Cuma10.05.2024

Kakao çekirdeği

Kakao çekirdeği hakkında bilgi alabilir miyim?

Elanur Sarıca

Çikolatanın Hammadesi

Kakao çekirdekleri. Theobroma cacao. Kakao Theobroma cacao, 4-8 metre boyunda ebegümecigiller Malvaceae familyasından çikolata yapımında kullanılan.

Kakao

Theobroma Kakao adı verilen kakao ağacı, ekvatorun 10 derece kuzeyi ve 10 derece Kakao çekirdekleri solgun renkte ve kendine has bir aromaya sahiptir.

Callebaut

Callebaut, pek çok farklı uygulama için kullanılabilecek yüksek kaliteli yarı mamul ürün seleksiyonu sunar. Bunlar, kavurup dövdüğümüz ve süper kaliteli kakao.

Callebaut

Posts about kakao çekirdeği written by Organik Anne.

Kakao Çekirdeği

Kakao ağacı Theobroma cacao = Tanrıların Gıdası, gri-kahverengi kabuk renginde olup, 4-8 Kakao çekirdekleri, Theobroma cacao ağacının tohumlarıdır .

Kakao

Duyvis, Kakao ve Çikolata İşleme makinalarının mühendisliği, üretimi ve kurulumu süreyle Kakao ve Çikolata sektöründe kakao çekirdeği, besleme, kavurma,.

Kakao Çekirdeği Ve Kuruyemiş İşleme Üniteleri

Kakao , kakao ağacının meyvesinin çekirdeğinden elde edilir.Kakao ağacı tropikal bölgelerde yetişir.Bu şartlara uyan en iyi bölge Ekvatordur. Kalite açısından.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Fatmanur GacalKakao çekirdeklerinin ve kakao ürünlerinin fiziği ve kimyası çok komplekstir, aldığı proseslere bağlı olarak tohum yaşamı boyunca değişir. Aşağıdakiler çekirdeğin hayatı boyunca ki değişikliklerin bir göstergesidir, bunların yanı sıra kakao çekirdeklerinin fiziği ve kimyası hakkında da detaylı bilgi yer almaktadır
Kakao çekirdekleri
Kakao çekirdekleri, Theobroma cacao ağacının tohumlarıdır. Her bir tohum 2 kotiledon (uç) ve kabuk içerisine tamamen saklanmış küçük bir embriyo bitkisinden oluşur. Kotiledonlar, gelişmekte olan bitki için gıda maddesini depolarlar ve tohum çimlendiğinde bitkinin ilk iki yaprağını oluştururlar. Gıda depoları kakao yağı olarak bilinen yağdan oluşur ve kuru tohumun ağırlıkça yaklaşık yarısı kadardır. Yağın miktarı, erime noktası ve sertliği gibi özellikleri kakaonun çeşidine ve çevresel koşullara bağlıdır.
Tohumlar fermente olur ve böylece hem tohumu çevreleyen posada hem de tohumun içerisinde kimyasal değişikliklere neden olur. Bu değişiklikler çikolatanın lezzetinin gelişmesine ve tohumların renginin değişmesine neden olur. Daha sonra tohumlar hammadde gibi kurutulur ve prosesörlere dağıtılır böylece kakao kitlesi, kakao tozu ve kakao yağı üretilebilir. İşlemenin ilk aşamasında çekirdeklerin renginin ve lezzetinin değişmesi ve kabukların ayrılması için çekirdekler kavrulur. Kavrulmadan ve kabukların uzaklaştırılmasından sonra lezzetin ve rengin değişmesi için alkalizasyon işlemi uygulanır.Bu çekirdeğin kimyasal kompozisyonuna ait bir gösterge verir; bununla birlikte, kimyasal kompozisyonun çekirdeğin çeşidinde, fermantasyon ve kurutma işlemlerinin kalitesine ve daha sonraki işlemlerine bağlı oldu unutulmamalıdır.
Kakao kitlesi veya likörü
Kakao kitlesi kakao çekirdeğinin uçunun öğütülmesiyle elde edilir. Kakao likörünün kalitesi kullanılan çekirdeğe bağlıdır. Üreticiler sıklıkla istenilen kalite, aroma ve lezzeti kazandırmak için farklı çeşitlerdeki çekirdekleri karıştırırlar. Kakao likörü daha sonra, renginin ve aromasının aynı zamanda kimyasal kompozisyonunda değişmesi amacıyla kavrulma ve alkalizasyon işlemlerine tabi tutulur.
Kakao yağı
Yağ veya kakao yağı sayılı yollardan çekirdekten ekstrakte edilerek elde edilir. Saf pres yağı yatay preslerden kakao kitlesinden ekstrakte edilir. Alt-standart kakao çekirdekleri kabukları ayrılmadan sürekli expeller presler kullanılarak preslenebilir. Saf pres yağı için herhangi bir temizlemeye ihtiyaç yoktur fakat genellikle koku alma işlemi uygulanır. Expeller prosesinden sonra arta kalan küspeden yağı ekstrakte edebilmek için bir solvent ekstraksiyonu uygulanır; bu çeşit yağların rafine edilmesi gerekir. Kakao ucundan presleme işlemi ile elde edilen kakao yağı şu özelikleri gösterir: 20˚C'nin altında gevrek yapı, yaklaşık 35˚C'de erime noktası ile birlikte 30˚C-32˚C civarında yumuşama. Kakao yağı sayılı gliseridlerden oluşur. İki çalışma bütünü oluşturan gliseridlerin yüzdelerini göstermektedir:Kakao tozu
Kakao tozu, kakao kitlesinden oluşur. Presler yağın bir kısmını uzaklaştırmak için kullanılır ve kakao pres keki denilen katı bir madde bırakırlar. Bu kek daha sonra kakao tozu oluşturmak üzere ufak parçalara kırılır. Farklı kompozisyonlarda ve farklı miktarlarda yağ içeren kakao tozu üretmek için işlemler değiştirilebilir.02 Temmuz 2015 - 13:01:44

Son Sorular:

2433 Gün 16 Saat 8 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

3003 Gün 6 Saat 19 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3033 Gün 21 Saat 0 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3043 Gün 18 Saat 42 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3047 Gün 14 Saat 1 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3055 Gün 13 Saat 6 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3058 Gün 14 Saat 52 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3062 Gün 9 Saat 10 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3064 Gün 16 Saat 51 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3064 Gün 23 Saat 21 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3069 Gün 9 Saat 3 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3076 Gün 16 Saat 16 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3081 Gün 12 Saat 57 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3085 Gün 13 Saat 33 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3087 Gün 10 Saat 55 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu