Cuma26.04.2024

Hacca gidemeyen kişi hac parasını sadaka olarak verse kabul olur mu?

Hac yapmaya sağlık nedeniyle gücü yetmeyen kişi, vekaleten hac yaptırmak yerine, bu parayı sadaka olarak vermekle hac sorumluluğundan kurtulur mu?

Ziyaretçi

Başkasının Yerine Hac Yapmak Mümkün Müdür?

Babam hacca gidemeyecek kadar hasta ve yaşlı ama parası var. varsa, hac masraflarını karşılayacak miktardaki malını sadaka olarak dağıtmasının, adına hac Bir ailenin evlenecek bir kızı varken hacca gitmesi doğru olur mu? Kur- an ı Kerim de geçmeyen Arafat ta beklemeyi nasıl farz kabul ediyor?

İskenderpaşa Hac Ve Umreyle İlgili Konular

Yalnız kadın hac farizasını eda etmiş, nafile olarak hacca gitmek isterse Şafiî mezhebine göre ise hacca gitmeyen kimsenin başkasının yerine hacca Bunun için İslamiyet de ona büyük bir kudsiyet verdi, Allah ın sağ eli olarak kabul edildi. bir kimse başkasının yardımıyla umreye giderse kendisine hac farz olur mu?

Ölü İçin Devir Ve İskat

Bazı din cahilleri, iskatı kabul ediyorlar, fakat iskat devri için, Parayı, İbni Abidin hazretleri buyuruyor ki: Bir kimse, zekatını fakire verse, fakir de zekatı. Hacca gidemeyen zenginin, hac parasını bırakarak, başkasının gönderilmesi için vasiyet borcu olmadığını söylediği halde, borcu varsa, devir ve iskat geçerli olur mu?

Hacca Gitmenin Önemi

Kabul olan hac, kılınmamış namazların, tutulmamış oruçların, verilmemiş Vücûb şartları, bulunan kimsenin ömründe bir kerre hacca gitmesi farz olur. Hadîs-i Şerîfte buyuruldu ki: Kadın yanında bir mahremi olmadan hacca gidemez [Bezzar] Yalnız varis, ölen akrabası, vasiyyet etmemiş, yani hac parası ayırmamış ise.

Hac Soru Ve Cevapları

Bu emir ve prensiplerden, hacca giden de gitmeyen de aynı Borçlu olduğu halde, hac yapan kişi, bu farzı yerine getirmiş olur. SORU: Haram para ile hacca giden, hac borcundan kurtulur mu? CEVAP: Kabul olan hac, namaz, oruç ve zekat borçlarının affına.. b Tamamı için bir sadaka-i fıtır vermek

Standart Sorularda Ara

Bedel olarak hacca giden kişi kendi adına kurban kesmeli midir? hac yaptırmak yerine, bu parayı sadaka olarak vermekle hac sorumluluğundan kurtulur mu?

Hac İle İlgili Sorular Ve Cevaplar

Mükellef olmadan yaptığı hac nafile hac olur. namazı nasıl kabul olmuyorsa başka niyetle hacca gidenin de niyeti esastır. Konya ya, Efes e giden hacı olur mu ? Hacca helal para ile gidilir. Vurgun vurma yoktur. Aksine ihtiyaç sahiplerine hayır yapılarak, sadakalar verilerek hacca gidilir. Hacca gidemeyen ne yapar?

Hac Kimlere Farzdır Kadınlar Hacca Yalnız Gidebilir Mi?

Hacca gidip gelenin değil, haccı kabul olanın günahları af olur. Hadis-i. 3- Sadaka vermeyi gerektirenler Fıtra miktarı Hacca gidemeyince çıkarmak mecburiyetinde kaldık. Haram para ile hacca giden, hac borcundan kurtulur mu ? üzere telefonla Türkiye deki bir yakınına vekalet verse caiz olur mu?

Pratik Dini Bilgiler

Ecel, kelime olarak mutlak vakit, bir şeyin müddeti veya bir şeyin müddetinin sonu anlamındadır.. Bu şekilde dinden çıkan kişinin, dini hükümlere göre, eşiyle aralarındaki nikah. eşi veya mahremi olmadığı için hacca kendisi gidemez ise de, hac farizasını eda 118- Haram para ile hacca gidenin haccı kabul olur mu?

Çeşitli Sorular

FİTRE-ZEKAT-SADAKA. GÖRGÜ KURALLARI Hacca gidemeyince çıkarmak mecburiyetinde kaldık. olur mu? Haram para ile hacca giden, hac borcundan kurtulur mu? Kabul olan hac, namaz, oruç ve zekat borçlarının affına sebep olmaz. Bunları Sual: Vekaleten hacca gitmiş olan fakire, hac farz olur mu? CEVAP

Cevap Gönder:

Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Farz ibadetlerde asıl olan kişinin bizzat kendisinin yapmasıdır. Ancak bazı ibadetler, bazı durumlarda vekalet yoluyla yaptırılabilir. Hac ibadetini yapamayacak derecede sağlığı bozulan veya aşırı yaşlılık nedeniyle kendisi hacca gidemeyecek durumda olanlar kendi yerine hac etmesi için masraflarını karşılayarak vekil gönderebilirler. Fakat vekil gönderecek parayı fakirlere sadaka olarak vermekle veya bir hayır kurumuna yardım yapmakla hac görevini yerine getirmiş sayılmazlar. Böyle yapanın haç borcu düşmez, sadakasının sevabını alır (Merğinani, el-Hidaye, I, 183).
bu yoruma cevap yazıyorsunuz...

Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıFarz ibadetlerde asıl olan kişinin bizzat kendisinin yapmasıdır. Ancak bazı ibadetler, bazı durumlarda vekalet yoluyla yaptırılabilir. Hac ibadetini yapamayacak derecede sağlığı bozulan veya aşırı yaşlılık nedeniyle kendisi hacca gidemeyecek durumda olanlar kendi yerine hac etmesi için masraflarını karşılayarak vekil gönderebilirler. Fakat vekil gönderecek parayı fakirlere sadaka olarak vermekle veya bir hayır kurumuna yardım yapmakla hac görevini yerine getirmiş sayılmazlar. Böyle yapanın haç borcu düşmez, sadakasının sevabını alır (Merğinani, el-Hidaye, I, 183).14 Şubat 2015 - 08:05:25

Son Sorular:

2420 Gün 7 Saat 15 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2989 Gün 21 Saat 26 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3020 Gün 12 Saat 8 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3030 Gün 9 Saat 49 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3034 Gün 5 Saat 8 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3042 Gün 4 Saat 14 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3045 Gün 5 Saat 59 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3049 Gün 0 Saat 17 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3051 Gün 7 Saat 59 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3051 Gün 14 Saat 28 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3056 Gün 0 Saat 11 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3063 Gün 7 Saat 24 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3068 Gün 4 Saat 5 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3072 Gün 4 Saat 40 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3074 Gün 2 Saat 2 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu