Cuma10.05.2024

Paşa Kızı Türbesi

Paşa Kızı Türbesi haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Şehzade Mehmed

Türbenin en baş tarafında Şehzade Mehmed, orta tarafında kızı Hümaşah Sultan, dış tarafında da kız kardeşi Mihrimah Sultan ın kocası olan Rüstem Paşa nın.

Fatma Sultan I. Selim'in Kızı

Yattığı yer, Gazi Ahmet Paşa Türbesi. Diğer adı Fatma Sultan I. Selim ve Ayşe Hafsa Sultan ın kızı ve Kara Ahmet Paşa nın eşidir. I. Süleyman ın en küçük.

Paşa Kızı Türbesi

Manisa da, ecdat yadigarı Hüsrevağa Camisi bahçesinde bulunan 400 yıllık Paşa Kızı Türbesi içindeki mezarlar define avcıları tarafından talan.

Define Avcıları Paşa Kızı Türbesini Kazdı

DEFİNE AVCILARI, PAŞA KIZI TÜRBESİNİ KAZDI. Sakarya Mahallesinde bulunan Hüsrev Ağa cami bahçesinde ki tarihi mezarlıklar kimliği.

Sokullu Mehmet Paşa Türbesi Eyüp

Tarihi Eserler. Hızlı Ara. Tarihi Eserler » İstanbul » Sokullu Mehmet Paşa Türbesi Eyüp Sultan II. Selim in kızı İsmihan Sultan ile evlenmiştir. Kanuni Sultan.

Semazen

Mevlana Müzesi ön bahçesinde, Hasan Paşa Türbesi nin batısında, Sinan Paşa Türbesi nin ise, kuzeyinde yer alır. Türbe sekizgen planlıdır. Sarımtırak renkli.

Konya Çeşitli Türbeler

Mevlana Külliyesi nin avlusunda, Sinan Paşa Türbesi nin kuzeyinde bulunan bu türbe, Karaman Beylerbeyi Kuyucu Murat Paşa nın kızı Fatma Hatun için 1585.

Sultan Iı. Selim Türbesi

Murad ın annesi olan ve 1585 yılında ölen Nurbanu Sultan, diğer yanında ise kızı ve Piyale Paşa nın eşi Hacer Güherhan Sultan, onun yanında, diğer kızı.

Camiiler Mescitler Türbeler Ve Zaviyeler

Ali Paşa Bosnalı olup Enderunda yetişmiştir. II. Bayezid in kızı, Selçuk Sultan ın kızından torunu olan Fatma Sultan ile evlenmiştir. Çeşitli saray ağalıklarında.

Gazi Osman Paşa Kimdir?

Bilhassa Serdarıekrem Ömer Paşa nın takdirini kazandı, rütbesi miralaylığa Ferik Neşet Paşa nın kız kardeşi Zatıgül Hanım la yaptığı evlilikten Nureddin,.

Türbeler

Halvet Baba Türbesi, Sur İlçesi Cevat Paşa Mahallesi nde, Hz. Süleyman. sahip, tasavvuf ehli olan Yusuf Raif Efendi ile birlikte eşi, kızı ve bir torununun kabri.

Edirne Müdafii Mehmet Şükrü Paşa

Olgunluk çağına ulaşan üç kızı ev hanımlığı, oğlu ise yüksek Kimya mühendisi olarak Şükrü Paşa, topçu komutanı olarak tayin edildiği ve Tuğgenerallikten.

Mustafa Reşid Paşa Türbesi

Kesme taştan 6x6 metre ölçüsünde kare planlı türbenin üzeri prizma Kuzey cephedeki bitişik demir şebekeli açık mezar ise Paşa nın kızı Adile Sultan a ait.

Mezarlıkta Define Aradılar Haber Haberi Haberleri

7 dak. önce Manisa da, ecdat yadigarı Hüsrevağa Camisi bahçesinde bulunan 400 yıllık Paşa Kızı Türbesi içindeki mezarlar define avcıları tarafından talan.

