Bir başkası adına vekaleten mal alan komisyoncu, kendi komisyonunu da ekleyerek fiyatı yüksek göstermesi caiz Emlakçının komisyon alması helal midir ?
Emlakçının komisyon alması helal midir? Bir mal ya da ürünü belli bir fiyattan satmak üzere vekil kılınan kişi, bu malı daha yüksek bir fiyata satabilir mi?
Sual: Bazı simsarlar, alnı terlemeden komisyon alıyor. Sadece Sual: Emlakçı vasıtası ile gayri menkulü satılığa çıkarıp, alıcı çıkınca, komisyon vermemek için, satıştan İşsiz ve zor durumda olduğum için, bu teklifi kabul etmem caiz midir?
Emlakçılık ve komisyonculuk yapmak ve satılan maldan komisyon alması caizdir. Komisyonculuk meşru bir meslektir. Alanla satanı buluşturup.
Etiketler: emlakçılar ve komisyon, emlakçıların aldığı komisyon, emlakçılık caiz mi , emlakçılık helal mi, emlakçılık yapmak, emlakçılık yapmak.
5 Emlakçının komisyon alması helal midir? sorusunu da cevaplandıran Kurul, Dinen helal olan bir malın veya hizmetin alım satımında aracı.
Ücretin, önceden belirlenmemiş olması halinde mevcut uygulama ve örfe göre emlakçının, yaptığı iş karşılığında, alacağı komisyon ücreti.
Dinen helal olan bir malın veya hizmetin alım satımında aracı olan kişinin, Bu itibarla emlakçının, yaptığı iş karşılığında, alacağı komisyon.
Bir emlakçı tanıdığa, sana müşteri getireceğim ama komisyonu bölüşelim diyerek kazanç elde etmek helal midir? Bu işte emlakçının da rızası.
3298 Gün 17 Saat 11 dk. önce soruldu
3868 Gün 7 Saat 22 dk. önce soruldu
3898 Gün 22 Saat 4 dk. önce soruldu
3908 Gün 19 Saat 45 dk. önce soruldu
3912 Gün 15 Saat 4 dk. önce soruldu
3920 Gün 14 Saat 10 dk. önce soruldu
3923 Gün 15 Saat 55 dk. önce soruldu
3927 Gün 10 Saat 13 dk. önce soruldu
3929 Gün 17 Saat 55 dk. önce soruldu
3930 Gün 0 Saat 24 dk. önce soruldu
3934 Gün 10 Saat 7 dk. önce soruldu
3941 Gün 17 Saat 20 dk. önce soruldu
3946 Gün 14 Saat 1 dk. önce soruldu
3950 Gün 14 Saat 36 dk. önce soruldu
3952 Gün 11 Saat 58 dk. önce soruldu