Pazar28.04.2024

Diş doldurtmak veya kaplatmak abdest ve gusle engel olur mu?

Diş doldurtmak veya kaplatmak abdest ve gusle engel olur mu?

Ziyaretçi

Diş Teli Diş Dolgusu Kaplama Ve Protez Dişler Gusle Engel Olur Mu

mu? Gusül veya abdest sırasında protez / takma dişleri çıkarmak gerekir mi? Cünüpken diş doldurtmak caiz midir, gusle engel olur mu?

Diş Doldurtmak Veya Kaplatmak Abdest Ve Gusle Engel Olur Mu?

engel olur mu? Tedavi amacıyla diş doldurmak veya kaplatmak. Cevap: Diş doldurtmak veya kaplatmak abdest ve gusle engel olur mu?

Abdest

Kına, oje, ruj ve jöle gibi makyaj malzemeleri abdest ve gusle engel midir? Diş doldurtmak veya kaplatmak abdest ve gusle engel olur mu? Abdest alırken.

Diş Doldurtmak Veya Kaplatmak Abdest Ve Gusle Engel Olur Mu?

Tedavi amacıyla diş doldurmak veya kaplatmak caiz olup abdest ve guslün sıhhatine bir madde, çok sıkı bağlanacağı için, suyun altına girmesine engel olur.

Diş Dolgusu Ve Kaplama Dişler Gusle Mani Midir? İstek Üzerine...

Diş dolgusunun ve kaplatmanın gusle mani olduğunu söyleyen kimseler bu Dolgu yapılmadığı takdirde çürümeye engel olunamadığından, çürüyen diş kaybedilmektedir. oluyor, elbette yalnız süs için, ihtiyaçsız dişleri kaplamak veya doldurmak bu dolgunun üzerinden geçen suyla iktifa ederse, guslü sahih olur mu?

Fıkıh Kitapları Ve Gusül

Diş arasındaki yemek kırıntısı katılaşır da, suyu geçirmezse, gusle mani olur. Yüzüğün altına su geçmeyince; abdest ve gusül sahih olmadığı gibi, ağzın içinde. Hiçbir fıkıh kitabında, çürüyen dişleri kaplatmak veya doldurtmak gusle mani. şöyle bir ilham geldi dese ve bu haramlara izin verse, ilhamı senet olur mu?

Dövme Abdest Bozar Mı?

DİŞ KAPLAMA: Tedavi amacıyla diş doldurmak veya kaplatmak caiz olup abdest ve gusülün sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak çıkarılıp.

Ahmed Nazif Diş Dolgusu Gusle Mani Değildir

Diş doldurtma veya kaplatma mevzûunda hiçbir kayda dayanmadan ve.. - kaplama-ve-protez-disler-gusle-engel-olur-mu-gusul-veya-abdest-.

Gusul

Cünüp olarak denize giren kimse gusül abdesti almış olur mu?. 3 Diş kaplatmak veya dolgu yaptırmak caiz midir, bunları yapmak gusle engel midir?. Mazerete binaen diş doldurmak ve kaplatmak caiz olup abdest ve guslün sıhhatine mani.

Cevap Gönder:

Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Tedavi amacıyla diş doldurmak veya kaplatmak caiz olup abdest ve guslün sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak çıkarılıp takılabilen/sabit olmayan dişlerin gusül abdesti esnasında ağzı yıkarken (mazmaza) çıkarılması gerekir.

 

Diş dolgusu yapıldıktan ve dolguyu korumak için üstü de kaplandıktan sonra, dolgu ve kaplamanın dışı, dişin dış kısmı hükmünü alır. Bu sebeple, ağız yıkanınca, kaplama yapılan dişler de yıkanmış sayılır. Bu nedenle kişi, gerektiğinde tedavi amaçlı olarak dişlerine dolgu veya kaplama yaptırabilir ve abdest ya da gusül alıp, ibadetlerini yapabilir. Yapılan bu işlem tedavi amaçlı ve zorunlu olduğundan, mezhepler arasında bir ihtilaf söz konusu değildir.

 

Diş dolgusu veya kaplaması konusundaki ihtilaflar, guslün veya abdestin geçerli olup-olmayacağı konusuyla alakalı bir durum değildir. Çıkan dişin yerine bağlandığında kullanılan tel veya başka bir madde, çok sıkı bağlanacağı için, suyun altına girmesine engel olur. Buna rağmen fukaha, kopan dişi yerine bağlatmanın caiz olduğunda görüş birliği içindedirler.

bu yoruma cevap yazıyorsunuz...

Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıTedavi amacıyla diş doldurmak veya kaplatmak caiz olup abdest ve guslün sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak çıkarılıp takılabilen/sabit olmayan dişlerin gusül abdesti esnasında ağzı yıkarken (mazmaza) çıkarılması gerekir.

 

Diş dolgusu yapıldıktan ve dolguyu korumak için üstü de kaplandıktan sonra, dolgu ve kaplamanın dışı, dişin dış kısmı hükmünü alır. Bu sebeple, ağız yıkanınca, kaplama yapılan dişler de yıkanmış sayılır. Bu nedenle kişi, gerektiğinde tedavi amaçlı olarak dişlerine dolgu veya kaplama yaptırabilir ve abdest ya da gusül alıp, ibadetlerini yapabilir. Yapılan bu işlem tedavi amaçlı ve zorunlu olduğundan, mezhepler arasında bir ihtilaf söz konusu değildir.

 

Diş dolgusu veya kaplaması konusundaki ihtilaflar, guslün veya abdestin geçerli olup-olmayacağı konusuyla alakalı bir durum değildir. Çıkan dişin yerine bağlandığında kullanılan tel veya başka bir madde, çok sıkı bağlanacağı için, suyun altına girmesine engel olur. Buna rağmen fukaha, kopan dişi yerine bağlatmanın caiz olduğunda görüş birliği içindedirler.14 Şubat 2015 - 08:09:58

Son Sorular:

2421 Gün 8 Saat 8 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2990 Gün 22 Saat 19 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3021 Gün 13 Saat 1 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3031 Gün 10 Saat 42 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3035 Gün 6 Saat 1 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3043 Gün 5 Saat 7 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3046 Gün 6 Saat 52 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3050 Gün 1 Saat 10 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3052 Gün 8 Saat 52 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3052 Gün 15 Saat 21 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3057 Gün 1 Saat 4 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3064 Gün 8 Saat 17 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3069 Gün 4 Saat 58 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3073 Gün 5 Saat 33 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3075 Gün 2 Saat 55 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu