Cumartesi11.05.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - İSTANBUL
20 Mart 2015 - 12:18:57

Çözüm sürecini izleme heyeti kurulacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'çözüm sürecini izleme heyeti' konusuna olumlu bakmadığını açıkladı.
Çözüm sürecini izleme heyeti kurulacak mı? 0 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'çözüm sürecini izleme heyeti' konusuna olumlu bakmadığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Burada soruları da yanıtlayan Erdoğan, kurulması planlanan 'çözüm sürecini izleme heyeti' ile ilgili, "Ben bu olaya olumlu bakmıyorum. Bunlar doğru şeyler değil. Başbakanlığım döneminde de "Akil İnsanlar Heyeti'nden bir grubun gitmesine nasıl bakarsınız?" dediklerinde bunu doğru bulmadığımızı o zaman da söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bu konuda işin başından itibaren her ülkede olduğu gibi istihbarat teşkilatları bunun birinci derecede yönetenleridir. Bu sayının 3'ten 5'e, 7'ye çıkması veya ayrı bir grubun oraya gitmesi neyi değiştirecek ki. Birilerini tatmin için bu işler yapılmaz. Bunun dışındaki süreç kendi çerçevesi içinde kalmalıdır. Dağa bile çeşitli roman yazarları gönderildi. Ne netice alındı. Yeni romanlar mı yazdırılacak? Bunlara gerek yok, bunları doğru da bulmuyorum. Bunlar samimi düşüncelerim" diye konuştu.
Erdoğan, IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye gelen yabancıların sınır dışı edilmesine devam edileceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı, "Bundan sonra da bize bildirilmesi halinde yakalayıp iade etmek görevimiz. Bize bildirilmiyorsa kimse kalkıp Türkiye'ye bunun hesabını soramaz" dedi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Muharrem Karakaya, Mezgit, orta doğu teknik üniversitesi öğrenci işleri, alsancak yılbaşı konseri, yükseköğretim kurulu akademik teşkilat yönetmeliği, deniz çakır menajer, orhan ovacıklı ekşi, seda sayan aheste, serka ayakkabi sanayi ve ticaret limited şirketi, meksika posta kodu, kadın sürücü pes dedirtti, santiago portekiz, yıldırım otomotiv ankara, yahudi tüccar hikayeleri, bağlar ortaokul, sivas istasyon caddesindeki mağazalar, tifo zararları,