Cuma17.05.2024

Zigetvar Kalesi

Zigetvar Kalesi haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Zigetvar

Zigetvar daki tarihi kalıntı Zigetvar Kalesi dir. Bu kalenin yerinde, Kelt ve Roma dönemlerinden itibaren savunma amaçlı binalar yer aldığı bilinmektedir.

Zigetvar Kuşatması

Burada Eğri kalesinin fethedilmesi kararlaştırılıp askerler o tarafa sevkedildiği sırada Zigetvar beyi Zirinyi Mikloş tarafından Tırhala sancakbeyi ve oğlunun.

Zigetvar Kalesi

Macaristan da 6 Eylül 1566 yılında Zigetvar Kalesi nin kuşatması sırasında şehit olan Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman ın iç.

Zigetvar Kalesi

Osmanlı Kuşatması Altında Zigetvar Kalesi. Zigetvar Savaşı, Avusturya arşidükü Maksimilyan ın İstanbul Antlaşması nı bozması, vergisini ödememesi ve Erdel e.

Zigetvar Kuşatması

alınması için çok büyük kayıplar verilen kale. asıl amacın viyana olmasına rağmen, kanuni sultan süleyman ın bu kuşatma sırasında ölmesi ve ordunun.

Zigetvar

Asıl hedef Viyana olmasına rağmen, Zigetvar Kalesi zorlukla alınmıştır. Dönemin sadrazamı Sokullu Mehmet Paşaorduyu yetersiz görüp, kaleyi.

Zigetvar Kuşatması Ve Kanuni Sultan Süleyman'ın Ölümü

Zigetvar Kalesi kuşatılıp peş peşe iki taarruz yapılmasına rağmen kale fethedilemedi. Ordunun içinde büyük bir manevî destek olan Bahri Dede, kalenin .

Zigetvar Kalesi; Bir Tarihin Sonu

Zigetvar kalesi korunaklı bir kaleydi. Dört kaleden oluşan ve çevresi su hendekleri ile çevrili olduğundan alınması güçtü. Kuşatma yaklaşık bir.

Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının gömüldüğü yer

KÜLTÜR-SANAT

3334 Gün 14 Saat 22 dk. önce yayınlandı

1