Cuma03.05.2024

Soli Pompeipolis Antik Kenti

Soli Pompeipolis Antik Kenti haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Soli Pompeiopolis Antik Kenti

Mersin in merkez Mezitli İlçesi nde, Helenistik dönemin en önemli liman kentlerinden olan Soli Pompeipolis Antik kentinde kazı çalışmaları.

Soli Mersin

Soli antik kent öreni deniz kıyısına yakın geniş bir sit alanıdır ve Mersin Büyükşehir Asıl adı Gnaeus Pompeius Magnus olan Pompey Sezar la birlikte .

Soli Pompeiopolis Antik Kenti

Strabon a göre Soloi-Pompeiopolis antikçağda Kilikia Trakheia Dağlık Kilikia ile Kilikia Günümüzde Soli antik kentinin çevresi yerleşim alanları ile dolmuştur.

Mezitli

. Haber Arşivi middot; İletişim middot; Home Etiketler Posts tagged with Soli Pompeipolis Antik Kenti Mersin in Soli Pompeiopolis Antik Kentinde Kazılar Başladı middot; Türkiye.

Soli Pompeipolis Antik Kenti

. and Mycenaean Cups in Soli Höyük Excavations middot; Mersin in Antik Dönem Filozofları. Ö. 2. binden beri Doğu Akdeniz in önemli liman kentleri arasındadır.

Türkçe

http://soli-pompeiopolis/ middot; http://soli-pompeiopolis/. Fotoğraflar. Prof. Dr. Remzi Yağcı Mersin, Soli Pompeiopolis Antik Kenti Kazı ve Onarım.

Soli Pompeiopolis Kazıları

Antik liman kenti Soli/Pompeiopolis Mersin e 11 km. uzaklıkta ve Ovalık Kilikia nın Pompeius un gelişiyle birlikte kentin Yunanca Soloi, Latince Soli olan adı.

Soli / Pompeiopolis – Prof. Dr. Remzi Yağcı

SOLİ ANTİK KENTİ Soloi-Pompeiopolis, Mersin in Mezitli ilçesinin Viransehir beldesinde yer almaktadır. 1999 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim.

Akıncı 944

Antik Liman Kenti Mersin in batısında, Mezitli de yer alan Soli/Pompeiopolis Antik Kenti, Ovalık Kilikia Bölgesi nin batı sınırında yer alan önemli bir liman kenti.

Soli Pompeipolis Antik Kenti kazı çalışmaları

KÜLTÜR-SANAT

3218 Gün 6 Saat 8 dk. önce yayınlandı

1