Cuma19.04.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - DİYARBAKIR
24 Temmuz 2015 - 08:50:02

Şehit polis Tansu Aydın'ın cenaze töreni

Diyarbakır'da silahlı saldırıda şehit düşen polis memuru Tansu Aydın için tören düzenledi. Törende gözyaşları adeta sel oldu.
Şehit polis Tansu Aydın'ın cenaze töreni 0 Diyarbakır'da silahlı saldırıda şehit düşen polis memuru Tansu Aydın için tören düzenledi. Törende gözyaşları adeta sel oldu.
Trafik kazasıyla ilgili tutanak tutmak için gittiği Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde beraberindeki polis memuru Ali Karahan ile birlikte maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğrayarak şehit olan polis memuru Tansu Aydın için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören yapıldı. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İl Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, askeri erkan, şehidin yakınları, silah arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Tören, şehidin cenazesinin getirilmesi ile başladı. Daha sonra konuşmalara geçildi. Konuşmalar yapıldığı sırada şehidin annesi Ulviye ve babası Fikret Aydın, Taylandlı olduğu öğrenilen eşi Vu Yhug Tuanvi, ablası Banu İlleez'in ayakta durmak güçlük çektiği görülürken, tören alanında gözyaşları sel oldu. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, "Şehitlik caddesinde trafik görevini ifa eden ekibimize yönelik haince ve kalleşçe bir silahlı saldırı meydana gelmiştir. Saldırı esnasında meslektaşımız Yenişehir Belediyesinin temizlik işlerinde kullanılan bir araç ile bir vatandaşımızın aracı arasında meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası ile ilgili işlem yapmaktaydı. Maskeli iki hainin açtığını ateş sonucu yaralanan meslektaşımız derhal sağlık kurumuna ulaştırılmış olup, polis memuru Ali Karahan'ın tedavisi devam etmekle beraber polis memuru Tansu Aydın yapılan tüm müdahalelere rağmen şahadet mertebesine ulaşmıştır. Acımız sonsuzdur. Aziz şehidim geride kalan ailen bize emanettir. Gözün arkada kalmasın" dedi.

"FAİLLERİNİN YAKALANMASI İÇİN YOĞUN ÇABA GÖSTERİYORUZ"
Vali Hüseyin Aksoy ise, özellikle trafik hizmeti gibi tutanak tutma amaçlı görev başında olan bu arkadaşlarına yapılan saldırının alçakça olduğuna dikkat çekerek, "Nefretle kınıyoruz ve bunun faillerinin yakalanması adına arkadaşlarımız yoğun bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürmektir. Dünden itibaren 17 kişi gözaltına alınmıştır. Olayla ilişkisi olduğu değerlendirilen bu kişilerin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturmaları devam etmektedir" diye konuştu.

"PKK VE DAEŞ BİRBİRİNİ BESLİYOR"
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, şunları söyledi:
"Bir kez daha bugün terör örgütü kanlı yüzünü göstermiş ve Tansu kardeşimizi görevini yaparken kalleşçe pusuya düşürmek suretiyle şehit etmiştir. Birkaç gündür gerek DAİŞ ve gerek PKK kanlı terör örgütleri hem birbirlerini beslemek suretiyle hem milletimize, emniyet güçlerimize askerimize ve sivil vatandaşlarımıza karşı terörist saldırılarını arttırmışlardır. Bu son şehit haberimizle elbette yüreğimiz ağrıyor. Elbet büyük acılara garp olduk. Ama hepimiz ulusça milletçe bu kanlı terör örgütleri ile mücadele etmek ve onlara bu eylemleri yapanlara gerekli cezayı vermek kararlılığındayız. Karlı terör örgütünün ve örgütlerini yaptığı eylemlere karşı hepimiz daha bir gür ses ile karşı durmak ve onları lanetlemek durumundayız. Sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile özel görüştüğümüzdeki duygularını biliyoruz ama bu şiddet ve terör içeren kanlı saldırılara karşı daha yüksek sesle daha cesur bir şekilde karşı durmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum."

"DAHA KAÇ OCAĞA ATEŞ DÜŞECEK"
Konuşmaların ardından şehidin cenazesi havaalanına götürülmek üzere ambulansa bildirildi. Bu sırada, şehidi tabutuna sarılan ailesi ağıtlar yaktı. Kardeşinin tabutuna sarılan abla Banu İlleez, "Bakanım ağabeyimi bana geri verin. Kaç tane polis daha şehit olacak. Yeter artık yeter. Ağabeyimi geri verin. Daha kaç ocağa daha ateş düşecek" sözleri ile törende bulunan Bakan Eker'e tepki gösterdi. Şehidin eşi Vu Yhug Tuanvi ise kadın polislerin çabası ile ayakta durabildi. Baygınlık geçiren anne Ulviye Aydın ise ambulansa bindirilerek, hastaneye kaldırıldı.
(iha)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Şehit polis Tansu Aydın'ın cenaze töreni Şehit polis Tansu Aydın'ın cenaze töreni

Yorum Yaz:



Aramalar:

Şarki Karaağaç Devlet Hastanesi, Hidayet Türkoğlu, neler oluyor program, lagos gomma, istanbul üniversitesi arkeoloji, sakıp sabancı kimdir kısaca hayatı, stafilokok grla, cem uzan galatasaray jardel, darıca farabi devlet hastanesi vikipedi, deniz baykal oğlu, tema uygulama, ekrem imamoğlu telefonu, yerel mahkeme ne demek, aşık veysel güzel sanatlar lisesi harita, yöresel kıyafetler hakkında yazı, sakıp sabancı hayatı vikipedi, imralı jandarma komutanlığı,