Perşembe18.04.2024
HABERLER - DÜNYA - K.K.T.C. - LEFKOŞA
09 Aralık 2015 - 23:22:09

TBMM Başkanı Kahraman, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Lefkoşa'da temasları kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi.
TBMM Başkanı Kahraman, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü 0 TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Lefkoşa'da temasları kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi.
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'in davetlisi olarak KKTC'ye günübirlik ziyarette bulunan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Lefkoşa'daki temaslarına başladı. Kahraman, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi. Kahraman'a ziyaretinde Türkiye'nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile TBMM'de yer alan siyasi grup temsilcileri ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay eşlik etti. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu da yer aldı.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis Başkanı olarak ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Kıbrıs'ı bir parçaları, ülkeleri kabul ettiklerini, aynı duyguları paylaştıkları bir yer olduğunu dile getirdi. Akıncı'nın Cumhurbaşkanlığı'nda birçok problemin çözülmesini dileyen Kahraman, müzakerelerden iyi neticeler beklediklerini, Türk toplumunun bahtiyarlığı, esenliği, aydınlığı için hayırlı neticeler umduklarını kaydetti. Adada huzur ve barışın olmasını dilediklerini kaydeden Kahraman, TBMM olarak üzerlerine düşen her türlü gayret ve desteğe hazır olduklarını da vurguladı.

MUSTAFA AKINCI
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye'de başlatılan yeni dönemin TBMM'de üretilecek kararlar, yürütülecek çalışmalar ve geçirilecek yasalarla iyi geçeceğini düşündüğünü kaydetti. Türkiye'nin AB ile de yeni bir döneme girildiğini ve bu durumun getirdiği reform sürecinin başlatılacağının anlaşıldığını söyleyen Akıncı, Türkiye'ye demokrasi içinde istikrar, huzur barış ve refah diledi. Demokrasi ve çoğulculuğun istikrarın olmazsa olmazı olduğunu düşündüğünü dile getiren Akıncı, huzurun, istikrarın, barışın olmadığı yerlerde neler olduğunu hep birlikte gözlemlediklerini söyledi. Kıbrıs'ta Türkiye'nin desteğiyle başlattıkları yeni süreci olumlu bir sonuca ulaştırma ve Kıbrıs'ın bir barış adası olması temennisini de ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, etraflarında yaşanan kötü örneklerden dersler de çıkararak geleceğe dair yeni umutların yeşereceği, genç kuşaklara bir daha geçmişi yaşatmayacakları yeni bir dönem başlatma arzusunu dile getirdi.
Türkiye'nin KKTC ile kuracağı yakın ilişkinin önemli olduğunu vurgulayan Akıncı, bu ilişkilerin daha iyi bir şekilde gelişmesi ve hep birlikte daha iyi bir geleceğe ulaşma dileğinde bulundu. Bir daha yaşanmaması için geçmişin acılarından hem Kıbrıs Türk hem de Rum toplumunun çıkarması gereken dersler oluğunu söyleyen Akıncı, gelecekteki bir ortaklıkta eşit bir varlık olarak yerlerini alabilmeleri için KKTC'nin idari, ekonomik, demokratik ve sosyal anlamda güçlü olmasının önem taşıdığını, müzakerelerde kendilerini en güçlü kılacak şeyin bu olduğunu anlattı.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Bozüyük, İnegöl Emniyet Müdürlüğü, fotomaç çin malı, manisaspor caddelerde rüzgar sözleri, fatih demirci hocam, çermik hamamı, zübeyde hanım mahallesinde satılık, milli eğitim bakanlığı nakil, kuyumcu soygunu yakalandı, dövüşçü köpek, fatih sultan mehmet hastanesi mamografi, abiye şal, burada laf çok ziya şengül, android işletim sistemi güncelleme, zafer meşrubat, böcek türleri listesi, akbaş köyü honaz,