Perşembe02.05.2024

Bedesten

Bedesten haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Bedesten

Bedesten, Farsça dan gelen ve aslında Bedestan olan bu kelime değerli, kıymetli kumaşlar, mücevherler ve buna benzer eşyanın satımına mahsus üstü kapalı,.

Bedesten

İstanbul Kapalıçarşı daki Sandal Bedesteni nde bulunan 80 esnaf tadilat gerekçesiyle dükkanları boşaltma talimatı veren Vakıflar Genel.

Bedesten

Bedestenler zamanlarında önemli birer iktisadi kuruluştu. O devirde günümüzdeki banka ve borsaların görevini görürdü. Her bedesten de onu korumakla.

Osmanlı

Bedesten in tarihi dekoruyla yola çıkalım : Fatih, İstanbul u aldıktan sonra 118 dükkandan ve çevresindeki 984 ticarethaneden meydana gelen bedesteni, yani .

Bedesten Hem Esnafın Bankası Hem Sarayın Hazinesi

50 mekanına 8 ziyaretçiden 759 fotoğraf ve Via Bedesten tavsiyeye bak. Bedestenin içinde tam orta kısımda sesler cok güzel yankılanıyor :

Via Bedesten

18 mekanına 4 ziyaretçiden 303 fotoğraf ve Bedesten Kapalı Çarşı tavsiyeye bak. Gez gör pişman olmazsın. Hayran kalırsın.

Bedesten Kapalı Çarşı

8 g fstanbul un lncisi: Bedesten. HALIL INALCIK. Fatih Sultan Mehmet Han, Istanbul u fethettifinde kendi- sinden tince tanzim edilmiq hayat tarzrna miidahelede.

G Fstanbul'un Lncisi Bedesten

Bedestenler. Bedesten eskiden alışveriş hayatının nabzının attığı, üstü kapalı içinde alışveriş yapılan, ince uzun, üstü kapalı çarşılardır. Eskiden sayıları beş iken.

Bedestenler

Osmanlı da bedesten -günümüzde ticaret merkezleri ve borsaların, ayrıca sanayi bölgeleri ve kooperatiflerin kanunlarla teşkil edilmesi gibi- ancak padişah.

Kurtlar Vadisi Pusu yeni sezon hazırlıkları Kıbrıs'ta devam ediyor

MAGAZİN

3175 Gün 18 Saat 19 dk. önce yayınlandı

Kapalıçarşı eylemi sona erdi

ASAYİŞ

3297 Gün 19 Saat 20 dk. önce yayınlandı

Kapalı Çarşı Sandal Bedesten eylemi

ASAYİŞ

3297 Gün 19 Saat 25 dk. önce yayınlandı

Tokat'ta rüzgar nedeniyle baz istasyonu devrildi

ASAYİŞ

3312 Gün 10 Saat 24 dk. önce yayınlandı

1