Cuma17.05.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - İSTANBUL
22 Nisan 2015 - 07:58:48

Kapalıçarşı eylemi sona erdi

Fatih'teki tarihi Kapalıçarşı içerisindeki Sandal Bedesteni'nde, dün sabahtan itibaren kapılarına kilit vurarak eylem yapan 20 esnaf, gün boyu yetkililer ile aralarında geçen ikna çabaları sonuçsuz kalınca, akşam saatlerinde polis müdahalesi ile gözaltına alındı.
Kapalıçarşı eylemi sona erdi 0 Fatih'teki tarihi Kapalıçarşı içerisindeki Sandal Bedesteni'nde, dün sabahtan itibaren kapılarına kilit vurarak eylem yapan 20 esnaf, gün boyu yetkililer ile aralarında geçen ikna çabaları sonuçsuz kalınca, akşam saatlerinde polis müdahalesi ile gözaltına alındı.
Fatih'teki tarihi Kapalıçarşı içerisindeki Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde olan halı, turistik eşya, çanta, takı ve giysilerin satıldığı dükkanların da bulunduğu bedestenin kapısına, Fatih Kaymakamlığı tarafından tahliye tebligatının asılmıştı. Tebligatın asılmasının ardından, 20 esnaf dün sabah saatlerinde kendilerini bedesten içerisine kilitleyerek eylem başlamıştı. Tebligatta esnaflardan 22 Nisan tarihine kadar dükkanlarını tahliye etmesinin istenmesi üzerine, bedestenin 4 ana kapısına kilit vuran esnaf kendilerini içeri kilitledi. Kapının arkasına barikat kuran esnaf, polislerin içeri girmesini engelledi.

POLİS MÜDAHALESİYLE 20 ESNAF GÖZALTINA ALINDI
Yetkiler ile esnaf arasında gün boyu süren ikna çalışmalarına rağmen, dükkanlarından ayrılmamak konusunda kararlı olan esnafın bedesteni boşaltmaması üzerine, saat 23.30 sıralarında çok sayıda çevik kuvvet ekibi bedestenin bulunduğu Kapalıçarşı'ya girdi. Bu sırada olay yerine çağırılan itfaiye aracı da Kapalıçarşı'nın Nuriosmaniye Kapısı'na yanaştırıldı. Polisin, bedestenin kilit vurulan kapılarını açmak için itfaiyeden destek aldığı öğrenildi. Tedbir amaçlı olay yerine gelen Özel Harekat polislerinin de ellerindeki kalkan ve uzun namlulu silahlarla Kapalıçarşı'ya girdiği görüldü. Kısa bir süre içerisinde bedestene giren polislerin, içeride bulunan yaklaşık 20 esnafı gözaltına aldığı öğrenildi. Gözaltındaki esnaf, çarşının giriş kapısına yanaştırılan çevik kuvvet otobüslerine bindirildi.

ESNAF YAKINLARI ALKIŞLARLA PROTESTO ETTİ
Otobüslerin çıktığı sırada çevrede toplanan bazı esnaf yakınları, alkış tutarak yaşanan olayı protesto etti. Çevik kuvvet ekipleri, gözaltına alınan kişilerin bulunduğu otobüs ile alkış tutan esnaf arasında etten duvar ördü. Gözaltındaki esnaf, Beyazıt Polis Merkezi'ne götürüldü.

SERBEST BIRAKILDILAR
Polis müdahalesi ile gözaltına alınan 20 kişi, Beyazıt Polis Merkezi'nde yapılan Genel Bilgi Taraması (GBT) testi ve alınan sorgularının ardından saat 01.15 sıralarında serbest bırakıldı. Esnaf, polis merkezi dışında kendilerini bekleyen yakınları ve esnaf arkadaşları tarafından sevinç gösterisiyle karşılandı.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Kapalıçarşı eylemi sona erdi Kapalıçarşı eylemi sona erdi

Yorum Yaz:



Aramalar:

Salihli, Fatih Sultan Mehmet Hastanesi, yenişehir konakları satılık, fotomaç dünkü manşet, bayrağında kalaşnikof olan ülke, ümit akbaş, kirpi paspas, turşu üretim makinaları, cilvegözü ihale, hasan şaş fenerbahçe maçları kabus gibiydi, aselsan cobra telsiz, maliyeci karikatürleri, burhan kuzu nereli, bafra devlet hastanesi temizlik şirketi, biyolojik zenginlikler neden korunmalıdır, keremcem tuz buz, kayak merkezleri son durum,