Pazar19.05.2024

On Gözlü Köprü

On Gözlü Köprü haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

On Gözlü Köprü

On Gözlü Köprü, Dicle Köprüsü, Silvan Köprüsü ve Mervani Köprüsü olarak dört ayrı isimle bilinen ihtişamlı köprü, Mardin Kapısının 3.km batısında yer.

On Gözlü Köprü Dicle Köprüsü

Dicle Köprüsü On Gözlü Köprü. Köprü, yazıtından anlaşılacağı üzere Mervaniler devrinde Diyarbakır hükümdarı Nizamüddevle Nasr tarafından 1065 tarihinde.

Dicle Köprüsü

On Gözlü Köprü olarak da bilinir. Diyarbakır ın eski Silvan yolu üzerinde, Kırklar Dağı nın eteğindedir. Kentin kuruluşu ve gelişmesiyle ilgili olabilecek bir geçmişi .

Sanal Tur'un Gerçek Adresi

Şüphesiz Diyarbakır denildiği zaman, Diyarbakırlı nın hafızasında oluşan yapıların başında On Gözlü Köprü ve Hevsel Efsel bahçeleri gelmekte. Bu mekanlar.

Allah'a Giden Yol On Gözlü Köprü

On gözlü köprü Diyarbakır için tarih boyunca en önemli yapıların başında gelmiştir, stratejik anlamda Dicle nehrinin iki yakasını biri birine.

Diyarbakır On Gözlü Köprü Yıkılıyor Yine Halayla

7 Diyarbakır da tarihi On Gözlü Köprü nün orta ayağı define avcıları tarafından kazıldı. Define avcılarının, On Gözlü Köprü Efsanesi nden yola.

Efsane On Gözlü Köprü'nün Başına Bela

On Gözlü Köprü olarak da bilinir. Diyarbakır ın eski Silvan yolu üzerinde, Kırklar Dağının eteğindedir. Kentin kuruluşu ve gelişmesiyle ilgili olabilecek bir geçmişi .

Diyarbakır'da zabıtaya silahlı saldırı görüntüleri

ASAYİŞ

3322 Gün 9 Saat 24 dk. önce yayınlandı

1