Cuma29.03.2024
HABERLER - KÜLTÜR-SANAT - TÜRKİYE - İSTANBUL
22 Ağustos 2015 - 09:08:03

Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe

İstanbul'un gözde mabetlerinden, Osmanlı Devleti'nin en büyük miraslarından biri Sultanahmet Camisi.
Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe 0 İstanbul'un gözde mabetlerinden, Osmanlı Devleti'nin en büyük miraslarından biri Sultanahmet Camisi.
İznik çinileriyle bezeli olduğu için Avrupalılar tarafından Mavi Cami (Blue Mosque) olarak adlandırılan caminin bilinmeyen hikayesi ise bir hayli ilginç. Erhan İdiz'in objektifine yansıyan karelerle paylaşacağımız caminin hikayesinde bir döneme tanıklık edeceksiniz.
Hikayeye göre, dönemin padişahı I. Ahmet yaptırmak istediği caminin mimarı Sedefkar Mehmet Ağa'ya minarelerin altından yapılmasını emretmiştir. Fakat altından yapılacak minarenin devlet bütçesini aşacağını bilen Mehmet Ağa, bu emri güya yanlış işiterek, "altın" sözcüğünden "altı" yaparak, camiyi 6 minareli inşa ettirmiştir.
Efsane bir tarafa, ihtişamıyla herkesi büyüleyen cami, hayranlık kadar tepki de toplamıştır. Çünkü o dönemde altı minaresi olan tek mabet Kabe'dir ve bu durumun kutsal mekana saygısızlık olduğu dillendirilmiştir.
Durum üzerine mimarı huzuruna çağıran Padişah, caminin kaç minareli olduğunu sorar.
Altı, cevabını alan Padişah, Kabe'nin kaç minaresi olduğunu sorunca Mimar durumu fark eder ve Kabe'ye doğru yola koyulur. İki yıl sonra Padişah'ın huzuruna çıkan Mimar, Kabe'nin artık yedi minaresi olduğunu söyler.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe Sultanahmet Camii'nin hikayesi: Sultanahmet Camii ve Kâbe

Yorum Yaz:



Aramalar:

İdil-Midyat yolu, Subaşı, savunma sanayi müsteşarlığı vergi numarası, ayvacık son dakika haberleri, bafra lezzet döner, adana büyükşehir belediyesi aski, antalya voleybol, gülben ergen cennet, türkiye futbol federasyonu özerklik, limon bahçesi satılık, batman hava, moskova önlerinde, günümüzde kök hücre çalışmaları, çukurova fide, çankaya doruk hastanesi, slaven bilic itü, boko haram ekşi,