Çarşamba07.05.2025
HABERLER - BİLİM VE TEKNOLOJİ - TÜRKİYE - OSMANİYE
07 Mayıs 2015 - 08:41:33

Genç matematikçi Abdulkadir Tamir Asal sayıların denge sistemini çözdü

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki matematikçi Abdulkadir Tamir, asal sayıların denge sistemini bulduğunu öne sürdü. Teorisini 3 metrelik kağıda yazan genç matematikçi, bu sistemin 273 yıllık Goldbach hipotezine de ışık tutacağını iddia etti.
Genç matematikçi Abdulkadir Tamir Asal sayıların denge sistemini çözdü 0 Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki matematikçi Abdulkadir Tamir, asal sayıların denge sistemini bulduğunu öne sürdü. Teorisini 3 metrelik kağıda yazan genç matematikçi, bu sistemin 273 yıllık Goldbach hipotezine de ışık tutacağını iddia etti.
Kadirli ilçesinde yaşayan ve henüz 17 yaşındayken "Robot beyni" ismini verdiği robotlarda yapay zeka ve yetenek konulu çalışmasıyla TÜBİTAK'ın ilgisini çeken ve çalışması onay gören Abdulkadir Tamir (19), iki yıldır yaptığı çalışma sonucu sayıların denge sistemini bulduğunu belirtti. Bulduğu bu sistemi kanıtlamak için teorisini 3 metrelik rulo kağıda yazan Abdulkadir Tamir, bu sistem sayesinde yeni analiz türü, yeni kullanım alanları, yeni soru kalıpları ve çözümleri, yeni bir düşünce sistemininde gelişeceğini söyledi.
Bu sistem sayesinde matematik dünyasında 273 yıllık tartışma konusu olan Goldbach hipotezine de ışık tutulacağını belirten Tamir, "Matematik, aritmetik ve geometri bilgilerini özümseyerek yeni bir denge teorisi ortaya koymuş oldum. Asal sayı sisteminde açıklanması 273 yıldır tartışma konusu olan Goldbach hipotezine de benim bulduğum bu teori ışık tutacak. Çalışmalarıma devam ediyorum" şeklinde konuştu.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Genç matematikçi Abdulkadir Tamir Asal sayıların denge sistemini çözdü Genç matematikçi Abdulkadir Tamir Asal sayıların denge sistemini çözdü Genç matematikçi Abdulkadir Tamir Asal sayıların denge sistemini çözdü Genç matematikçi Abdulkadir Tamir Asal sayıların denge sistemini çözdü

Yorum Yaz:



Aramalar:

kale suru, Alman Gazetesi, meningokok polisakkarit aşı, selma ırmak özgeçmişi, duygun yarsuvat eşi, adana araç kiralama, istanbul başakşehir gaziantep, roberto carlos mevki, emekli maaş artışı sorgula, kozluk meslek yüksek okulu, sibel kekilli evlatlıktan reddedildi, erhan güleryüz ne zaman öldü, toros honda, ankara arena spor salonu ölçüleri, anka jitu, osmangazi taban puanları, şahin sucukları domuz eti,