Cuma17.05.2024

İran'ın nükleer programı

İran'ın nükleer programı haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

İran Nükleer Programı

İran nükleer programı 1950 lerde Barış için Atom programının bir parçası olarak ABD nin yardımı ile başlatıldı. . ABD nin ve Batı Avrupalı hükümetlerin İran ın.

İran Dış Politikasının Nükleer Program Çıkmazı

Ancak bu dört sorundan sonuncusu yani kitle imha silahları üretme ve nükleer program çalışmaları son iki yıldır İran ın dış politikasında en önemli konu haline.

Dünyada Nükleer Bomba Korkusu Artıyor İran Kuzey Kore Ve

Ne olursa olsun, İran ın nükleer programı, bölgedeki nükleer silahlanmayı hızlandırması açısından büyük bir risk oluşturuyor. Eğer İran nükleer silaha sahip .

İran'ın Nükleer Programı

İran ile yapılan nükleer müzakerelerin ay sonuna kadar sonuçlanması ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin İran ile ülkenin nükleer programı ABD Başkanı İran ın liderlerinin makul bir anlaşmaya varmaları.

İran Nükleer Programı

abd için potansiyel bir müdahale sebebidir aslında bu program. uzun zamandan beri uygulandığı ve son istihbarat raporlarına göre kuzey kore, rusya ve çin in.

İran Nükleer Programı

Akdeniz in paylaşılamayan adası Konular İran Nükleer Programı ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile İranlı mevkidaşı Zarif, nükleer müzakerelerde ilerleme.

İran'ın Nükleer Programı

Batı ülkeleri ile Birleşmiş Milletler e BM bağlı olarak faaliyet gösteren Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu nun UAEK nükleer silah elde etmek.

İran Nükleer Programı Ve Orta Doğu Siyaseti Güç Dengeleri

İran Nükleer Programı ve Orta Doğu Siyaseti son yılların en gerilimli İran ın Irak ve Afganistan gibi işgali veya İran da rejim değişikliği kısa vadede gerçekçi.

İran Nükleer Programını Sınırlamayı Kabul Etti

ABD Başkanı Barack Obama, anlaşmanın İran ın nükleer silah yapmasını önlemeye yardımcı olacak önemli sınırlamalar içerdiğini söyledi.

İran'ın Nükleer Programı Anlaşma İçin Süre Doluyor

Avusturya nın başkenti Viyana da, İran ın nükleer programı konusunda Pazartesi gününe kadar bir uzlaşmaya varılması hedefiyle yoğun.

İran'ın Nükleer Enerji Politikası Ve Yansımaları

Öz:Bu çalışma İran ın nükleer enerji politikasını ve yansımalarını ortaya.. 23 Mehmet Dalar, İran ın Nükleer Programı: Uluslararası Hukuk Bağlamında Bir.

İran'ın Nükleer Programı Müzakere Sürecinde Umutların Yükselişi

71 İnceleme Batılılar İran dan özet olarak iki şey istemiştir; uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurması ve nükleer programı üzerinde şeffaflığın sağlanması.

İran Nükleer Programı Karşısında Türkiye'nin Tutumu Ve Uranyum

2000 li yıllarda İran ın nükleer programı hem Türkiye-İran ilişkilerinde hem de Türkiye nin Batılı müttefikleri ile temaslarında giderek artan sıklıkla gündeme.

İran Nükleer Programı Ve Orta Doğu Siyaseti Güç Dengeleri Ve

By Talha Kose in Diplomacy and Middle Eastern Politics. Önsöz İran-ABD nükleer gerilimi gibi hakkında her geçen gün yeni veri ve iddiaların ortaya atıldığı; .

İran'ın Nükleer Programı Ve Batı'nın Şark Kurnazlığı Alptekin

Çünkü İran ın nükleer programını NPT konvansiyonu çerçevesinde ve Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı gözetiminde sürdürmesi, onun barışçılığı konusunda.

İran'ın Nükleer Programı Ve Türkiye

Peki, İran nükleer çalışmalarıyla dünyanın gündemine nasıl bu şekilde oturmuştur?Nükleer programını uluslararası anlaşmalarına aykırı olarak.

İran'ın Nükleer Programı Müzakere Sürecinde Umutların

İran ın Nükleer Programı: Müzakere Sürecinde Umutların Yükselişi ve Düşüşü. Bayram Sinkaya, ORSAM Ortadoğu Danışmanı. İran 1990 lı yıllardan itibaren.

İran'ın Nükleer Programı

PlanetABD Başkanı Barack Obama, İran la herhangi bir uzlaşmaya varılabilmesi için öncelikle Tahran ın mevcut nükleer enerji programını en az 10 yıl.

İran'ın Nükleer Programı Görüşülüyor

İran, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği temsilcileri İran ın nükleer programını görüşmek üzere bir araya geldikleri Oman da ikinci gün görüşmelerine.

John Kerry'den İran'ın nükleer programı açıklaması

DÜNYA

3344 Gün 15 Saat 29 dk. önce yayınlandı

1