Perşembe25.04.2024
HABERLER - KÜLTÜR-SANAT - TÜRKİYE - İSTANBUL
08 Aralık 2015 - 13:42:41

Adele, Ahmet Kaya’nın şarkısından mı esinlendi

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Adele'in satış rekoru kıran son albümündeki 'Milllion Years Ago' adlı parça ile Ahmet Kaya'nın 1985'te seslendirdiği 'Acılara Tutunmak' şarkısı arasındaki büyük benzerlik tartışma konusu oldu.
Adele, Ahmet Kaya’nın şarkısından mı esinlendi 0 Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Adele'in satış rekoru kıran son albümündeki 'Milllion Years Ago' adlı parça ile Ahmet Kaya'nın 1985'te seslendirdiği 'Acılara Tutunmak' şarkısı arasındaki büyük benzerlik tartışma konusu oldu.
İngiliz şarkıcı Adele'in satış rekoru kıran son albümündeki 'Milllion Years Ago' adlı parça ile Ahmet Kaya'nın 1985'te seslendirdiği 'Acılara Tutunmak' şarkısı arasındaki ritm benzerliği şu sıralar en çok konuşulanlar arasında.Sosyal medyada gündem olan olayla ilgili, 'Adele bizim şarkımızı çalmış!', "Adele bile acı çekiyormuş", "Acıları tutunmak'ı Adele'den dinleyeceksin abi", "Adele hanımın Ahmet Kaya'nın şarkısını çalmasına şaşırmadım, zaten kendisi de komple Zerrin Özer'den çalınma" şeklinde güldüren yorumlar yapıldı.

OLAY İNGİLİZ BASININDA
Fransız AFP ajansı, iddiaları 'Türkler Adele'i, Kürt sanatçının şarkısını çalmakla suçluyor'başlığıyla abonelerine geçerken, Avrupa'daki birçok basın kuruluşu da habere yer verdi.

ALBÜM BİR AYDA 4 MİLYONDAN FAZLA SATTI
Adele'in son albümü '25' satışa çıktığı günden bu yana 4 milyon kopya satarak dünyada en çok satış yapan albüm unvanını kazandı. Hatta bu albüm, son yıllarda durma noktasına gelen CD satışlarını da yeniden hareketlendirerek müzik dünyasında heyecana neden oldu.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Patrick Young, Sema Küçük, karaburun anaokulu, danimarka ürünleri, hafsa sultan hakkında bilgi, fotomaç ekspres baskı, altınova hastanesi lazer, genelkurmay başkanı veda konuşması, gensoru görüşmeleri nedir, görgüsüz erkekler, melikgazi mustafa eminoğlu anadolu lisesi, hristiyan adetleri, cem ceminay küfür, istanbuldaki valilik binası nerede, kura çekimi canlı yayın hangi kanalda, bartın adliyesi, essen jva,