Perşembe28.03.2024
HABERLER - EKONOMİ - TÜRKİYE - İSTANBUL
09 Aralık 2015 - 14:02:44

İran, Türkiye'ye gönderdiği gazı 'ağır kış şartları' bahanesiyle kıstı

İran 'ağır kış şartları' bahanesiyle Türkiye'ye gönderdiği gazı kıstı. Türkiye'de de bazı büyük santrallere gaz çekiş miktarlarını yüzde 50 kapasite ile sınırlamaları yönünde bildirimde bulunuldu.
İran, Türkiye'ye gönderdiği gazı 'ağır kış şartları' bahanesiyle kıstı 0 İran 'ağır kış şartları' bahanesiyle Türkiye'ye gönderdiği gazı kıstı. Türkiye'de de bazı büyük santrallere gaz çekiş miktarlarını yüzde 50 kapasite ile sınırlamaları yönünde bildirimde bulunuldu.
Aksa Enerji Üretim A.Ş., 10 Aralık Perşembe günü saat 08.00 itibariyle BOTAŞ'ın bazı büyük santrallere gaz çekiş miktarlarını yüzde elli kapasite ile sınırlamaları yönünde bildirimde bulunduğunu bildirdi. Şirket, Antalya santralinde bu kapsamda yarı kapasite ile gaz çekeceğini, bu dönemde Manisa ve Urfa santrallerinin kapasite kullanımları artırılacağını, Bolu termik santralinin de üretimimize destek vermeye devam edeceğini kaydetti. Aksa Enerji'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"10 Aralık Perşembe günü saat 08:00 itibariyle BOTAŞ bazı büyük santrallere gaz çekiş miktarlarını yüzde elli kapasite ile sınırlamaları yönünde bildirimde bulunmuştur. Antalya santralimiz bu kapsamda yarı kapasite ile gaz çekecek olup, bu dönemde Manisa ve Urfa santrallerimizin kapasite kullanımları artırılacak, Bolu termik santralimiz de üretimimize destek vermeye devam edecektir. Yenilenebilir ve linyit santrallerimizin toplam kurulu gücü şu anda 422 MW olup, satış taahhütlerimiz dışında kalan yenilenebilir ve yerli enerji kaynaklı üretimimiz ile Şirketimizin bir ölçüde spot piyasada oluşacak yüksek fiyatlardan faydalanabileceği düşünülmektedir".
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

yolcu minibüsü, can yücel sözleri, florya bankalar caddesi, bulgaristan hava durumu, şanlıurfa yatsı ezanı, dursunbey ericek köyü, beyhekim devlet hastanesi sağlık kurulu, bitlis polis evi, bolu üniversite hastanesi, abdullah gül doğum, gaz sıkışması ilacı, şamil tayyar veysel eroğlu, ankara büyükşehir belediyesi çevre koruma ve kontrol daire başkanlığı adres, sofya büyükelçiliği, jeotermal kaynakların önemi, su ürünleri fakültesi adana, sabri sarıoğlu nun arabası,