Salı07.05.2024

Kaza namazının delili nedir? Hz. Peygamber (s.a.s.)’in namazı kazaya kalmış mıdır?

Kaza namazının delili nedir? Hz. Peygamber (s.a.s.)’in namazı kazaya kalmış mıdır?

Ziyaretçi

Standart Sorularda Ara

Kaza namazının delili nedir? Hz. Peygamber s.a.s. in namazı kazaya kalmış mıdır? Vaktinde kılınamayan namazlar kaza edilebilir mi?

Namazların Kazası

Kaza namazının delili nedir? Hz. Peygamber s.a.s. in namazı kazaya kalmış mıdır? Vaktinde kılınamayan namazlar kaza edilebilir mi? Hangi vakitlerde kaza ve.

Kaza Namazının Delili Nedir? Hz. Peygamber Sas İn Namazı Kazaya

Peygamberimiz s.a.s. Kim namazı unutursa veya uyuyup kalırsa hatırlayınca onu kılsın. Onun kefareti ancak budur. buyurmuştur Buhari, Mevakitü s-Salati,.

Kaza Namazı Konusundaki Tereddütlerle İlgili Bir

Bir namazın, -hem vaktin sünneti, hem de geçmiş bir namazın kazası olarak- iki ayrı niyyetle kılınması caiz ve sahih midir?. edilmemiş olan farz ve vacip namazların da kaza edilmesi gerektiği görüşü, delil yönünden daha kuvvetlidir.. Ayrıca Hz. Peygamber s.a.s. in itab azarlama, darılma ve tekdirine maruz kalırlar.

Delilleri İle Kaza Namazı

2 Kazaya kalan bir namazın kılınması gerekmektedir. Hazreti Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem, namazın ancak iki durumda kazaya Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Kaza Namazı Kılmış mıdır? Kaza namazı delili, Kaza namazı kılınır mı, kaza namazı nedir, kaza namazı reddiye,.

Kaza Namazı Var Mıdır İhvanlar İhvanlar Yedek Sitesi

Posts about Kaza namazı var mıdır written by yamanadam. ile birlikte kazaya kalan sabah namazını kıldıktan sonra Kim bir namazı kılmayı unutursa, Kimisi de bu hadisi şerifi delil alarak sadece unutulan ve uyku hali ile geçirilen namazın kazasının Hazreti Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem, namazın ancak iki .

Namazla İlgili Güncel Sorular Ve Cevapları

Kadınların erkeklerle aynı safta namaz kılmasının hükmü nedir?. 6 Bu esnada Hz. Peygamber e vahiyle, ayrıca sayıları yirmiye kadar ulaşan sahabiye Ezan ve kamet vaktin değil, namazın sünneti olduğu için kaza namazı kılarken de Yolculukta iken namazı kazaya kalan kişi, evine döndükten sonra da olsa, dört rekatlı.

Dört Mezhebe Göre Namazı Terketmenin Hükmü Nedir?

HANEFİLERİN DELİLİ: Abdullah İbni Mes ud şöyle demiştir: Resullullah s.a.v. Aksi halde şöyle denilir: Bakın bakalım, bunun nafile namazı var mıdır? Hz. Peygamber s.a.s de şöyle buyurmuştur: Bilerek namazı terkeden gibi kazaya kalmış namazı fırsat bulunduğunda kazası için gayret gösterilmemesi de haramdır.

Peygamberimiz Sav Hiç Kaza Namazı Kılmış Mıdır?

Peygamberimiz s.a.s kaza namazı kılmıştır. Hz. Muhammed asm. Günün sabah namazı kazaya kalmış ise öğleye kadar kılınınca farzıyla birlikte sünneti de kaza Fıkhi delilleri ile bildirir misiniz? Teravihte selamdan sonra okunan salavatın manası nedir? Bu salavatı getirmek bid at mıdır? Namaz.

Kaza Namazı Var Mıdır?

