Çarşamba01.05.2024

Anadolu turnası

Anadolu turnası haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Anadolu Dağ Turnası Keşfedildi

Doğu Anadolu da yaşayan turnaların dünyadaki tüm turnalardan farklı bir alttür olduğu keşfedildi. Anadolu dağ turnalarının diğer turnalardan en önemli farkı.

Anadolu'nun Turnaları Yok Oluyor

Doğa Derneği ve Dünya Turna Vakfı ortaklığında, 2010 yılından bu yana yapılan araştırmaya göre Anadolu da üreyen 12 turna çifti kaldı. Turnaların yok oluş.

Anadolu Dağ Turnası

Başlarında kırmızı leke bulunmaması, Anadolu dağ turnalarını diğerlerinden ayıran en önemli fark olarak göze çarpıyor. Doğa Derneği ve Dünya Turna Vakfı.

20 Çiftten Az Kalan Anadolu'daki Dağ Turnasının Yeni Bir Tür Olduğu

Doğu Anadolu da yaşayan turnaların dünyadaki tüm turnalardan farklı bir alttür olduğu keşfedildi. Anadolu dağ turnalarının diğer turnalardan.

Anadolu Turnası

Bolluk ve bereketin simgesi telli turnalardan Anadolu da sadece 16 tür kaldı. Doğa Fotoğrafçısı Cebrail Keleş, birkaç gündür Kastamonu.

Dünya Ve Anadolu Kültüründe Turnalar

Anadolu da yaygın bir inanışa göre turnalar uğur, bereket, mutluluk ve refahın simgesi olan kutsal hayvanlar sayıldığı gibi, saflığın, temizliğin,dürüstlüğün,.

Özel Haber Telli Turna Beş Yıl Sonra Kastamonu'da Görüldü

1 Dünyada ortalama 10 farklı turna türü bulunuyor. Bu türlerden allı turna flamingo , telli turna, Anadolu turnası ve dağ turnaları Türkiye de.

Anadolu Kültürüne Nesillerdir Damgasını Vuran Allı Turnanın En

Anadolu Kültürüne Nesillerdir Damgasını Vuran Allı Turnanın En Nihayetinde Flamingo Olduğunun Ortaya Çıkmasının Ardından, Türkü Dünyasında Sular.

Dünyanın En Nadir Turnası

Doğa Derneği ve Dünya Turna Vakfı uzmanlarının 2 yıldır yürüttüğü çalışmalara göre, Doğu Anadolu Bölgesi nde keşfedilen Anadolu dağ.

Anadolu Dağ Turnası

Kurt

Kastamonu'da telli turna görüldü

ÇEVRE

3327 Gün 8 Saat 28 dk. önce yayınlandı

1