Pazar02.06.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - İSTANBUL
20 Mart 2015 - 13:47:48

Türkiye'de Güneş tutulması

2015 yılının ilk ve en önemli gök olayı olan "Güneş tutulması" bugün gerçekleşti. Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş'in arasına girmesiyle oluşan tutulma, önce daha batıda yer alan ülkelerde görüldü.
Türkiye'de Güneş tutulması 0 2015 yılının ilk ve en önemli gök olayı olan "Güneş tutulması" bugün gerçekleşti. Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş'in arasına girmesiyle oluşan tutulma, önce daha batıda yer alan ülkelerde görüldü.
Tutulma dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ilgiyle takip edildi. İlk olarak saat 10.48'de İzmir'de izlenmeye başlayan tutulma, saat 13.02'de Türkiye yolcuğunu tamamladı. Tutulma İstanbul'da ise saat 10.52'de parçalı olarak başladı ve saat 11.56'da maksimum seviyeye ulaştı.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Türkiye'de Güneş tutulması Türkiye'de Güneş tutulması

Yorum Yaz:



Aramalar:

Adana Emniyet Müdürü, Dermatec Polikliniği, atina zip code, fatih sultan mehmet vakıf üniversitesi iç mimarlık puanları, game of thrones vikipedi, hasan ferit gedik silah, odtü erdemli deniz bilimleri enstitüsü iletişim, akbaş mobilya siteler, akdeniz üniversitesi fen edebiyat fakültesi, alevi hanefi evliliği, botaş yangın, atina antlaşmasının önemi, akçakale meb iletişim, idris baluken kaç yaşında, türkiye bankalar birliği adresi, ekonomi bakanlığı arama motoru desteği, istanbul sabiha gökçen havalimanı iletişim,