Hz. Peygamber in Sünnet i Deyince Anlaşılması Gereken Nedir? Ancak hiçbir mazeret olmadan keyfi olarak namazı kazaya bırakmakta kesinlikle Tekrar ifade edecek olursak zaten böyle bir namazına delil de Kur an da yoktur. Bu itibarla kazaya kalan namazın, en kısa zamanda kılınması gerekir.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıKur’an’da vaktinde kılınamayan namazların kaza edilmesi ile ilgili olarak açık bir ifade bulunmamakla birlikte, Hz. Peygamber (s.a.s.) bizzat kendisi vaktinde kılamadığı namazları kaza etmiş ve ashabına da bunu tavsiye etmiştir.

Peygamberimiz (s.a.s.) "Kim namazı unutursa veya uyuyup kalırsa hatırlayınca onu kılsın. Onun kefareti ancak budur." buyurmuştur (Buhari, Mevakitü’s-Salati, No: 572; Müslim, Mesacid ve Mevadi’u’s-Salat, 56 H. No: 1592). Yine Hz. Peygamber (s.a.s.), Hendek savaşı sırasında harbin şiddetlenmesi nedeniyle ikindi namazını kılamamışlar; bunun üzerine "Bizi ikindi namazından alıkoydular. Allah da onların evlerini ve kabirlerini ateşle doldursun" diye beddua etmiş ve ikindi namazını akşam ile yatsı arasında kaza etmiştir (Müslim, Mesacid ve Mevadi’u’s-Salat, 36, H. No: 1450). Ayrıca Hayber Fethinden dönerken, bir yerde konakladıklarında uyuya kalmışlar ve vaktinde kılamadıkları sabah namazını güneş doğduktan sonra kaza etmişlerdir (Müslim, Mesacid ve Mevadi’u’s-Salat, 56, H. No: 1592).

Beş vakit namazın farzı ve vitir namazı kaza edilir. Kazaya kalan sabah namazı, o günün öğle vaktinden önce kaza edilecekse sünneti de kaza edilir. Ayrıca öğle namazının dört rekatlık ilk sünneti de, vakit çıkmadıkça öğlenin farzından sonra kılınır. Öte yandan geçmiş namazlar, kazaya nasıl kaldıysa öyle kılınırlar, yani seferi olarak kaldıysa seferi, mukim olarak kaldıysa mukim gibi kaza edilir (Mevsili, İhtiyar, İstanbul, I, 63-65).

Unutma ve uyuma gibi bir mazeret olmaksızın, kasıtlı olarak terk edilen namazların kazası ile ilgili herhangi bir hadis bulunmamaktadır. Fakat bu, kasıtlı olarak terk edilen namazların kazasının gerekmediği anlamına gelmez. Zira, örneğin, Ramazan’da kasıtlı olarak cinsel ilişkiye girerek orucunu bozan kimseye Peygamberimiz (s.a.s.)’inhem keffareti hem de o günkü orucun kazasını emretmesi (Beyhaki, Sünen, Daru’l-Fikr, ts. , IV, 226), bir farz ibadetin kasıtlı olarak terk edilmesi durumunda da kazasının gerektiğine delildir. Öte yandan Hz. Peygamber (s.a.s.)’in bir mazerete dayalı olarak vaktinde kılamadığı namazları kaza etmesi ve sahabeye de bu yönde emir buyurmasına bakılacak olursa, mazeretsiz olarak terk edilen namazların kaza edilmesinin evleviyetle gerekli olacağı sonucuna ulaşılır (Nevevi, el-Mecmu’, Daru’l-Fikr, ts. , III, 71).14 Şubat 2015 - 08:09:50

Son Sorular:

2430 Gün 17 Saat 57 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

3000 Gün 8 Saat 9 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3030 Gün 22 Saat 50 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3040 Gün 20 Saat 32 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3044 Gün 15 Saat 51 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3052 Gün 14 Saat 56 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3055 Gün 16 Saat 42 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3059 Gün 11 Saat 0 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3061 Gün 18 Saat 41 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3062 Gün 1 Saat 11 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3066 Gün 10 Saat 53 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3073 Gün 18 Saat 6 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3078 Gün 14 Saat 47 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3082 Gün 15 Saat 23 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3084 Gün 12 Saat 44 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu