Perşembe28.03.2024
HABERLER - EĞİTİM - TÜRKİYE - ANKARA
21 Ağustos 2015 - 08:45:05

Suriyeli öğretmenler ne olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, Suriyeli öğretmenlerin Suriyelilere yönelik oluşturulan geçici eğitim merkezlerinde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinde gönüllülük esasına uygun olarak istihdam edileceklerini açıkladı.
Suriyeli öğretmenler ne olacak? 0 Milli Eğitim Bakanlığı, Suriyeli öğretmenlerin Suriyelilere yönelik oluşturulan geçici eğitim merkezlerinde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinde gönüllülük esasına uygun olarak istihdam edileceklerini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan Suriyeli öğretmenlerin istihdam edileceğine dair haberlere ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada söz konusu uygulamada Suriyeli öğretmenlerin sadece Suriyelilere yönelik oluşturulan geçici eğitim merkezlerinde gönüllülük esası göz önünde bulundurularak istihdam edilecekleri vurgulanarak, "Bu çalışma, Suriyeli çocukların eğitime erişimini ve nitelikli eğitim hizmetlerinden yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla başta UNICEF Türkiye Temsilciliği olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok kuruluş ile iş birliği içerisinde Suriye'de öğretmenlik yapmaktayken ülkemize sığınmak zorunda kalan ve gönüllü olarak söz konusu faaliyetlere katılıp, Suriyeli çocuklara destek olmak isteyen kişilerin belirlenmesi amacıyla yürütülen bir faaliyettir ve sadece bu kamplardaki sığınmacılarla sınırlıdır" denildi.
Bu çalışma kapsamında Suriyeli öğretmenlere herhangi bir ücret ödenmeyeceği ve bu konu dışında Suriyeli öğretmenlerin istihdamına ilişkin herhangi bir çalışmanın bulunmadığı bildirildi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Ağrı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı, ABD Cincinati Çocuk Hastanesi, doğanspor ankara, burdur nerede, bekilli otobüs, ninova mimarlık, kayserispor galatasaray özeti, derik ballı ortaokulu, ankara barosu staj yönetmeliği, sabah bulmaca, platin teknoloji, eczacılık fakültesi harçları, hotspot çözümü, burak özçivit doğum günü, sakallı ölmek, isparta bahri akyüz, adana alparslan türkeş bulvarı satılık daire,