Cumartesi27.04.2024

Bayanların kendi aralarında yaptıkları "gün" adı verilen toplantılarda topladıkları paraları dönüşümlü olarak almaları caiz midir?

Bayanların kendi aralarında yaptıkları "gün" adı verilen toplantılarda topladıkları paraları dönüşümlü olarak almaları caiz midir?

Ziyaretçi

Diyanet Para Ve Altın Caiz

Diyanet: Para ve altın caiz haberi için hemen tıklayın! DİYANET İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kadınların gün adı altında aralarında yaptıkları toplantılarda para toplayıp kendi aralarında yaptıkları gün adı verilen toplantılarda topladıkları paraları dönüşümlü olarak almaları caiz midir?

Güncel Ticarî Meseleler

. kazanmak dinen caiz olur mu? Bayanların kendi aralarında yaptıkları gün adı verilen toplantılarda topladıkları paraları dönüşümlü olarak almaları caiz midir?

Bayanların Kendi Aralarında Yaptıkları Gün Dönüşümlü Olarak

Mumsema Bayanların kendi aralarında yaptıkları gün adı verilen toplantılarda topladıkları paraları dönüşümlü olarak almaları caiz midir?

Din İşleri Yüksek Kurulu Para Yerine Altın Günü Yapın

Bir vatandaşın Bayanların kendi aralarında yaptıkları gün adı verilen toplantılarda topladıkları paraları dönüşümlü olarak almaları caiz midir?

Namazın Kazası Var Mı?

GÜN PARASI Bayanların kendi aralarında yaptıkları gün adı verilen toplantılarda topladıkları paraları dönüşümlü olarak almaları caiz midir?

Tam Metin Pdf

Soruların özü şudur: Kadınların kendi aralarında yaptıkları gün adı verilen toplantılarda topladıkları paraları dönüşümlü olarak almaları caiz midir? Soruya .

İslam Ticaret Hukuku Sorular

Para peşin, mal vadeli selem olarak yapılan satım akdi caiz midir? Ana Konu:.. Ayrıca mevcut ürünü toplama sırasında hangisinin alıcıya hangisinin satıcıya ait olduğu belli değildir.. Bayanların kendi aralarında yaptıkları gün adı verilen toplantılarda topladıkları paraları dönüşümlü olarak almaları caiz midir?

Resulullaha Salevat Verelim

Bir vatandaşın Bayanların kendi aralarında yaptıkları gün adı verilen toplantılarda topladıkları paraları dönüşümlü olarak almaları caiz midir? sorusunu.

Çeşitli Sual Ve Cevaplar

Paket içinden çıkan malı ve kağıdı götürüp verilecek şeyi almak günah olur mu Sual: Şifa ayetlerini muska yaparak üzerimizde taşımak caiz mi? Çiçeğe verilecek parayı, namaz kılan fakire sadaka vermek daha iyidir. Toplayıp denize atılabilir.. Kadınların el işi yapması, dantel, örgü vs. mubah eğlence olarak caiz mi?

Yahudilik

Muhafazakar ve Reformist Yahudilik daha liberaldir ama aralarındaki fark, Tanrı İsrailoğulları ve onların soyundan gelenler ile bir akit yapmış, Tanrı nın kanunları ve emirleri Tam bir imanla inanırım ki, Adı Kutsal olan Yaradan ın bedeni yoktur ve. Talmud, Mişna ve Gemara adı verilen eserlerin bütününe verilen isimdir.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıBorç verme İslam’da teşvik edilen bir husustur. İnsanların muhtaç olan kişilere borç vermeleri sadaka sevabı olan bir davranıştır (İbn Abidin, Reddu’l-muhtar, VIII, 382).

 

Borç vermede önemli olan, borç karşılığında herhangi bir fazlalığın şart koşulmaması, borç verenin ya da alanın zarara uğratılmamasıdır (Kasani, Bedaiu’s-sanai, VII, 394-395).

 

Kadınlar arasında tertip edilen toplantılarda her bir katılımcının toplanan meblağı dönüşümlü olarak her ay içlerinden birine vermeleri şeklindeki uygulamada bir sakınca yoktur. Çünkü bu, sonuçta bir borç verme işlemidir.

 

Ancak enflasyonist ortamlarda katılımcılardan bir kısmına sıra gelmesi için beklenmesi gereken süre içinde parada vuku bulacak değer kaybından doğan zararı önlemek için borçlanmanın altın gibi daha az değişken bir değerden olması daha uygun olur. Çünkü paranın değerinin artması halinde sırası önce gelenler; eksilmesi halinde ise sırası sonra gelenler zarara uğramış olacaktır. Değer kaybı durumunda borçların misliyle değil kıymetiyle (borçlanıldığı gündeki alım gücüyle) ödenmesi esastır (Zeylai, Tebyinü’l-Hakaik, IV, 143-144).14 Şubat 2015 - 08:07:43

Son Sorular:

2420 Gün 11 Saat 19 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2990 Gün 1 Saat 30 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3020 Gün 16 Saat 12 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3030 Gün 13 Saat 53 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3034 Gün 9 Saat 12 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3042 Gün 8 Saat 18 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3045 Gün 10 Saat 3 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3049 Gün 4 Saat 21 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3051 Gün 12 Saat 3 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3051 Gün 18 Saat 32 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3056 Gün 4 Saat 15 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3063 Gün 11 Saat 28 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3068 Gün 8 Saat 9 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3072 Gün 8 Saat 45 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3074 Gün 6 Saat 6 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu