Cumartesi27.04.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - ANKARA
07 Aralık 2015 - 16:05:16

Rusya’dan 3 bin ton iade

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya'nın Türk hava sahasına giren savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye'ye yönelik aldığı ekonomik yaptırım kararları kapsamında 3 bin ton civarında ürünün iade edildiğini söyledi.
Rusya’dan 3 bin ton iade 0 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya'nın Türk hava sahasına giren savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye'ye yönelik aldığı ekonomik yaptırım kararları kapsamında 3 bin ton civarında ürünün iade edildiğini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Kabulde konuşan Bakan Çelik, diyalog mekanizmalarını çalıştırarak TOBB ile birlikte yapacakları çok önemli hizmetler olduğunu ifade ederek, "Yapacağımız bu görüşmede de gelecekteki birlikteliğimizin alt yapısını oluşturacak önemli değerlendirmeleri yapacağız" dedi.
Kabulde gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bakan Çelik, "Rusya'dan geri gelen ürünlerde bir artış var mı?" sorusuna, "Yeni yıla varıncaya kadar bir süre var. Burada bir sorun yaşanmayacağı şeklinde bir algı var ama bu ilk günlerde yaş meyve sebze olduğu için o beklemenin getirmiş olduğu dezavantajlı bir durum var. Kesin bir rakam vermeyelim ama 160 ton değil biraz daha fazla bir iade söz konusu. 3 bin ton civarında bir rakam söz konusu" yanıtını verdi.

"YENİ PAZAR ALANLARI BULMA KONUSUNDA BÜYÜK BİR ÇABA İÇERİSİNDE OLMAMIZ GEREKİYOR"
Bakan Çelik, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Dünya geniş bir coğrafya, bu anlamada yeni pazar alanları bulma konusunda büyük bir çaba içerisinde olmamız gerekiyor. Bosna-Hersek Federasyon Başbakanı buradaydı, yaptığımız görüşmede söylediği bir şey çok dikkatimi çekti. Biz hayvansal ürünlerle ilgili değerlendirme yaparken, Türkiye'den Bosna'ya yaş sebze meyve ihracatının çok düşük olduğunu, başka ülkelerden temin ettiklerini ve bu konuda bir çalışma yapabileceklerini ifade ettiler. Biz de hemen gerek hayvansal ürünler, gerekse yaş meyve ve sebze ile ilgili teknik heyeti göndereceğimizi, gerekli çalışmalar yapılacağını ifade ettik. Bunları hükümet nezdinde değerlendiriyoruz, inşallah üreticimizin, ihracatçımızın oluşabilecek krizlere karşı önlemleri hazırlayan noktada olacağız."
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Halime Tankül, gazeteci yazar Yasemin Çongar, cem vakfı dergisi, zihinsel engelli okulu, vizesiz avrupa derneği, filinta gibi olmak, bakanlar kurulu resmi tatil, etimesgut çorbacı, selim baklacı instagram, yarım altın çerçeveleri, radikal imralı tutanakları, venezuela kainat güzelleri, rasim özdenören nuri pakdil, alabama üniversitesi ekşi, sultanahmet faciası, iphone giriş, akaryakıt gümrük müdürlüğü,