Cuma17.05.2024

Şii-Sünni çatışması

Şii-Sünni çatışması haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Şii Ve Sünni Ayırımı Tarihin Kısa Özeti

Neden Sünni bir mezhep seçtiğinin bilincinde bir Sünni Müslüman olarak, bugün Şii ve Sünnilik arasında ortaya çıkarılmak istenen bir çatışma ortamında safımı.

Alevi Sünni Çatışması

. bugün pek çok sünni arap bir yahudiden etmediği kadar bir şii alevi~ikisi tam olarak yani mesele alevi sünni çatışması meselesi değil. sünniler belki sünni.

Irak'ta Şiilik

Şii Müslümanlar dünyadaki 1 milyarlık müslüman nüfusun yüzde 22 sini oluşturuyor. Şiilerle Sünnilerin çatışması durumunda, laik Şiiler kendilerini bir ikilem.

Sünnilik Nedir? Sünniler Kimdir?

Sünnilik tarihsel olarak anlamını yitirmiş bugünkü çatışmaları. var olan Selefi- Şii çatışmasının, Sünni-Şii çatışması olarak gösterilmesinin Batı.

Sünni Şii Savaşı

sünni ve şii taraflar özelinde ortaya çıkıyor. ve ben bunu herhangi bir şahsen sivas katliamı davasının zamanaşımına uğramasını bile böyle bir çatışma için.

Irak'ta Yaşanan Cinnet Şii

Irak taki cinnet trajedisinin adı mezhep çatışmasıdır. Öldürülenlerin önemli bir kısmı, Şii ya da Sünni oldukları için, Şiiler veya Sünniler tarafından öldürülmektedir.

Şii

Yemen de yapılanlar mezhepsel bir çatışmadır. Adeta Şii-Sünni çatışmasına dönüşmüştür. Biz bunların hepsine karşıyız. Yemen kendi içinde.

Sunnî Şiî Kardeşiliği Ve Lüzumu

TABİİ Kİ BİZ SÜNNÎ YİZ VE Şİİ OLMAYA DÜŞÜNCEMİZ YOK AYNI ŞEY ŞÎİ. Her kes şunu bilmelidir ki, Şii ve Sünni ihtilafını ve çatışmasını yaratmaya.

Mezhep Çatışmaları

CIA nın eski Ortadoğu bölge şefi Robert Baer in bu konuda söyledikleri hayli ilginç: Sünni-Şii savaşını tetikleyelim. Biz Amerikalılar niye ölelim ki! Bırakalım.

Şii

Birçoğumuz Ortadoğu yu analiz ederken sürekli ülkeler seviyesinde analiz yapıyoruz. Akabinde, ülkelerde yaşanan sıkıntılar genellense.

Erdoğan, Yemen operasyonunu kınayan İran'a sert çıktı

POLİTİKA

3339 Gün 17 Saat 22 dk. önce yayınlandı

1