Pazar19.05.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - ŞANLIURFA
26 Mart 2015 - 16:27:07

Şanlıurfa'nın Gastronomi kenti olması için UNESCO ile görüşme

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalletin Güvenç, Fransa'nın Başkenti Paris'te, UNESCO yetkilileri ile bir araya geldi.
Şanlıurfa'nın Gastronomi kenti olması için UNESCO ile görüşme 0 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalletin Güvenç, Fransa'nın Başkenti Paris'te, UNESCO yetkilileri ile bir araya geldi.
UNESCO Kültürel Çeşitlilik ve Kültürel İttifak Üyesi Arjantinli Melike Caucino-Medici ile bir araya gelen Celalettin Güvenç, Gastronomi Kenti olmak için yapılacak çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Güvenç, temasları kapsamında ilk olarak Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı'yı ziyaret ederek Gastronomi kenti olma yolunda ilerleyen Şanlıurfa'nın gelecekteki vizyonu hakkında görüş bildirdi. Güvenç, UNESCO Kültürel Çeşitlilik ve Kültürel İttifak Üyesi Arjantinli Melike Caucino-Medici'den Şanlıurfa'nın Gastronomi adaylığı için gerekli doneleri ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Melike Caucino-Medici, Şanlıurfa'nın tarihin ilk mutfaklarından birine sahip olduğunu ve kapsamlı bir çalışmayla başarının sağlanacağını söyledi.
Gastronomi Kenti olma ve Göbekli Tepe'nin UNESCO Dünya Kalıcı Miraslar listesine girmesi için temaslarını sürdüren Güvenç'e, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ve MÜSİAD İl Başkanı Abdurrahman Yetkin eşlik etti.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Şanlıurfa'nın Gastronomi kenti olması için UNESCO ile görüşme Şanlıurfa'nın Gastronomi kenti olması için UNESCO ile görüşme Şanlıurfa'nın Gastronomi kenti olması için UNESCO ile görüşme Şanlıurfa'nın Gastronomi kenti olması için UNESCO ile görüşme Şanlıurfa'nın Gastronomi kenti olması için UNESCO ile görüşme

Yorum Yaz:



Aramalar:

Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası, Fatih Üçüncü, uçhisar gezilecek yerler, gönül işleri ne giymiş, yeni türkiye tarım kredi kooperatifleri merkez birliği, suruç şehitleri, siri açma, mehmet güler öldümü, gürcüce konuşma, büyük birlik partisi çankaya belediye başkan adayı, osmanlı imparatorluğu haritası en büyük, gap pijama, burhan doğançay sergisi, fenerbahçe ülker cska moskova maçı ne zaman, güneş tutulması posteri, burhan kuzu oğlunu evlendiriyor, tunceli belediye seçim sonuçları,