Cuma26.04.2024

İçme suyunda ne gibi tehlikeler olabilir?

İçme suyundaki tehlikeler nelerdir?

Ecenur Duğan

Food

İçme suyunda koliform bulunması, suyun başka bir kaynaktan kirlendiğini gösterir . Bu bakterinin suda bulunması; eğer önlem alınmazsa patojen olarak bilinen.

Cumhuriyet Gazetesi

3 gün önce Bursa da 19 köyün foseptiklerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan çok geçmeden alınan tedbirlerin de eksik ve yetersiz olduğu ortaya çıktı.

İçme Sularında Büyük Tehlike – Sözcü Gazetesi

İçme suyu aracılığıyla insan vücuduna giren mikroplar özellikle 1-İçme sularında koliform adlı bakterinin olduğu iddiaları doğru mudur?

İçme Suyunda Ki Tehlike

Etiketler:içme suyu, içme suyunda tehlike, kaynak suyu, sağlığa zararlı pet ile mineral dengesi yaratarak doğal içme suyu veya işlenmiş içme suyu olarak.

İçme Suyunda Arsenik Tehlikesi

Kütahya nın Emet ilçesine bağlı İğdeköy de, tehlike sınırı litrede 10 mikrogram olan arsenik miktarının, içme suyu şebekesinde 65,5 mikrogram,.

Kirli İçme Suyunda Ölüm Tehlikesi

4 İçme suyu kalitesi konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, kirli içme sularının tifo, çocuklarda ölümle sonuçlanabilecek kadar tehlikeli olabilir.

İçme Suyundaki Tehlike

Sağlıklı ve güvenli içme suyunun her birey için temel bir insan hakkı suyun güvenli ve sağlıklı olmasının da gerekli olduğunu vurguladı.

İçme Suyunda Kanser Tehlikesi!

Köy halkı Köyün içme suyunda yapılan tahliller sonucu kanserojen de insan sağlığı için tehlikeli olduğunu belirten uzmanlar, E.coli,.

İçme Suyundaki Büyük Tehlike!

3 İçme suyundaki büyük tehlike! 02 Ağustos Bunlar kimyasal katkı maddeleri olduğu için hücrelere çok büyük zarar verecektir. Chimassorb 81.

19 Köyün İçme Suyu Da Tehlike Altında

2 gün önce 19 köyün içme suyu da tehlike altında.habertürk.tv. 80 MİLLETVEKİLİ DE ORADA OLACAK. DİYECEKSİNİZ Kİ İKİ ADAYIN DIŞINDA OY.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Aysun Şahinİçme suyunun kalitesini tehdit eden birçok problem vardır. Bunlardan bazıları burada özetlenmiştir.
İçme suyunda koliform bakteri bulunabilir. Koliform bakteriler, insanların bağırsaklarında ve diğer sıcak kanlı hayvanlarda ve yeryüzü sularında bulunan bir mikroorganizma grubudur. İçme suyunda koliform bulunması, suyun başka bir kaynaktan kirlendiğini gösterir. Bu bakterinin suda bulunması; eğer önlem alınmazsa patojen olarak bilinen hastalık yapıcı mikroorganizmaların, suya aynı şekilde girebileceğini gösterir. İçme suyunda koliform bulunmamalıdır.
Mayalar ve virüslerde suyun kalitesini tehdit eder. Bunlar, genellikle yeryüzü sularında bulunan ve mikrobiyal kirlenmeye neden olan mikroorganizmalardır. Bunlara örnek olarak Giardia and Cryptosporidium verilebilir. Giardia sindirim sorunlarına neden olan tek hücreli bir organizmadır. Cryptosporidium ise insanlarda ishale neden olan bir parazittir. Normal bağışıklık sistemi olan bir bireyde, Cryptosporidium kaynaklı ishal, kusma, mide krampları ve ateş gibi rahatsızlıklar bir kaç gün sürebilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan insanlar ise hastalıkları daha ağır semptomlarla geçirir.
İçme suyunda bulunan nitrat, cyanosis denilen kanın oksijen taşıma kapasitesinde azalmaya neden olabilir. Bu durum, altı aylıktan daha küçük bebekler için özellikle tehlikelidir.
Bakır boru hatlarından suya kurşun geçebilir. Su borulardan geçerken az miktarda kurşun suda çözünür ve su kurşunla kontamine olur. Kurşun, insan vücudunda özellikle çocuklarda çabuk emilen, zehirli bir kimyasaldır ve kurşun zehirlenmesine neden olur.
Legionella , uzun süre suyun sıcaklığı 30-40 C' ta tutulduğunda hızlı bir şekilde gelişebilen bir bakteridir. Bu bakteri su buharlaşırken solunum yoluyla solunarak insan vücuduna alınabilir. Bu bakteri Pontiac ateşi denilen soğuk algınlığı türü bir hastalığa neden olabilir. Ayrıca legionellosis olarak bilinen ciddi ölümcül hastalıklara da neden olabilir.03 Temmuz 2015 - 14:40:53

Son Sorular:

2420 Gün 3 Saat 34 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2989 Gün 17 Saat 45 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3020 Gün 8 Saat 27 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3030 Gün 6 Saat 8 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3034 Gün 1 Saat 27 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3042 Gün 0 Saat 33 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3045 Gün 2 Saat 18 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3048 Gün 20 Saat 36 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3051 Gün 4 Saat 18 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3051 Gün 10 Saat 47 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3055 Gün 20 Saat 30 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3063 Gün 3 Saat 43 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3068 Gün 0 Saat 24 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3072 Gün 0 Saat 59 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3073 Gün 22 Saat 21 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu