Perşembe28.03.2024
HABERLER - KÜLTÜR-SANAT - TÜRKİYE - ADANA
08 Aralık 2015 - 13:33:13

Altın Koza 13 Kare Sanat Günleri Adana'da başladı

Altın Koza 13 Kare Sanat Günleri'nin 17'ncisi 15 Aralık'ta başlıyor. 13 Kare Sanat Günleri; her yıl olduğu gibi bu yıl da fotoğraftan resme, modern danstan konserlere sanatın çeşitli dallarını Adanalılarla buluşturacak.
Altın Koza 13 Kare Sanat Günleri Adana'da başladı 0 Altın Koza 13 Kare Sanat Günleri'nin 17'ncisi 15 Aralık'ta başlıyor. 13 Kare Sanat Günleri; her yıl olduğu gibi bu yıl da fotoğraftan resme, modern danstan konserlere sanatın çeşitli dallarını Adanalılarla buluşturacak.
13 Kare Sanat Günleri'nde bu yıl yine; dans, resim, fotoğraf ve konserlerin yanı sıra, her yıl olduğu gibi Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) tarafından düzenlenen Altın Kamera Fotoğraf Yarışması sergisi ve ödül töreni de bir kez daha sanatseverlerle buluşacak. Etkinlikler kapsamında müziğin iki dev ismi de bir araya geliyor. Ney ustası Burcu Karadağ ve kanun sanatçısı ve sesiyle son yıllarda bir ekol olan Birsen Tezer sevenleriyle buluşuyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu yıl, 17'ncisi düzenlenecek olan, 13 Kare Sanat Günleri'nin Adana'da var olan sanat kültürünün gelişimine katkı koyacağına inandığını belirterek, "1995 yılında fotoğraf çekimi için Pozantı yakınlarında hayatını kaybeden sanatçı dostlarımıza Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Onların anılarını yaşatmanın, sanatçı dostları kadar bizim de görevimiz olduğunu düşünüyorum. Bu bereketli topraklarda sanat adına, kültür adına yapılan tüm etkinliklerin destekçisiyiz ve destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

17. 13 Kare Sanat Günleri Programı şu şekilde:
15 ARALIK 2015 (SALI)
17.30 Tango Gösterisi (Casa De La Danza)
Yer: 75.Yıl Sanat Galerisi
18.00 Konser (Burcu Karadağ/Ney Sanatçısı)
Gitar/Bas Gitar - Uğur Varol
Kanun - Serkan Mesut Halili
Yer: 75.Yıl Sanat Galerisi
18.30 Fotoğraf Sergisi - AFAD "Ustalarımızın Anadolu Fotoğrafları" Sergisi
(Özcan Ağaoğlu, Ata Akan, Vahap Akşen, Ercan Altun, Kürşat Badakal, Mehmet Baltacı, Selami Büyüknisan, Sina Coşkun, Mehmet Dilci, Burak Durhasan, Adil Durukan, Mesut Eray, Can Eren, Erhan Gürkan, Sezgin Güvel, Yüksel Hançerli, Selçuk Kadıoğlu, Mustafa Kamarı, Birol Kıraç, Yakup Kütük, Nureddin Özdener, Özgen Özgenal, Hüsam Pekhas, Fethi Sabunsoy, Özgür Semerci, Tahsin Sezer, Cengiz Taltekin ve Sefa Ulukan)
Yer: 75.Yıl Sanat Galerisi
...
16 ARALIK 2015 (ÇARŞAMBA)
17.30 Geleneksel Dokunuşlar Sergisi (Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği)
Deri El Sanatları, Ebru, Tesbih, İpek Boyama, Cam Boncuk, Hat Sanatı, Islak Keçe,
Ahşap Boyama, Ahşap Oyma, Saat Yapımı, Hacivat-Karagöz yapımı, Seramik, Taş
Oyma, Folklorik Kitre Bebek
Yer: Büyükşehir Belediye Fuayesi
18.00 Altın Kamera Ödül Töreni ve Sergi
Yer: Büyükşehir Tiyatro Salonu ve Fuayesi
19.30 Konser (Birsen Tezer)
Yer: Büyükşehir Tiyatro Salonu
...
17 ARALIK 2015 (PERŞEMBE)
12.00 Eski Adana Fotoğrafları Sergisi
Yer: Real
17.30 Kişisel Resim Sergisi (Sanatçı Özlem Ellialtı)
Yer: Adana Kültür Sanat Merkezi (Tarihi Kız Lisesi Binası)
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Kemal Derviş, Lahor, protestan din adamlarına ne denir, terör örgütü eylemleri, cumhuriyet gazetesi yazarları, suudi arabistan osmanlı, bodrum satılık ev, mehmet müezzinoğlu cep tel, didim şehir rehberi, şanlıurfa cezaevinde ölen mahkumların isimleri, uzungöl mobese, türkiye ziraat odaları birliği dergisi, çüngüş jeolojisi, silifke jandarma haberleri, atakum clinica, akaryakıt ıstasyonu, fatih terim telsim reklamı,