Manisa'da Türk Devri Yapıları

45- İvaz Paşa Türbesi 46- Aynı Ali Türbesi 47-Yirmiikisultanlar Türbesi 48- Vakvak Tekkesi Türbesi 49- Paşa Kızı Türbesi 50- Terzizade Ahmet Efendi Türbesi

Gazi Osman Paşa

Çeşitli görevlerde bulunan Gazi Osman Paşa, 1859 yılında Osmanlı Devleti nin nüfus sayımı ile Ferik Neşet Paşa nın kız kardeşi Zatıgül Hanımla evlendi.

Barbaros Hayrettin Paşa'nın Kızı Mihrünnisa Sultan Kimdir?

Yeni dönemde Muhteşem Yüzyıl da göreceğimiz Berrak Tüzünataç, dizide Şehzade Mustafa nın büyük aşkı olan Mihrinisa rolünde olacak.

Kara İsa Bey Türbesi

Balıkesir Türbeleri Karasibey Türbesi Kara İsa Bey Türbesi Merkez Zağnos Paşa nın ilk eşi Fatih Sultan ın ablası Fatma Sultan ile kızı Sitti Hatun a ait.

Sonraki

. kızı Fatma Hatun Sinan Paşa ve Murad Paşa kızı Fatma Hatun türbelerinin . Kara Halil Hayreddin Paşa türbeleri kapalı türbe tipinin Çelebi Sultan.

Sadrazam Ethem Paşa Türbesi

TÜRBENİN MERMER KEMERLİ KAPISI ÜZERİNDE BİR SATIR HALİNDE VE 1310 BEY İN SOLUNDA İSE MUSTAFA BEY İN KIZI FETHİYE HANIM GÖMÜLÜDÜR. ETHEM PAŞA TÜRBESİ NİN SOL TARAFINDAKİ MEZARLIKTA BU AİLEYE.

Öyküleriyle İstanbul Anıtları

HALİL HAYREDDİN VE ALİ PAŞA TÜRBESİ - HAYREDDİN TÜRBESİ- KADI ÇANDARLI. Üçüncü mezarın baş taşındaki kitabede İbrahim Paşa nın kızı Fatma.

Dini Değerleri İle Diyarbakır Peygamber Makam Ve Kabirleri

biri Ayas Paşa Türbesi^ yapılıp yapılmadığı kesin olmayan bir mezar yapısı dır.. Selim in kızı Fatma Sultan la, Rüstem Paşa Kanunfnin kızı Mihrimah Suttan -.

Alimler Diyarına Hoş Geldiniz

1539 yılında 17 yaşındayken Diyarbakır valisi Rüstem Paşa yla evlendi. ve babası Kanuni Sultan Süleyman ın Süleymaniye Camii ndeki türbesinde babasının.

Mimar Sinan'ın Türbeleri

Sultan Hatun, aynı zamanda Candaroğlu Beyi Süleyman Paşa nın da karısıdır. Buna göre; türbenin Celaleddin Beyazıd ın oğlu İskender in karısı ile kızı Ture.

Hürrem Sultanın Kızı Mihrimah Sultan Kimdir?

murad paşa kızı türbesi, konya da bulunan tübe. murad paşa kızı türbesi benzeri: sinan paşa türbesi, hasan paşa türbesi, aşık paşa türbesi,.

Türbeler

Bostan İskelesi Sokağı nın nihayetinde, Hüsrev Paşa Türbesi nın sol 1-Beşinci Sultan Murad ın kadını Resan Hanım 2-Sultan Murad m kızı Fatma Aliye Sultan.

İkinci Abdülhamîd

Eyüp teki Mihrişah Valide Sultan Türbesi ne gömülü İskeçeli Hekim Cemil Topuzlu, Şeyhülislam Cemaleddin Efendi nin kızı Ayşe Fakat fazla kalamadı; Fransız hükümetinin sulh teklifini Sadrazam Talat Paşa ya iletmesi.

Manisa'da Hazine avcıları tarihi mezarları tahrip etti

ASAYİŞ

3334 Gün 5 Saat 10 dk. önce yayınlandı

1