Perşembe28.03.2024
HABERLER - DÜNYA - ARNAVUTLUK - TİRAN
10 Aralık 2015 - 22:49:31

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Karadağ'ı NATO'nun 29.üyesi olmaya davet ettik

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tüm NATO müttefiklerinin IŞİD'e karşı kurulan küresel koalisyonun bir parçası olduğunu ifade ederek, bunun İslam ile Batı arasında bir savaş olmadığını vurgulamanın önemli olduğunu belirtti.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Karadağ'ı NATO'nun 29.üyesi olmaya davet ettik 0 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tüm NATO müttefiklerinin IŞİD'e karşı kurulan küresel koalisyonun bir parçası olduğunu ifade ederek, bunun İslam ile Batı arasında bir savaş olmadığını vurgulamanın önemli olduğunu belirtti.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk'un başkenti Tiran'a geldi. Stoltenberg, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Arnavutluk'ta bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Stoltenberg, "Birliğe olan güçlü bağlılığınız, Kosova ve Afganistan'daki katkılarınız için, Ukrayna ve Gürcistan'ın savunma kapasitesinin gelişmesine yaptığınız çabalarınız için minnettarım" dedi.

"TARİHİ BİR KARAR VERDİK"
Arnavutluk'un Batı Balkanlarda önemli bir rol oynadığını belirten Stoltenberg, "Komşularınızla olan işbirliğiniz aracılığıyla, bölge güvenliğine önemli katkılarda bulundunuz. Açık Kapı politikamıza ve Batı Balkanların Avrupa-Atlantik ailesine entegrasyonu konusundaki katkılarınız için teşekkür ederiz. Birkaç gün önce tarihi bir karar verdik. Karadağ'ı NATO'nun 29.üyesi olmaya davet ettik. Bu karar, NATO'nun kapısını açık tutma konusundaki kararlılığını, Batı Balkanlardaki istikrara olan bağlılığımızı göstermektedir. Güvenliğimiz, farklı yönlerden gelen zorluklarla mücadele ediyor. Doğu'da ve güneyde ortaklarımıza olan desteğimizi arttırıyoruz. Tüm NATO müttefikleri IŞİD'e karşı küresel koalisyonun bir parçasıdır. Arnavutluk'un bu konudaki katkılarını da memnuniyetle karşılıyorum. Bunun İslam ve Batı arasında bir savaş olmadığını vurgulamak önemli. Bu, aşırıcılık ve açık toplumlar arasında mücadeledir. Bu değerlere sahip çıkmamız gerekiyor. Savunmamıza yatırımın yapmaya devam etmemiz gerekiyor" açıklamasını yaptı.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Moda Kent Sitesi, Akdamar Kilisesi, fikret mualla fotoğrafları, topkapı sarayı divanhane, fatih projesi ile ilgili haberler, eminönü çikolata, rus gelin sözlük, idris baluken son dakika, ömer toprak takımı, bursa devlet hastanesi üroloji doktoru, ergin ataman dan tokat, passolig login, bursa büyükşehir belediyesi sağlık daire başkanlığı, volkan demirel yıllık ücreti, büyükçekmece belediyesi otobüs saatleri, denizli haritası, vedat türkali kemal okuyan,