Pazartesi06.05.2024

Atacama Çölü

Atacama Çölü haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Atacama Çölü

Atacama Çölü su bakımından fakir bir bölge olsa da, tarihin erken zamanlarından beri burada yerleşimler olmuştur. Atacameño, Aymara, Chinchorro, Diaguita.

Atacama Çölü

Şili nin kuzeyinde bulunan dünyanın en kuru çölü Atamaca. Santiago dan Calama ya uçak veya karayolu ile gelinebilir. Karayolunu tercih ederseniz 19 saatlik.

Şili Atakama Çölü 1

400 yıl boyunca yağmur görmemesiyle rekor kırmış çöl. atacama colu olarak bilinir. sili nin kuzeyinde and daglari ile sahil seridi arasinda kalan coldur.

Dünya Nasıl Oluştu? Dünyanın En Kurak Yeri

Atakama, Şili nin kuzeyinde bulunan dünyanın en kurak çölüdür. Batısında Büyük Okyanus bulunur. Kuzeyde Peru, doğuda ise Bolivya ve Arjantin sınırlarını.

Şili Atacama Çölü Belgeselbelgesellerbelgesel İzle

Yapımı 18 yıl süren ve 13 Mart 2013 tarihinde açılışı yapılan dünyanın en büyük teleskobu olan ve yayıldığı alan itibariyle dünyanın en geniş.

Alma Bu Devasa Antenler Nasıl Taşınır? Neden Atacama Çölü

Ertesi sabah adını duyduğum anda bile beni heyecanlandıran Atakama Çölü nün derinliklerine doğru bir an önce dalmak için bu liman kentini bir de gündüz.

Mars'ın Yeryüzü Şubesi Atacama Çölü

Dünyanın En Kurak Yeri: Atakama Çölü. Santiago dan otobüsle on dokuz saat süren yolculuk sonunda, Atakama çölünün ortasındaki madenci şehri Calama ya .

Şili'de sel felaketi

DÜNYA

3328 Gün 23 Saat 8 dk. önce yayınlandı

1