaya konulması, bir tekzip ya da inkardan sonra meydana gelmesi ve insanoğlunun aciz kaldığı bir olay türünden gerçekleşmesi gerekir. Diğer taraftan Peygambere verilen mucizeler, bir yönüyle imanın temel esaslarından olan nübüvvetle, diğer yönüyle de vahiy ile alakalıdır. Dolayısıyla mucizeye inanmak gerekir: "Ona, Rabbinden (başka) mucize indirilmeli değil miydi? Derler. De ki: Mucizeler ancak Allah’ın katındadır. Ben sadece apaçık bir uyarıcıyım." (Ankebut, 29/50) Akıl bakımından da mucize imkansız değildir. Çünkü her an insanın çevresinde meydana gelen olaylar, hayatın kendisi ve her sahası mucizelerle doludur. Varlıkların yaratılması, ömrü tamamlanınca yok olması ve hayatın kesintisiz olarak devam etmesi bunun en güzel örneğidir. Sürekli müşahede ettiğimiz ve bu nedenle değişmez sandığımız tabiat kanunlarını var eden Allah’tır. Allah bu kanunları dilediği zaman, Peygamberleri vasıtasıyla değiştirebilir. Bu değişiklik bir mucizedir. Bu durumda mucizenin vukuu için akli bir engel yoktur. Aksine akıl, mucizenin meydana gelmesini kabul edip benimser.14 Şubat 2015 - 08:10:43

Son Sorular:

2423 Gün 12 Saat 6 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2993 Gün 2 Saat 18 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3023 Gün 16 Saat 59 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3033 Gün 14 Saat 41 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3037 Gün 10 Saat 0 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3045 Gün 9 Saat 5 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3048 Gün 10 Saat 51 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3052 Gün 5 Saat 9 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3054 Gün 12 Saat 50 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3054 Gün 19 Saat 20 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3059 Gün 5 Saat 2 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3066 Gün 12 Saat 15 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3071 Gün 8 Saat 56 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3075 Gün 9 Saat 32 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3077 Gün 6 Saat 54 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu