Salı19.03.2024
HABERLER - SAĞLIK - TÜRKİYE - EDİRNE
11 Aralık 2015 - 14:22:36

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu isyan etti: 112'ye gelen çağrıların yüzde 90'ı asılsız

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 112'ye yapılan asılsız ihbarlara tepki gösterdi. Bakan Müezzinoğlu, "112'ye gelen çağrıların yüzde 90'ı asılsız. Eşiyle kavga ediyor, barışmak için 112'yi arıyor. Bu doğru değil" dedi.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu isyan etti: 112'ye gelen çağrıların yüzde 90'ı asılsız 0 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 112'ye yapılan asılsız ihbarlara tepki gösterdi. Bakan Müezzinoğlu, "112'ye gelen çağrıların yüzde 90'ı asılsız. Eşiyle kavga ediyor, barışmak için 112'yi arıyor. Bu doğru değil" dedi.
Edirne'nin Keşan ilçesinde 25 Kasım 2013 tarihinde temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılan İşadamı Ahmet Yörük'ün, babası Hakkı Yörük adına yaptırdığı Trakya Üniversitesi Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu'nun açılış töreni geniş katılımla gerçekleştirildi. Açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra, Edirne Milletvekilleri Rafet Sezen, Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesi ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından işadamı Ahmet Yörük ile Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük konuşma yaptı. Konuşmaların ardından İşadamı Ahmet Yörük'e, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük tarafından plaket verildi.
Programda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, böyle güzel bir eserin Keşan'a ve Türkiye'ye kazandırılmasından dolayı hayırsever işadamı Ahmet Yörük'e teşekkürlerini iletirken, okula ismi verilen merhum Hakkı Yörük'e de Allah'tan rahmet dilediğini söyledi. Hayırseverlerin yardımlarıyla bir çok eserin ülkeye kazandırıldığını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Hayırseverlerimizle, gerek Keşan'da, gerek Edirne'de, gerekse Türkiye'de çok farklı hizmetlerin oluşturulmasında bir köprü görevi gördük" dedi.

"3 YIL İÇİNDE 95 BİN YATAK KAPASİTELİ HASTANELER BİTMİŞ OLACAK"
Sağlık alanında en büyük sıkıntının yetişmiş eleman sorunu olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye olarak bugün dünyayla yarışta en büyük sıkıntımız, yetişmiş sağlık elemanıdır. Rektörümüz benden hemşire istiyor. Her yerde bu tür isteklerle karşılaşıyoruz. Şu anda OECD ülkelerinin ortalaması doktor bazında 10 bin nüfusa 37 hekim düşüyor. Bizde ise 17, Yunanistan'da 70 hekim. Ortalaması 37. 10 bin nüfusa 17 hekimin düştüğü bir ülkede dünya aile yarışan bir sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hemşire oranı bundan daha düşük. Yardımcı sağlık elemanı bundan daha da düşük. Bu sayılarla son 10 yıldır fiziki mekan değişikliklerini yapıyoruz. Önümüzdeki 3 yılda 95 bin yatak kapasiteli hastanelerimiz bitmiş olacak. Keşan'a gelirken gördük. Seneye bu zamanlarda hizmete açacağız. Edirne'yi açtık, İpsala'yı ve Enez'i açacağız. Edirne'nin hiçbir ilçesi hastanesiz kalmayacak"

"EŞİYLE KAVGA EDİP, BARIŞMAK İÇİN BİLE 112'Yİ ARIYORLAR"
Konuşmaların ardından İşadamı Ahmet Yörük ve Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük tarafından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na bölgeye katkılarından dolayı plaket verildi.
Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, "112'yi gereksiz şekilde meşgul edenlere 250 TL, ikinci sefer de 500 TL ve üçüncü seferde ise adli yaptırım cezası uygulanacakmış. Bu konuda görüşleriniz nelerdir?" sorusuna, "Değerli arkadaşlar şu anda bizim 112'ye gelen çağrıların yüzde 90'ı asılsız. Dolayısıyla bir başka kişinin, hak edenin bu yüzden mağduriyetleri oluşuyor. O nedenle cezai müeyyedeleri uygulamalarıyla ilgili valiliklerimizden duyarlılık bekliyoruz. Lüzumsuz yere 112'yi arayanlar var. Adres sormak için, eşiyle kavga ediyor barışmak için 112'yi arıyor. Bu doğru değil. Söylenemeyecek kadar tuhaf şeyler var. Eğer cezalar caydırıcı olmazsa farklı uygulamalar getireceğiz" diye cevap verdi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Avrupa Birliği, Murat Alten, unicaja malaga roster, akşam gazetesi, nişantaşı nerede, yatabare hayatı, van yüzüncü yıl üniversitesi çevre mühendisliği, serenay aktaş ev adresi, ersun erdemir jandarma yüzbaşı, hasan can lazoğlu, beydağ adliyesi, ağrı il sağlık, kahramanmaraş büyükşehir belediyesi nüfusu, ege üniversitesi hastanesi patoloji sonuç alma, işsizlik oranı ülkeler, odunpazarı belediyesi sicil no öğrenme, hacı döner samsun,