Pazar05.05.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - ADANA
08 Aralık 2015 - 11:50:03

TRT'nin eski spikerlerinden Mesut Mertcan, kitap yazmaya hazırlanıyor

1980 darbe komisyonunun yönetime el koyduğunu ilan ettiği bildiriyi TRT ekranından okuyan spiker Mesut Mertcan, kaldığı huzurevinde darbeyle anılmaktan rahatsız olduğunu söyledi.
TRT'nin eski spikerlerinden Mesut Mertcan, kitap yazmaya hazırlanıyor 0 1980 darbe komisyonunun yönetime el koyduğunu ilan ettiği bildiriyi TRT ekranından okuyan spiker Mesut Mertcan, kaldığı huzurevinde darbeyle anılmaktan rahatsız olduğunu söyledi.
1980'li yılların TRT'nin fenomen spikeri Mesut Mertcan (70), 4 yıl önce İstanbul'da bir huzurevine yerleşti. Mertcan bir süre önce de Adana Huzurevi'nde kalmaya başladı. Ünlü spiker özel televizyonlar kurulduktan sonra yine ekranların gözdesiydi. Gülgun Feyman ile de bir dönem ekran partnerliği yapan Mesut Mertcan 4 kez evlendi ve 2 çocuk sahibi oldu. Bir dönemin en çok kazanan spikerlerinden olan Mesut Mertcan şimdi huzurevinde kalıyor. Türkiye'nin 1980 darbesinde darbe komisyonunun yönetime el koyduğunu ilan ettiği bildiriyi TRT ekranından okumasıyla tanınan Mertcan şimdi huzurevinde sağlık problemleriyle uğraşıyor.

"DÜŞMÜŞ DEĞİLİM İHTİYACIM YOK"
Mesut Mertcan huzurevi imajının çok değişik mecralara çekildiğini belirterek, "Düşmüş değilim ihtiyacım yok, sadece belimin sol tarafında bir fıtık göründü, birde bel kayması var. Burada rahatım bakımım yapılıyor, bu nedenle buradayım. Benim 7 kardeşim burada Adana'da. Gerçekten huzurevinde rahatım, iyiyim tercih nedenim bu, bunun dışında bir şey yok. İstanbul defterini kapattım memleketime geldim" dedi.
Mertcan 1946 yılında Adana'da doğduğunu, ilk ve ortaöğretimini Adana ve İstanbul'da yaptığını anımsatarak şöyle devam etti:
"4 defa evlilik yaptım ama ben bunu kader olarak değerlendiriyorum. Şu an bekarım baş başayım sorumluluktan kaçan bir insan da değilim, üzerime ağırlık almak istemiyorum. Kitap yazmaya başlayacağım şiirlerim var onları baskıya hazırlıyorum, dünya dönüyor ve döndükçe biz nefes aldıkça mutlaka uyum sağlamak gerekiyor. Mesleki hayatım ve tecrübemi gençlere aşılamak için kitap yazacağım. Şu an burada olduğumdan kimsenin haberi yok, bir iki dostum biliyor onlarda geliyorlar ve arıyorlar."
Mertcan ihtilallere karşı olduğunu da ifade ederek, "İhtilali duyuran kişiyim ama ben ihtilallere karşı bir insanım, devlet memuruydum itiraz etme ya da reddetme hakkım yoktu. Ben o defteri kapattım artık bu beni çok rahatsız ediyor, tarihin sayfalarında yayınlandı zaten. Yargılandı bitti rahmetli oldu zaten" diye konuştu.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı, direksiyon hakimiyeti, elmacıoğlu istasyon caddesi iletişim, ata demirer örümcek fobisi, orhaneli yolu haber, van yüzüncü yıl üniversitesi hastanesi doktorları, uğur arslan pavarotti, allı turnam nota, schalke stadının özellikleri, avusturya bilet fiyatları, anka üniversitesi, çalar saat hakkında bilgiler, dilek doğan üye profili, deniz baykal cumhurbaşkanı adayı, derin futbol yılın golü, adrasan belediyesi, sofya canlı kamera,